Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emwairko

koszmar na głowie!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość emwairko

cześć dziewczyny, błagam o pomoc, nie wiem co mi odwaliło :( jestem jasna blondynką a przefarbowałam włosy na miedziany brąz farba pallete, to najgorsze co mnie mogło spotkać, bo sie dowiedziałam że ta farba nie schodzi w trakcie dekoloryzacji, mało jaki fryzjer chce sie tego podjąć i w ogóle tragedia dziewczyny pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! może znacie jakiegśs dobrego fryzjera z łodzi który może to zrobić??

Gość emwairko
no niestety :( kompletnie nie myślałam w trakcie farbowania :( a wyglądam naprawdę koszmarnie i jak najszybciej muszę sie tego pozbyć :(

eh to zawaliłaś... ja jasna blondynka też kiedyś przefrabowałam się na brąz i wracałam do mojego blondu chyba z 2 lata. Możesz spróbować jakąś dekoloryzaję ale zrujnujesz włosy i wyjdzie żółty. Może pochodz tak pare dni, przezwyczaj się a może ci się spodoba.

Gość emwairko
żółty?????????????? :( jak to?? ja słyszałam ze po dekoloryzacji można ufarbować włoski znowu na jakiś blond....to teraz mnie załamałaś :( nie wiem co zrobić :( a najgorsze jest to ze już 3 fryzjerów mi odmówiło :(

no niby można, ale wiesz co to po dekoloryzaji wychodzi? Siano okropne. Jak masz brąz i zrobisz dekoloryzatorem to na bank wyjdą żółte a jak potem te żółte jeszcze zafarbujesz to moze ci nic na tej głowie nie zostać :/ Moim zdaniem powinnać zacząć farbować jakimś blondem raz na miesiąc aż w końcu się tego brązu pozbędziesz. Powiem ci tak... ja zrobiłam taką grupote 2 razy. Raz w liceum jakaś miedź na wakace chciałam potem wrócić do blondu zrobiłam więc dekoloryzatorem wysło no poprostu biało żółte siano. Niepomna błędów przeszłości z 4 lata temu znów zafarbowałam się na brąz. Później wracałam do blondu robiąc raz na miesiąc tą farbą: http://www.henkel.pl/cps/rde/xchg/SID-0AC83309-CBFDC163/henkel_plp/hs.xsl/701_PLP_HTML.htm (jak masz tam te trzy obrazeczki małe to tą po lewej - zdaje się srebrzysty blond się to nazywa) Trwało to no chyba z 2 lata, i moje włosy przechodziły przez czerwienie, żółcie aż w końcu doszłam do tego - srebrzystego blondu.

Gość emwairko
no sama nie wiem, ja już sie boje dotykać tych włosów :( może poczekać na odrosty i ściąć....już sama nie wiem, najgorsze że za 2 lata mam ślub i chciałam mieś włoski za ramiona, ale nie ma szans żeby mi urosły jak teraz zetnę na krótko :(

wiesz co bym zrobiła na twoim miejscu - pasemka, nie będą tak strasznie wyglądały jak będą odrastać. I raz na jakiś czas farbuj blondem. Nie powinno być tak źle. A nie obcinaj narazie... zrób pasemka już itak nie masz nic do stracenia, a obciąć zawsze potem mozesz.

Gość emwairko
no ale skoro chciałabym zrobić pasemka to nie wiem czy fryzjer znajdzie farbę która to coś pokryje :( bo to takie ciemno rudawo- brązowo- wiśniowe jest a ruda nie mogę być

Gość zejdzie zejdzie
ale trzeba ja troche "oslabic". ja walnelam sobie czarna palette i to byl dopiro hardcore. przez dwa mieisace coziennie mylam wlosy sz. przeciwlupiezowym. podczas dekoloryzacji farba zeszla do platyny wiec nie panikuj.

no ale własnie pasemka zrobi ci rozjaśniaczem nie farbą, z tym że nie zrujnuje to całości twoim włosów. To tak zebyś miała coś jasnego na glowie, bo inaczej jak będzie ci to odrastac to będziesz wyglądać jakbyś łysiała. Ja z tym moim brązem potem farbowałam co tydzień odrosty bo wyglądało to strasznie. Polecam pasemka i farbowanie raz na jakiś czas blondem potem, tak żeby stopniowo rozjaśniać tą całość.

Gość emwairko
szampon przeciwłupieżowy spierze troszkę farbę?? może rzeczywiście poczekam trochę i pójdę do fryzjera...tylko muszę jakiegoś znaleźć bo na razie ciężko :( może mi coś doradzi, jaka ja byłam głupia :(

Gość ana_katia
ja też jestem za pasemkami, a nawet jak te pasemka wyjdą w nieładnym odcieniu to potem pokrywaj to jakąś płukanką dobrą, np. jak się robi czerwienie i poprawia żeby odświeżyć kolor, wiec moze dobierz jakiś kolor co by pasował do tego.. aha.. moze napisać do wiśniewskiego.. on z czerwonych od razu zrobił sobie zielone, potem różowe.. ktoś się tego podjął :) a no i jeszcze jedno roziwązanie, ale pewnie kosztowne - dopinki włosów w kolorze blond, stonują to co masz na główce..