Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Balbulka

Kiedy wprowadzac dzidziusiowi nowe pokarmy???

Polecane posty

Gość Balbulka

Dziewczyny gdzie znajde najnowsze wytyczne odnosnie podawania niemowlakowi innych pokarmow? Moj synek ma 3,5 mca i jest na butelce. Juz chyba pora na marchewke, jabluszko?

Gość zdecydowanie za wczesnie
a chociażby dlatego, że marchewka BARDZO obciażą żołądek. poczekaj do pół roczku

Gość Balbulka
Kurcze, myslicie ze za wczesnie? Moja kolezanka swojej coreczce karmionej piersia wprowadzila marchewke i jablko w czwartym miesiacu...

Gość koleżanka źle zrobiła
przy karmieniu piersią pierwsze pokarmy wprowadz się w 6 msc życia, przy karmieniu sztucznym w 5 msc

Jak dla mnie to za wcześnie,ale i tak zrobisz jak zechcesz.Moim zdaniem na wszystko przyjdzie czas i nie ma co się spieszyć. Ja do miesiąca karmiłam i piersią i butlą,potem już tylko butla.Pierwsze co podałam to soczek jabłkowy i to 2-3 łyżeczki przez parę dni.Potem było stopniowo jabłko i marchew ze słoiczka.

Gość deli26
moje dziecko też ma 3,5 miesi też będę pomału wprowadzać coś innego, bo już mleczkiem mi sie nie najada. Zaczęłam od zagęszczania mleka kleikiem kukurydzianym

Gość moja jak tylko ukonczyla
4 mc ( na bulti ) to od razu wprowadzilam jej jabluszko , potem jabluszko z marchewka ,pozniej warzywka czyli szpinak z ziemniakiem , marchwkowa z ryzem , z reszta zobacz sobie na słoiczkach od ktorego miesiaca i co . ja mojej podawalam boboviete . teraz moja sknczyla 7 mc i sama jej gotuje ale dereski daje słoiczkowe. poczekaj jeszcze ze 2 tyg i wpowadzac najpierw jabluszko a potem marchwke . po poł roku podaje sie dzieciom ktore sa tylko na piersi