Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bfbfgb

visolvit w ciązy?

Polecane posty

Gość bfbfgb

Witam zaszłam w ciaze. Lekarza mam dopiero za m-c. Chciałabym juz zaczac jesc witaminy, czy moge jesc visolvit? Wie ktos o tym cos?

Gość qwertyui
na początku wystarczy ci sam folik. witaminy dopiero później i to takie dla cieżarnych a nie visolvit czy inne takie. :)

Gość leki to trucizna
a ja polecam naturalne zrodla witamin jak np spirulina ( takie wodorosty w tabletkach) - popytaj w aptece co maja a jak sie przeziebisz to mozesz stosowac srebro koloidalne - dziala jak antybiotyk ale bez skutkow ubocznych

Najlepiej zażywać preparaty przeznaczone specjalnie dla kobiet w ciąży - np. Feminatal, Prenatal, Materna. Są to suplementy diety do nabycia bez recepty. Zawierają one także żelazo, i kwas foliowy, więc podawanie ich osobno nie będzie konieczne. Nie należy bez konsultacji z lekarzem brać innych preparatów gdyż nadmiar pewnych witamin może mieć szkodliwy wpływ na rozwój płodu. Unikać należy zwłaszcza przedawkowania witamin rozpuszczalnych w tłuszczach - A, D, E, K.

Gość Mama323
Nie mozna, bo zawiera cos, co szkodzi dla płodu!!!!!

VISOLVIT? to istnieje jeszcze?? pamietam ze byl to przysmak mojego dzieninstwa..a bylo to wowczas na recepte ;) prosilo sie lekarke aby wypisala ;) ps. jasne ze mozna, przeciez to witaminy. Nie sluchaj zazdrosnych pomaranczy ;)

Gość zaczniej zazywac kwas foliowy
w aptece ta witamina jest pod nazwą np. folik to bardzo wazna witamina zapobiega wadom cewy nerwowej . a poza tym jak chcesz łykac wytaminy polecam feminatal N( ma w skladzie ma juz kwas foliowy wiec nie bedziesz musiala go dodatkowo lykac . Kup sobie femniatal N - starcza na 2 mc ( 1 tabl dziennie ) i koszutuje okolo 28zł ( zalezy od apteki) Visolvit na pewno nie zaszkodzi ale nie jest przeznaczony dla kobiet w ciazy bo nie ma tam wszytkich potrzebnych witamin i w dodatku nie w takich ilosciach jakich potrzebuje ciezarna