Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dlaczego co....l

Dlaczego tak trudno o pracę biurową....

Polecane posty

Gość Dlaczego co....l

Tak wiele ludzi po studiach nie może znaleźć godnej pracy...Rozumiem wiele osób studiuje, ale później nawet dochodzi do sytuacji, że mgr nie chcą do sklepu przyjąć ;/

Gość ale iwesz czemu niechetnie
przyjmują mgr do sklepu? bo obawiają sie ze taka osoba przy pierwszej okazji, gdy tylko znajdzie cos lepszego zwolni sie z pracy.po prostu wychodzą z założenia że mgr ma ambitniejsze plany niż praca przez kilka-kilkanascie lat w sklepie.

Gość Dlaczego co....l
paranoja...

Gość fhkvu
ja sie nie zgadzam z "bo obawiają sie ze taka osoba przy pierwszej okazji, gdy tylko znajdzie cos lepszego zwolni sie z pracy" Pracodawcy często się boją bo sami nie mają mgr i boją sie ze pracownik może ich wyrolować. Chodzi mi konkretnie o większe sklepy kiedy są kierownicy działów i inni przełożeni.

Gość Dlaczego co....l
Tylko powoli to dojdzie do absurdu...bo osoby po studiach są zawieszone, bo stanowisk ze swoim wykztałceniem podjąć nie mogą, ze względu na brak doświadczenia. A tych z niższej półki też nie bo mają za wysokie kwalikafjce...

Gość to chore ze ludzie po studiach
musza pracowac fizycznie, albo w sklepach i ze prace biurowe jak juz nawet sa, to sa bardzo zle platne, za malo

Gość Dlaczego co....l
Mam wrażenie, że już lepiej mieć zawodówke, przynajmniej człowiek nie jest sfrustrowany...

Gość anhielka
w urzędach państwowych biorą stażystów co robią za 400,500 zł i obiecują że jak będą dobrzy to dostaną etat.Niektórzy strasznie się starają - wiadomo -pełny socjal, premie, 13-stki, fundowane wakacje itp Niestety jak się kończy staż to wywalają i biorą następnych :-( Niektórzy stażyści wiedzą, że i tak nie dostaną etatu i zlewają robotę np. idzie się zdrzemnąć do samochodu.

Gość to po co idą na staż
a nie zdają testów do pracy? Ponadto te staże wyglądają tak w każdej firmie prywatnej...

Gość ruda grażyna
ja jestem już na drugim stażu, własnie przywiezli nowe biurko i komputer bo szykuje sie etat...oczywiście nie dla mnie....wcześniej jak szłam na staz obiecywali złote góry przedłuzyli ma staz o 3 miesiące a później kopa i na moje miejsce nowa stazystka...tutaj jestem już 5 stazystką..