Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona i smutna

Co oprócz pigułek anty może wyregulować cykl?????

Polecane posty

Hej kobitki. Mam bardzo krótkie cykle (14 - 18 dni), więc coś chyba jest nie tak. Mam tylko 17 lat i nie chce brac pigul anty. Boję się, ze przytyję albo dostanę pryszczy albo jeszcze cos gorszego... wiem, żę pewnie przesadzam, ale naprawdę się boję, żę jak pójdę do gina to powie: piguły. Czy znacie jakieś inne sposoby? Pozdrawiam

Luteina:) tez ci musi ja przepisać gin ale to nie są tabletki antykoncepcyjne :)

Dziękuję Ci bardzo! A ona ma jakies skutki uboczne?

Gość WRonka boża
Tyje się po niej

Nie ma:) to dawka progesteronu ale nie wplywa ubocznie na organizm. Ja dostalam ja na uregulowanie okresu:) I nie prawda ze sie po niej tyje:)

Gość ..../////..............
ja biore duphaston, nie jest anty. nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych

Hej dziewczynki :) Więc te inne leki "nie-anty" wydłużą mi cykle bez skutków ubocznych? Hmm, warto spróbowac. Dziękuję wszystkim za porady :D Może powiedzcie , czy Wam te tabletki pomogły ? Pozdro

Gość Skutki uboczne..
Działania niepożądane W nielicznych przypadkach w trakcie leczenia mogą pojawić się krwawienia międzymiesiączkowe. Można temu zapobiec zwiększając dawkę dydrogesteronu. Inne działania niepożądane związane ze stosowaniem progestagenów, mogą pojawić się także podczas leczenia Duphastonem®. Należą do nich: plamienia, zmiana objętości krwi traconej w czasie menstruacji, mdłości i wymioty, wzdęcia, świąd, alergiczne reakcje skórne, bóle głowy w tym także typu migrenowego, zmiany libido, zmiany w parametrach funkcji wątroby (rzadko).

Gość poopopopopoopp
hm, ktos ma jeszcze jakies pomysly

Gość anik...
Ja tez brałam luteine na wyregulowanie cyklu. Czułam sie po niej normalnie. Moze byłam troche senna i miałam czasem wzdety brzuch ale nic pozatym

Gość no nie moge...................
ja byłam pewna ze luteina jest bez recepty

Gość ana_katia
też mam nieregularne cykle 20-21 dni, tyle że po duphastonie po 2 tabletkach zaczęły mi jeszcze bardziej lecieć włosy.. tez nie chce brać anty.. już sama nie wiem co innego... Może jakieś zioła??