Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaszyna89

dzień terminu a dalej nic czy zgłosić się do szpitala??

Polecane posty

Gość Kaszyna89

Mam dziś datę porodu i dalej nic się nie dzieje, czy mogę zgłosić się do szpitala bez skierowania od ginekologa? czy mnie przyjmą? czy wyślą z powrotem do domu i każą czekać? Chce jechać bo bardzo boje się czy wszystko ok? proszę o porady i odpowiedzi:) z góry bardzo dziękuje

zgłos sie koniecznie. zrobia ci ktg i poxniej: albo odesla do domu jesli wszystko bedzie ok albo zostawią w zaleznosci od tego na jakiego lekarza trafisz :) ja w dniu terminu pojechalam TYLKO na KTG i okazalo sie ze rodze :D:D gdyby nie to ktg to bym urodzilą w samochodzie w drodze do spzitala bo jak mi przebili pecherz to porod zajal 20 minut. w takim czasie nie zdazylabym dojechac do spzitala :)

Gość uszy do góry
termin porodu jest "umowny" i może się wahać o +/ - dwa tygodnie:-) więc nie ma się czym marwtić-odpoczywaj i sie nie stresuj, bo nie masz powodu. ja miałąm termin wg miesiączki ustalony na 14 października, ale na kazdym usg wychodziło, że ciąża jest znacznie młodsza i ostatecznie mam oszacowany termin na 8 listopada, tak więc z tym wiekiem ciązy to różnie bywa... pozdrowionka:-)

zalezy gdzie mieszkasz ja jestem z malego miasta i gdy mialam termin kazali mi czekac jeszcze dwa tygodnie i przyjsc dopiero wtedy, po siedmiu dniach zadzwonilam do drugiego lekarza do lublina i kazal mi przyjezdzac natychmiast i tego samego dnia wywolal porod, i dzieki Bogu bo wody plodowe byly popsute i maly mial juz zakazenie

Gość fdsfdsf
MASZ 19 lat??????????????????????????

w zyciu bym nie czekala 2 tyg radosnie i w spokoju1 moj sie urodzil w terminie a i tak byl przenoszony. no ale ja wole dmuchac na zimne bo wkoncu chodzi o dziecko! wiem ze termin jest umowny co nieoznacza ze jak minie to nic sie nie dzieje. chodzisz na ktg regularnie? po terminie ( tym umownym) trzeba byc pod stala kontrolą lekarza. co 2 -3 dni ktg i kontrola jak szyjka sie rozwiera!

Gość fdsfdsf
Bo w koncu to dziecko ci wyleci i nie zauwazysz tego :):):)

Gość Kaszyna89
tylko ze ja miałam wyliczony termin z usg na tydzień wcześniej . co robić:( czy jechac??

jasne ze tak! daleko masz do tego spzitala? wez sobie przygotuj rzeczy do auta i jezdzcie. powiedz ze jestes po terminie i sie marwtisz czy wszystko ok i denerwujesz i chcialas ktg napewno ci zrobia bo nie moga odmówic. po co masz sie stresowac?

Mnie w takiej sytuacji nikt by w domu nie utrzymał. Ja co chwila pod koniec ciąży jeździłam do lekarza, aż w końcu powiedział, że mniej więcej za 12 godz. będę rodzić i dokładnie tak było. Na szczescie kilka dni przed terminem. A i tak wody były zielone już, czyli maleństwu juz się spieszyło na świat.

Widać, że jesteś zaniepokojona, więc powinnaś jechać choćby po to aby zrobić ktg i się zbadać jak to napisały moje poprzedniczki. Będziesz spokojniejsza nawet jeśli odeślą cię do domu. Powodzenia:)

Gość Kaszyna89
Dziękuje wam bardzo dziewczyny