Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaAlusi

córcia 7,5 wykręca nóżkę do wewnątrz

Polecane posty

Gość mamaAlusi

Własnie zauważyłam że córcia gdy ją posadzę bo jeszcze smam nie sniada wykręca prawą nóżkę do wewnątrz strasznie się martwię co to może być????proszę jeśli ktoś też tak miał niech napisze, prędzej córki nie sadzałam i tego nie zauważyłąm jestem przerazona

Gość bananowy raj
zanik mięśni, współczuje

bananowy raj- chyba zanik twoich! co za komentarz! Droga mamo Alusi, powinnaś pójść z tym jak najszybciej do lekarza. Czy twoja córeczka miała robione USG bioderek? To może być właśnie coś związanego z bioderkami, ale równie dobrze może też być po prostu taki odruch. Odwiedż swojego pediatrę jak najszybciej i najlepiej poproś o skierowanie do ortopedy. Im szybciej się dowiesz co powoduje to skrzywienie tym lepiej.

Gość Te bananowy raj
bananowy raj ty masz chyba zanik mózgu!!!! Po co straszysz dziewczynę? Wesoło ci? żartowniś od siedmiu boleści:-(((

Gość mamaAlusi
z bioderkami ma wszystko ok.dwa razy miała robione usg

W takim razie powinnaś jak najszybciej lecieć do lekarza, z takimi rzeczami nie warto zwlekać. Zresztą z niczym nie warto, ja każdą swoją wątpliwość zaraz wyjaśniałam u lekarza. Wiesz, nie chcę cię straszyć ale tylko dzięki mojemu uporowi mój synek miał przeprowadzoną operację zamykającą przewód Bottala. To wrodzona wada serca. Pediatra cały czas słyszał szmery nad sercem i utrzymywał, że to fizjologiczne, ale ja się uparłam i najpierw wzięłam skierowanie na EKG a potem na Echo serca. Dzięki Bogu, bo się okazało, że mój synek miał niezamknięty ten przewód ( dodam, że powinien się zasklepić jeszcze przed porodem, a najpóżniej do 72 godzin po porodzie). Dzięki wykryciu mógł miec zabieg zamykający przez tętnicę udową a nie na otwartym sercu. A bez żadnego zabiegu lekarz powiedział, że dożyłby może 30 lat. Dlatego z niczym, nawet z najmniejszą plamką na skórze nie warto czekać. Przeciez będziesz spokojniejsza jeśli będziesz wiedziała, prawda?

Gość mamaAlusi
córcia ma asymetrię i wzmożone apięce mięsnowe więc może to jest zwązane z tym?w piątek idziemy n rehabiltację ale azwariuję do piątku

Gość fhcn
moja tez tak robi, kup jej buty usztywniane i zobacz co bedzie robila, udaj sie do ortopedy bo tylko on cos na to poradzi

Gość po co jej buty usztywniane
skoro ma tylko 7,5 mc nie potrzebne sa buty zeby dziecko normalnie siadalo . buty porzebne sa jak dziecko zaczyna chodzic czyli okolo roku . ludzie daja porady a nawet do konca nie przeczytaja w czym problem . Moim zdanie moze to miec cos wspolnego z astymetria i tym napieciem miesniowym - czy dziecko chodzi na specjalna rehabilitacje - jesli nie to najlepiej jak naszybciej udac sie do pediatry i poprosic o sikierowanie na rehabilitacje

Gość Po co jej buty
usztywniane.... ty tez nie czytasz dokladnie... przeciez napisala ze w piatek idzie na rehab. to znaczy ze chodzi! ;)

Gość mamaAlusi
moja córa nie tylko chodzi ale zaiwania jak rakieta :) wszystko w porządku jest z tymi sprawami. Problem pojawia się w momencie siadania. Tylko wtedy. No nie wiem co to może być ?