Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak to sie robi

Książeczka zdrowie-powie mi ktoś jak to zrobić?

Polecane posty

Byłam dzisiaj w laboratorium i dostałam te pudełeczka,ale facetka strasznie się śpieszyła bo duzo ludzi bylo i nie zdążyłam zapytać o wszystko.Mam zanieść kupsko w środę no i nie wiem czy mam je tam nałożyć bezpośrednio zanim zaniosę czy może już dzisiaj,może dopiero po jakimś czasie to nadaje się do analizy?I w ogóle jak mam to zrobić?Coś gadała żeby włożyć do tego szerokiego kawałek kupy wielkości fasoli,a potem pomerdać w niej 2 patyczkami i powsadzać to do innych pudełeczek.Ale nie wiem jak to zrobić,bo nie mam takiego klozetu z "półeczką",czy ta kupa może być z wody?Nie zaszkodzi to?Może głupie pytania zadaję ale na serio nie wiem

Gość powinno byc z trzech
kolejnych dni. sproboj zlapac jakos przed upadkiem do wody, albo napchaj do kibla papieru. nabierz na koniec lopatki, wiecj nie trzeba.

Jak to z 3 kolejnych dni?Nie rozumiem

Gość awrl
z olejnych trzech dni tzn-np jutro jest czwartek-czyli probka kupy z czwartku,z piatku i soboty ale lepiej bys zrobiła to w pon,wt i sr ,zeby ta kupa z soboty nie lezała w pudle przez niedziele

No i wloz kupke do lodowki :D U mnie w stacji sanepidu by to nie przeszlo ;/ Ciesz sie, ze babka pozwolila Ci w 1 dniu wszystkie probowki zaniesc. U mnie trzeba przez 3 dni codziennie zanosic ;/

Ale ona nie mówiła nic że to maja być z 3 dni,zabrzmiało to tak jakbymiało być z jednego,nie wspomniała nic o 3.I dała mi 3 pudełeczka-jedno krótkie i szerokie i 2 długie,wąskie.Powiedziała,żeby kawałek kupy wsadzić do tego szerokiego i z tego samego kawałka pobrać trochę i dać do kolejnych dwóch.To ja już nic nie wiem :(

Gość pyrusia
no to skoro powiedziała że masz jedną kupę rozdzielić na trzy porcję to tak zrób. Napchaj papieru do toalety, będzie ci łatwiej ją nabrać , bo jednak w wodzie mogą być jakieś chemikalia, np od kostki:) Gdyby chciała kupy z 3 dni to by ci to powiedziała. Jest kilka badań kału i nie każde wymaga kupy przekrojowej że tak powiem:)

Aha.To kiedy w takim razie mam to zrobić?

Gość nikki 25
pamietam jak ja robiłam książeczke zdrowia to na badania kału nie nosiło sie go w pudełeczku tylko pani sama wtykała do pupy 3 patyki i pobierała wymaz, mówię wam jaki dyskomfort a jaka prace miala ta babka, masakra;-)

Mama mi mówiła że ona też tak musiała robić,do tego tego patyka wtykał jej facet!!!To juz przegięcie :O

Odświeżam

Gość pomarancza1984
Ja też musiałam zanosić przez 3 dni - czwartek, piątek i pon. Ale jak kazali Ci jedną rozdzielić to masz spokój, bo nie musisz 3 razy jeździć. Za kilka dni miałam wyniki. Aha i jak będziesz odbierać na sam koniec książeczkę to mają wbić pieczątkę i tam wypełnić czy jest ok (tzn. wynik ma być ujemny) i te 3 kartki mają dać, które ty wypełniałaś i oddawałaś razem z kupką do badania. Ale ważniejsza jest chyba pieczątka. To tyle.

Ale mogę wsadzić w te pudełka kupę od razu zanim ja zaniosę czy jakoś wcześniej?Bo o to najbardzej mi chodzi.Dziwne,że kazała mi zanieść dopiero w środę skoro ma otwarte chyba 3 dni w tygodniu

Gość skfgj
pierwsza qpe sie pobiera w dniu dostania probowek i oddaje na trzeci dzien wszystkie trzy(trzeciego dnia rano niestety tez cza sie wysylic;P) nie musi to byc kał,moze to byc rownie dobrze wymaz z odbytu ale przynajmniej zeby 2x zamoczyc patyczek w swiezej qpie.