Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaboga co za świat

Ej a to prawda że w większości polskich miast nie ma tramwajów?

Polecane posty

Gość tyszanka
eeeeeee i tak Tychy sa ladniejsze;p

Gość Pani Bovary
Żaneta ja kiedyś często jeździłam do ELbląga i potrafiłam w tych 5 linaich (wtedy chyba 3) się zamotać. Nie raz wsiadłam nie w ten co trzeba i pojechałam zamiast na pętlę począkową to na końcową.

Gość mam kury w domu
Bydgoszcz ma tramwaje,tylko sieć trochę niedorobiona :O. Trolejbusy: Lublin,Gdynia,Tychy

Gość Pani Bovary
Small Size przecież mamy jeszcze Oceanarium i Skwer i piękną plażę.

Gość mam kury w domu
Elbląg jest akurat fenomenem w skali kraju-małe miasto rozwija sieć tramwajową i idzie mu to dobrze.

Gość tyszanka
no a w Tychach jest fajnie i jak sie patrzy uwaznie na rozklad jazdy to raczej sie nie da pogubic;)

Gość mam kury w domu
20:51 a ja wygrałem życie u mnie są miasto powyżej 200 tys. mieszkańców bez tramwajów to miasto przegrane :classic_cool:

Gość Pani Bovary
Jak się patrzy w rozkład to się nie pogubi, ale jak się idzie na przystanek gdzie dwa są na przeciwko siebie i nagle widzisz tramwaj to co robisz? biegniesz.... i nie ważne w którą stronę, ważne, że do końca....na pętlę...:D ...bo ktoś powiedział : trójką do końca....ale nie powiedział w którą stronę :O Kiedyś siedziałam i wyłam w tym cholernym tramwaju elbląskim.

Gość mloda005
u nas w Krakowie metro nie moze powstac, ale tramwajow mamy sporo i tunel szybkiego ruchu tez :)

Gość tyszanka
ale i tak Tychy sa najlepsze ;P

mi się kiedyś cos popieprzyło i pojechałam autobusem nie ``na ta petle co trzeba. fakt - od kilku lat mamy 5 linii, wcześniej były 3. `a jakiś czas temu dostaliśmy tramwaje od miasta poznań w prezencie`... ale gest`... ide spać. pozdr.

Gość uper
nie ma w olsztynie. ..wiocha

Trolejbusy są jeszcze w Sopocie, nie ma ich w Poznaiu (były do lat 60-tych). Nie ma też już Warszawie- dwa razy budowane i likwidowane- ostatnio trasa Warszawa-Piaseczno. Były kiedyś trolejbusy w Olsztynie, Słupsku i Dębicy. W Olsztynie były kiedyś też tramwaje, tak jak w Jeleniej Górze-Cieplicach-Sobieszewie-Podgórzynie, Inowrocławiu, Legnicy, Wałbrzychu, Belsku. Były też w Tuszynie i Rzgowie- do Łodzi, była też linia do Sopotu. Trolejbusy w centrum Gdyni: http://www.voila.pl/202/krbsr/?1