Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SPACEROWICZKA ULICZNICA

hare kryszna co myslicie?

Polecane posty

dzis zaczepil mnie chlopak ktory sprzedawal ksiazki hare kryszna -odmowilam on grzecznie podziekowal i odszedl ale mnie zaintrygowal co myslicie o tej grupie wyznaniowej?

?

Gość moglas kupic ksiazke -

nawet mi to przeszlo przez mysl ale sie wystraszylam troche to dziwne dlatego pytam o wsze opinie

wiele z ich zalozen zbilzone jest do zalozen buddystow, dlatego ich lubie... mowia madrzej niz chrzescijanie, i nie sa tak natarczywi jak oni

Gość Mają zdrowe podejście do seksu
Seks tylko w celach prokreacji. Termin ustala się z guru.

to nie prawda z tym terminem heheh a co do sexu to kazdy postepuje wg. wlasnego uznania

ten co sprzedawal ksiazki byl niczego sobie

Gość lolamido
maja fajne fryzurki :)

Gość Mają zdrowe podejście do seksu
Prawda, prawda, tyle że niewygodna. I inaczej nieco jest w Polsce, niz np. w Indiach. I wiem o tym wszystkim więcej, niż tobie się wydaje.

Członkowie Towarzystwa nie podlegają kontroli, co do przestrzegania powyższych zasad; pozostawia się to ich sumieniu.

wykladowco-- przytoczony przez ciebie link(2) jest jednostronny dlaczego nie wstawiles rowniez wypowiedzi np. czlonkow ruchu tak bylo by chyba sprawiedliwiej nie nalezy przedstawiac tematu tylko z jednej strony zgodzisz sie ze to raczej nieobiektywna postawa?

Gość gwiazda33
Owszem wszystko tam podlega kontroli, a sumienie pozostaje tylko słowem. Ciebie pewnie już wciągnęło skoro masz takie poglądy - to też raczej Twoje subiektywne odczucie co? A ten odłam jest raczej bliższy hinduizmowi (róznorodna interpretacja bóstwa) niż buddyzmowi (jasny system filozoficzno – etyczny). Poznałam to z bliska. To tyle...

przeczytalam dokladnie wszystkie te relacje z linku nr. dwa szkoda tylko ze nie wypowiadaja sie tam sami ,,zwerbowani,, tylko ich rodziny czy znajomi kazdy czlowiek na pewne sprawy patrzy inaczej kazdy ma swoje poglady ludzie ( rodziny) jesli czegos nie rozumieja boja sie- to czysta psychologia ,wiec ich relacje moga byc wyolbrzymione, w pewnym stopniu mogli widziec to inaczej niz sami ,,zainteresowani ,, dlatego jak juz pisalam wczesniej jak ktos wkleja taki link dla rownowagi powinien pozwolic czylelnikowi zobaczyc sprawe z ,,drugiej strony,, to powszechna zasada stosowana w poznawaniu nowych tematow zwykle trudno jest ustosunkowac swoje poglady na podstawie jednostronnej oceny ;-)

Gość a ja kiedys bylem na takim
festiwalu i bylo ok

a czy np. taki z hare kryszna moze byc z kobieta ktora nie nalezy do tego ruchu? naprawde byl niezly :-)

bylem kiedys swiadkiem takiego zdarzenia. szedlem ulica i mijalem wlasnie grupe tanczacych wyznawcow kryszny. hare rama, hare rama - itd. nagle jeden z nich potknal sie, upadl i zawolal" o jezu! tak, to naprawde wiele mowi o wyznawcach kryszny ;) ale w gruncie rzeczy i na dluzsza mete - nieszkodliwi. witaj, Indii 🌻

o nie kumam ;-)witaj witaj hahahah fajna historyjka - jak mysle to mowi wiele o nim- nie koniecznie o calej grupie ale przyznam ze mnie to rozbawilo

Gość dla mnie to ciut sztuczne
bo to odmian hinduizmu stworzona w Ameryce. Bardziej by mnie przekonywal wlasnie hinduizm z Indii - czystszy w formie i bardziej naturalny.

w podbramkowych sytuacjach cala prawda o naszym "ja" wychodzi na jaw ;) tyczy sie to rowniez wiary - im bardziej powierzchowna, tym jaskrawszy kontrast pomiedzy tym, co robimy a... przyzwyczajeniem :classic_cool:

spacerowiczko- moze byc z taka kobieta, jesli oczywiscie chce wszystko zależy jaka ta kobieta jest,, w srodku ,, mysle ze powierzchownosc -cialo bedzie mialo drugorzedne znaczenie dla takiego chlopaka :-)

nie wrzucam wszystkich do jednego worka, Indii - chyba juz kiedys o tym rozmawialismy, prawda? :) dobro to dobro niezaleznie od etykietki ;)