Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddsf

jak zlikwidowac pokarm

Polecane posty

Gość dddsf

jak pozbyc sie pokarmu?postanowilam zakonczyc juz karmienie synka, mlleka nie mam duzo ale jak nie karmie jakis czas to czuje ze sie zbiera i piersi bola.czy jest jakis peparat na to np. w aptece?slyszalam tez ze wypicie wodki spala pokarm???

buhahahha :D o takim sposobie nie słyszałam :) są tabletki na zatrzymanie laktacji, przepisuje ginekolog. Możesz też przestać karmić w ogóle, i czekać aż wyschnie. W końcu org. załapie że już mleko nie jest potrzebne. Ja skorzystałam z drugiej opcji, i męczyłam się z tym kupę czasu, ciągle coś było itd. Po fakcie doszłam do wniosku że lepiej było skorzystać z tych tabl. Natomiast moja ginekolożka jak jej opowiadałam o tym powiedziała, że dobrym sposobem jest zabandażowanie piersi na jakiś czas i przeczekanie, no ale mnie by chyba wtedy cyce pękły :P i ten sposób mnie nie przekonał.

jeśli piersi cię bolą jak nie karmisz długo i robią ci się guzki, zastoje etc to musisz sobie odciągnąć ale troszkę, tylko do uczucia ulgi, i koniec. I z każdym dniem org. będzie produkował coraz mniej, aż w końcu wcale :)

ja tak właśnie robiłam, że odciągałam tylko tyle, żeby piersi przestały boleć i nie były nabrzmiałe, robiłam to coraz rzadziej i rzadziej... po jakiś 2 tyg. miałam juz spokój :)

Gość dddsf
no wlasnie, ale do gina ide dopiero za miesiac, tak sie z nim umowilam. chcialam karmic dluzej ale nie wyszlo, maly nie najedzony wiec podawalam czasem butelke. ale przez to juz wogole cycka nie chce w dzien, tylko na snie w nocy. a w dzien mleko mi sie zbiera i boli. a bez recepty nieda rady??????

Gość dddsf
acha, ok dzieki. to czyli ze 2 tyg zejdzie????

Gość zabobon
Slyszalam ,ze trzeba stanac z piersiami nad palacym sie gazem (ale zeby sie nie poparzyc) i wtedy pokarm od goracego sie sam spali.Mowie co slyszalam, nie robilam tak.

Gość dddsf
łojjjjjjjjjj... wole nie

O matko, z piersiami nad palącym się gazem! Co za pomysły. To chyba faktycznie jest zabobon. Tak jak moje poprzedniczki polecam niewielkie odciąganie. Ja osobiście też tak robiłam i pokarm zanikł po miesiącu ale dodam, że ja miałam wtedy ciągle sporo mleka.

Gość karm coraz rzadziej
a pokarmu bedzie ubywac jak tak zrobilam i trwalo to kilka dni