Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamawiki

pytanie o przygotwanie budyniu

Polecane posty

Gość mamawiki

Proszę podpowiedzcie mi, bo słyszałam że wiele mam daje swoim dzieciom (ok. 1,5 roku) budyń, ale czy robicie im taki gotowy, z torebki, na zwykłym mleku - bo przecież mleko trzeba zagotować, czy jakimś innym sposbem?

No nie wiem w czym problem ? to co w torebce wymieszj z zimnym mlekiem a pozotałe zagotuj i na gotujące wlej to zimne- wymieszaj i jak zgęstnieje to wyłącz.

Lekarze uważają, że nie powinno się dzieciom poniżej 2 roku życia podawać mleka krowiego. A po ostatnim reportażu jaki widziałam w tv to chyba nikt z nas nie powinien go pić:P Najlepiej zapytaj pediatrę o to czy możesz podać budyń z krowim mlekiem, bo niestety na modyfikowanym mleku to się nie bardzo da go przygotować.

Gość babuleńka
a co bylo w tv???????????????nic nie wiem

Gość mamawiki
Właśnie o to mleko mi chodzi. Nie chcę podawać dziecku zwykłego mleka, a tego dla dzieci nie powinno się gotować.

Gość babuleńka
?????????????

Gość kiedys wszystkie dzieci były
na krowim i coooooooooooooo?????? nic.....

Gość nie wolno podawać
do roku krowiego a zaleca sie do trzeciego

Gość tukan lady
Emi Mój pije od skończenia 1 roku. Lekarka powiedziała, żeby spróbować powoli wprowadzać a jak nie będzie alergii to podawać. No i już 2 lata pije namiętnie rano i wieczorem kaszę na krowim. Bylismy u dentysty 2 miesiace temu to była w szoku. Powiedziała, że takich mocnych i zdrowych zębów to dawno u dziecka nie widziała. Nawet najmniejszego nalotu próchnicy nie ma. A z myciem u niego różnie. Bardziej zabawa niż mycie. Myje niby codziennie ale jak to 2,5 latek, czasem pozwoli poprawić po sobie a czasem nie i idzie spać z brudnymi.

Gość nubiraaaaaaa
moje dziecko nigdy nie piło modyfikowanego bo je nie trawi, odruch wymiotny, teraz skończył 1,5 roku i podaje mu świerze z butelki

O mleku było chyba w programie "Uwaga". Chodziło o to, że popularne mleko UHT nie zawiera już prawie żadnych wartości odżywczych po potraktowaniu wysoką temperaturą. Ponadto mieli informacje od byłych pracowników przetwórni mleczarskich, że producenci potrafia dodawać do produktów mlecznych jakieś środki grzybobójcze, bo wiadomo, że mleko ma skłonność do fermantacji a oni tego nie chcą. Zwłaszcza wykryto to w jogurtach. Także wychodzi na to, że jeśli mleko to prosto od krowy pić:P A co do podawania tego budyniu to czy koniecznie chcesz dziecku dawać ten budyń już teraz? Może lepiej jakiś mus albo inny rodzaj deserku. Ja pamiętam, że się z tym nie spieszyłam, ale tak jak mówię, zapytaj najlepiej swojego pediatrę.

Tukan Lady, no widzisz, ja wcale nie mówię, że to coś złego kiedy dziecko pije mleko krowie wcześniej. Piszę tylko to co niby zalecają lekarze. Mój syn do 2 roku życia dostawał moje mleko a potem po troszeczku krowie i też zyje i jest ok.

bez przesady, było też o przetworach mięsnych i samym mięsie, niedługo będzie o owocach i warzywach i takim sposobem nie jedzmy i nie pijmy nic.

tak biadolicie nad tym krowim mlekiem, a naprawdę większość produktów spożywczych w dzisiejszych czasach zawiera albo mleko w proszku, albo serwatkę jako "wypełniacz". Także najpierw się zastanówcie, czy wasze dzieci już od jakiegoś czasu nie mają kontaktu z mlekiem krowim w postaci przetworzonej