Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczerbekP

tylko korzeń...

Polecane posty

Gość szczerbekP

w lutym zakonczyłam leczenie zębów i pani stomatol stwierdziła ze mam wszystkie zabki wyleczone.. wczoraj byłam na kontroli i inna pani stomatolog powiedziała ze 4 górna mam tylko korzen i ze jest do usuniecia....:( a mam szeroki usmieh i wiecie jaki bedzie efekt.... czy mozna jakos go odbudowac? lub czy ma ktos jakis most....? co najlepiej....? pomózcie...:*

Gość pomarancza1984
Cześć Rzeczywiście jak usuniesz 4 to będzie dziura. Ja miałam usuwaną miesiąc temu 6 górną i jak się uśmiechałam to troszkę dziurki było widać. No ale założyli mi mostek i jest ok :) Jak byś chciała mostek to musisz mieć oszlifowane dwa sąsiednie zęby. Najlepiej robić to w znieczuleniu, żeby nie bolało. Mi robili bez znieczulenia i trochę bolało :( Następnie robią wycisk (nie boli). Potem za tydzień most był gotowy, jeszcze musiała mi doszlifować ząbki, żeby wszystko pasowała i też trochę bolało. Ale do zniesienia. Ja zapłaciłam w sumie 1740 zł, ale myślę że warto :)

Gość szczerbekP
dziekuje bardzo:* narazie jestem tym wsztskim przerażona ale mysle ze bedzie dobrze....:) a czy ten most trzeba wymieniac? czy nie rusza sie cos ? :) wiec ogólnie ejstes zadowolona?

Gość pomarancza1984
Mi powiedziała dentystka, że 20 - 30 lat wytrzymuje. Ale to wszystko wiadomo zależy od dbania o zęby. Nic się narazie nie rusza. Jestem zadowolona, nie do poznania, że to nie mój ząb. Ale teraz już się tak boję, żeby się to nie powtórzyło, że będę regularnie chodzić do dentysty. Pozdrawiam.

Gość szczerbekP
dziekue abrdzo za cenne informacje i tez odzdrawiam:p

Gość szczerbekP
a jest jeszcze ktoś tutak kto ma most/y?