Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubszamamama

GRUBSZE MAMY - JAK URODZIŁYŚCIE?????

Polecane posty

Gość grubszamamama

JESTEM ZALAMANA , BYLAM WCZORAJ U ginekologa na wizycie kontrolnej, styd sie przyznac ile waże ale na pewno sporo , lekarz powiedzial ze nie wie co bedzie z moim porodem, ze moge sobie nie poradzić , że bedzie mi bardzo cieżko i mogą byc komplikacje, kurcze ja wiem że nadwaga czy otylość w ciazy nie jest wskazana ale bez przesady , grubsze mamy jak Wy urodzilyście? czy rzeczywiście jest tak ciężko? czy miałyście jakieś komplikacje? bo ja sie wystraszylam nie na żarty:(

Gość Kawoszka1986
No proszę Cię...nie wierz w takie głupoty... W Stanach 3/4 ciężarnych jest otyłych, gdyby było tak, jak mówi Twój lekarz, byłaby tragedia..:) Głowa do góry i ciesz się dzidziusiem w brzuchu:)

daj spokój z tym swoim lekarzem :O ja nigdy szczuplaczkiem nei byłam a przed ciążą już przytyłam więc w ciązy to już wiadomo -żadnych problemó z porodem nie miałam - wrecz przeciwnie - był taki expresowy że dobrze że na porodówkę zdazyłam :P i tobie tez takiego życzę

Gość sddrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyyyyy
To ile ważysz że tak Tobie powiedizał?

Gość kasia2020
Nie bój się. Wszystko będzie dobrze. Musisz tak jak każdy zdrowo się odżywiać, nie przesadzać z wysiłkiem i dbać o siebię, i nic więcej , i będzie okej :) A ile ważysz - wiem, ze hamskie troszkę pytanie-? Jak nie chcesz to nie odpowiadaj.

Gość grubszamamama
waze 98 kilo , jestem w 7 miesiącu ciaży , wiem że to duzo , przestraszylam sie :( tylko tak sie teraz zastanawiam czy przypadkiem on nie chce specjalnie mnie wziać na cesarke, podobno jest z tego znany bo ma za to kase... kurcze zebym wiedziala ze grubsze kobiety będą mialy takie problemy ...

Gość kasia2020
Kochanie! Jak jesteś już w 7 miesiącu! Pfff, dasz radę i na 100% będzie dobrze :) Mam koleżankę, która waży 112 kg - choć nie wygląda na tyle- bo jest wyższa i urodziła bez problemów. Dzidzia zdrowiótka - 10p/10p i żyją sobie szczęśliwie już 2 miesiące razem , zadowoleni. U Ciebie też tak będzie :) Porodem się nie martw. Buziak :*

Gość a jaki masz wzrost
bo to ważne jeśli jestes wysoka to bez przesady, wcale nie jest to aż tak strasznei dużo

Gość sddrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyyyy
Kochana głowa do góry!!!!!! To nie prawda że my kobiety które jesteśmy grubsze nie mamy wyboru do porodu! jeśli wszystko z dzieckiem jest dobrze(ułożenie itd) to nie widzę sensu cesarki!!!! W mojej rodzinie jest dyzo kobiet większych i wszystkie rodziły naturalnie :) Tylko ja miałam pecha i urodziłam przez cc a to dlatego że synek nie chciał się rpzekręcić.Dodam że w dniu zajścia w ciążę ważyłam 92 kg.

Gość kasia2020
Macie racje dziewczyny :) A Ty mi się nie przejmuj :))

Rodziła w sierpniu córeczkę i ze mną była kobita, która ważyła koło 100 kg (przytyła w ciąży 38). Urodziła sama:)

Gość mamadzidziwiwi
ja jak rodziłam pierwsze dziecko to moja waga-koło 100kg ale urodziłam sama

Gość WeronikaGdańsk
O kurcze..... ja w ciąży przytyłam 13 kg tzn. w tym była waga dziecka, wody płodowe, krew itd.. jak to mozliwe, przytyć np. 25?? no jak??? powiedzcie mi bo naprawdę nie wiem. i nie jest to złośliwy post, ja naorawde pojęcia nie mam jak można tyle przytyć. objadacie się, czy to hormony, geny...? byłam w ciąży jak miałam 26 lat

Gość grubszamamama
dzieki dziewczyny za pocieszenie , temu lekarzowi chyba bardziej chodziło o to ze nie podołam kondycyinie , jak on to ujął , grubsze mają trudne porosy , cięższe , dłuzsze i bardziej meczące , a dodam ze mam 162 cm wzrostu wiec jest to mało jak na taką wage;(

Gość grubszamamama
weronika ja w ciaży przytyłam narazie tylko 7 kilo, moja siostra 35 kilo a wcale duzo nie jadla

Gość grrrruuubbbsssszzza
ja też rodziłam ważąc ponad 100 kilo co prawda długo ale dałam rade sama bez vacum kleszczy no i bez cesarki głowa do góry i najważniejsze to wierzyć w siebie

Gość DO Weronika
bez sensu sie pytasz no jak?:O normalnie jedna tyje tyle inna tyle moja mama przytyła w jednej i drugiej ciąży tylko 7 kg więc i ja mogłabym spytać Ciebie: jak można przytyć 13 kg?:O

Gość czytajcie mamy czytajcie
grubsza mamo moze faktycznie nie bedzie ci latwo ja waze 68 kg przy 164 cm jestem w 6 mc i czuje sie jak slonica. Wszystko mnie boli najbardziej plecy i juz mnie ten porod przeraza. W 1 Ciazy w 9 mc wazylam 55 kg i nie czulam sie tak strasznie przy porodzie jak teraz na codzien i nie moge sobie wyobrazic przytycia 30 kg po prostu bym sie nie ruszyla.

urodzilam w 20 minut. naturalnie bez zadnych wspomagaczy, a mlody swoje też ważył.

Gość achakacha
a jakie wspomagacze masz na mysli? nie slyszalam o czyms takim?

Gość grubszamamama
no i wlasnie to jest dziwne , ja pomomo swojej otyłości nie mam żadnych bóli pleców ,nog itd a moje szczuple kolezanki które ważą 60 , 70 kg to juz w 6 miesiacu narzekały na bóle krzyża i ciężkosć, chyba spróbuje rodzić naturalnie ale po tym jak mnie nastraszył ten konował to bede sie bała jak cholera

w zyciu nie slyszalam o tym ze otyle kobiety powinny miec cc a wrecz slyszalam ze u grubszych mam cięzko z gojeniem się rany po cc...