Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bongo

Czy ktoś tutaj jest pośmiertnym dawcą organów?

Polecane posty

halinko wyslil głowke i przeczytaj jaki jest temat topiku to jest dla ludzi ktorzy SA dawcami badz chca nimi zostac gowna nas obchodzi twoje zdanie jezeli jest nei na temat:classic_cool: rozumiesz czy mam powtorzyc?

Gość Bongo
pani halina co za wąskość umysłu... podobno nawet jeśli mamy taki dokument przy sobie a rodzina nie wyrazi zgody to on traci na ważności i to mnie martwi, muszę poważnie porozmawiac z bliskimi. Mam dobre życie i chciałabym móc się nim podzielić.

Gość Zona dawcy
Witam Czytając niektóre wypowiedzi łapię się za głowę co za ciemnota jest wśród naszego społeczeństwa, ale wracając do tematu. Oświadczenie woli można otrzymać poczta z POLTRANSPLANTU ,lub wystarczy wpisać do neta hasło oświadczenie woli i napewno znajdziecie wskazówki co dalej . Wystarczy też zwykła kartka papieru z informacją że moją wolą jest aby po mojej śmierci zostały pobrane moje organy i to wystarczy.Trzeba jednak napisać ,że o swojej decyzji powiadomiłem rodzinę i bliskich. Teraz uwaga do Pani Haliny. Widzę że jest Pani bardzo gorliwą katoliczka która nie zna zupełnie Pisma Świętego tam jest wyraźnie napisane że przy zmartwychwstaniu będziemy mieli ciało doskonałe.Gratuluje wiedzy!

Ja jeszcze wprawdzie żyję, ale wypełniłam kartę, że w razie śmierci oddaję swoje organy. Kartkę noszę razem z dokumentami:)

Gość ja po przeszczepie
Witam. chciałbym znaleźć swojego dawcę. czy jest to możliwe ? Fajnie jak bym uzyskał kontakt z jego rodziną. Albo i nie fajnie.

Gość ja po przeszczepie DO Groteska
To nie tak że jak umrzesz to wezmą twoje narządy... zmarłemu nie pobierzesz narządów. Pobierzesz natomiast osobie zmarłej umysłowo ( tak zwanej roślince) albo człowiekowi który chciał się powiesić ale odratowali jej ciało przed śmiercią kliniczną ale mózgu już nie. taka osoba podtrzymywana jest pod respiratorem do czasu pobrania narządów. (DAWCAMI NIE SĄ MOTOCYKLIŚCIE !! OGARNIJCIE SIĘ! NARZĄDY MOTOCYKLISTY NIE NADAJĄ SIĘ DO PRZESZCZEPIENIA !!)

Gość gość
Obawiam się, że pytasz nieco przedwcześnie... Wydaje mi się, że jeszcze żyję ;-)

Gość Anonimowy dawca
Witam. Posiadam grupę 0rh- do oddania posiadam wszystkie narządy. Przechodziłem badania i z tego co wiem jedna narka nie działa. Ale reszta jest sprawna. Oczywiście wypełnię kartę dawcy i jeżeli komuś mogę pomóc to dnia 9.03.2016 będzie wszystko dostępne w szpitalu przy ulicy Banacha w Warszawie

Gość gość
A czy jest tu na całej kafe ? w całym internecie ? kto jest świadomy faktu że swój najbardziej chory organ można zregenerować i przywrócić jego funkcje i można zrobić to dosłownie w domu we własnym zakresie??? XXX

Gość gość
Ja wysłałam oświadczenie, że się nie zgadzam na pobranie narządów ode mnie lub mojego dziecka. Dlaczego? Otóż dawstwo narządów to biznes jak każdy inny i jak lekarze potrzebują narządów (a zawsze potrzebują, bo jest długa kolejka) i trafi się lekarz nieuczciwy, to zamiast ratować pacjenta, powie, że nic się nie da zrobić i można jedynie na organy... a gdyby jednak walczył o jego zdrowie, to może ten pacjent by przeżył. Lekarzowi bardziej jednak opłaca się pobrać organy. Nie mówię, że wszyscy tacy są, ale jak w każdym zawodzie są ludzie uczciwi i nieuczciwi. Jak trafię na nieuczciwego, to wolę żeby jednak nie miał powodu aby odłączyć mnie od aparatu.

Gość gość
BARDZO TRAFNA POWYŻEJ WYPOWIEDŹ

Gość gość
No nie ma. Co z osobami ktore zaginely. Pelno mlodych osob ginie. Czy nie zostaly odsprzedane na narzady. A wycieczki organizowane pod dawstwo I imprezki pod poltransplant.

Gość Anja

Nie wiem ale prosze wypiac mnir z poltansplant. Proces odpali wam za zla krew zelaz niskicg, mcv niskicg. Tak was mediciver przepnie. Wypnij mnue z poltransplant. Proces nalezy wytaczac z poltransplant. Oduzsleznisc sie z dawstw.  Worki krwi zrzucaja. Sprzed 10 lat, ns wybicie w recepty.

Gość Anja

Pic pod przedstawicielstwo, pod zbycie. Nerkami.do nerek. Nschodzenis le cher.

Gość Anja

Szare pudla krwi zrzuca na firmy fryzjerskie. Zrzucana jest krew. Moze badaja z probki. Oslabianiu lub zbyciu ttardyferon, olimp. 

Gość Anja

Wypieprzaja krew.