Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anielica 1178

Nocna podróż pociagiem. Jak zadbac o bezpieczenstwo?? Prosze o porade

Polecane posty

Gość anielica 1178

Dzisiaj bede jechala prawie 10 godzin nocnym pociagiem do mojego chłopaka bo wyjechal do rodziny na weekend i wraz z cala rodzina mnie zapraszaja do siebie jednak problem stanowi podroz. Boje sie o bezpieczenstwo typu napasc czy wyrzucenie z pociagu. Co wedlug wa smoge zrobic, zebym byla bardziej bezpieczna podczas podrozy? Bardzo prosze o porade. Alicja

Nic nie mozesz zrobic... Oczywiscie mozna radzic Ci, zebys siadała w przedziale pelnym ludzi, albo blisko miejsca w ktorym sa konduktorzy, ale to gfowno warte rady, bo jak wejdzie banda zwyrodnialcow to nikt Ci nie pomoze... Jesli mam byc szczery nie pozwolilbym swojej kobiecie jechac noca pociągiem... Ps jelsi w miejscu w ktorym mieszkasz jest ruski bazar, idź tam, kup kałacha z wiadrem naboi i po problemie :P

Gość anielica 1178
Hehe szczerze mowiac... mam taki nozyk maly rozkladany to mzoe go zabiore na wszelki wypadek i schowam do kieszeni co? :)

Zalezy jakim, jak express lub IC o jeszcze ujdzie, nawet lepiej jest jechac osobowymi z przesiadkami natomiast pospieszne sa najgorsze, ludzie chleja a nawet sie pieprza, zero bezpieczenstwa nawet dla faceta a poza tym co to za pomysl jechania na gwalt? Na dlugo chlopak wyjechal? Nie mozna bylo tego wczesniej zaplanowac i jechac razem?

Jak już będa chcieli cie gwałcić, to zaskocz ich i powiedz, ze sama im się oddasz :) Po wszystkim zaproponuj każdemu z Panów gwałcicieli po laseczce z połykiem. To tak ich wstrząśnie, ze darują ci życie i nie wyrzucą cie z pociągu :classic_cool:

Gaz pieprzowy :P Moi kumple z dawnych lat, uzywaja go podczas kataru, dla przeczyszczenia dróg nosowych... nożyk mozesz miec, ale nie wyciągaj go... zapamietaj stara zasade, ze nie wyciaga sie broni, jelsi nie ma sie zamiaru i nie umie jej użyć... Ty nie pottrafilabys sie obronić nożem dlatego moze Ci sie on ewentualie przydać gdy juz naprawde bedzie źle, ale nie wczesniej

Gość ururu
Anielica, pewnie moje uwagi cię nie przekonają ale... jeżdżę od dziecka pociągami, często sama (zresztą lubie sama podróżować), po nocy i jeszcze nigdy żadna nieprzyjemna sytuacja mi się nie zdarzyła. Z tego wnioskuję że prawdopodobieństwo jest nieduże a zminimalizujesz je wsiadając tam gdzie są ludzie, i tyle. W praktyce zauważyłam że jeśli cena biletu jest wysoka, to na te składy z całkowitą rezerwacją miejsc, gdzie często bilety są sprawdzane przy wejściu a przypadkowe osoby wsiąść nie mogą. W tych składach, gdy pociąg jedzie długo, nocą, są też kuszetki a kuszetkę czasami można zamknąć od środka. Może dokup więc? Z kolei w pociągach tańszych, jedzie zwykle sporo osób. Jest więc bezpieczniej. Oczywiście że można się epatować przykładami jakichś złych zdarzeń w pociągach, ale ja wiem że zwykle podróżuje się bezpiecznie. Jestem też przekonana że statystycznie w pociągu jest bezpieczniej niż na ulicy a chyba nie boisz się wychodzić sama z domu?

Gość zwykle wlasnie jezdze
pospiesznymi. Nikt nigdy tam na umor nie chleje, nie pieprzy sie, nie gwalca i nie morduja :D Jezzde bardzo czesto i na bardzo dlugie trasy i nie widzialam ani razu :D

Gość hgff
oj dajcie spokój. nie przesadzajcie. sama ze wgzledów zawodowych jeżdze kilka razy do roku na trasie warszawa-praga (czeska :)) po nocy i nic mi sie nigdy nie stało. siadam tam gdzie sa ludzie i staram sie nie zasnac w nocy. to wszystko.

Gość anielica 1178
Ururu Dziekuje bardzo :) juz sie mniej boje :) a wiesz co? jak mialam 14 lat to jechalam sama ze Szczecina do Kielc hehe dwa razy nic mi sie nie stalo :) Dziekuje z aporade :) Pozdrawiam :*

Gość hgff
dokładnie, jak napisali popezednicy. wieksze jest prawodpodobienstwo ze wpadniesz pod samochód pod dworcem niż sie cos stanie w pociagu :) Zauważ że wszelkie "poważne" incydenty w pociagach typu :zamordowanie, wypachanie sa nagłasaniane przez media. I ile jest takich informacji w ciagu roku? 5-6? Jedyne realne zagrożenie to żeby Cie nie okradli ale to wystarczy zachowac troche strożności i rozsądku

Gość anielica 1178
hgff to na prawde dlugie trasy :) Dzieki wszystkim. przekonaliscie mnie :)

Gość anielica 1178
taaak. Jestem studentka hehe takze duzo pieniedyz nie mam , dam im mzoe z 20zl i Nokie 3310 :P powaznie :) Poza tym Hgff masz racje. :) zobacz ile jest gwaltow a ile napasci w pociagach :)

Gość ururu
:D Nie ma za co! Będzie normalnie, nie martw się. Pociąg to miejsce dla zwyczajnych ludzi a nie skład transportujący więźniów z tobą wrzuconą za karę.

Gość hgff
wex ze soba ksiązki czy tam krzyżówki na droge, może kawe czy redbulla jakby Cie sen miał zmorzyć i szerokiej drogi :)

Ja z przodu nie siadam z racji malych szans na przezycie jezeli dojdzie do zderzenia pociagow.

Gość anielica 1178
Hehe lubie Sudoku :D Takie moje male zboczenie xD A i kawka sie porzadna przyda przed podroza :) Dzieki bardzo :) Pozdrawiam :*

" wex ze soba ksiązki czy tam krzyżówki na droge, może kawe czy redbulla jakby Cie sen miał zmorzyć i szerokiej drogi" i jedną flaszke na wypadek, gdyby sie ludziom z Twoejgo przedziału wóda skonczyła :P i koniecznie prezerwatywy

Gość anielica 1178
watpie zeby sie komus chcialo z dziewczyna ktora ma najobfitszy dzien miesiaczki dzisiaj.

Gość anielica 1178
hehe ooo tak sa rozni ludzie :P Jedni lubia np brunetki a inni kobiety w "tym stanie" xD

Gość kalinkya
A tam marudzicie. Ja sama jechałam pociagiem nocny ponad 10 h, i żyję :) A jestem młoda. Już zaraz ktos by autorkę napadać chciał... Dajcie spokój.

Gość anielica 1178
O a myslalam ze dla facetow typ bostwa ma jasne wlosy ;) Milo, jestem brunetka :P Hehe ok no to w takim razie ide sie spakowac. Dzieki za odpowiedzi :) Milego dnia, pozdrawiam :*

Gość mikiriiki
jak bedziesz wybierac przedzial to pytaj ludzi dokad jada, jesli znajdziesz przedział w ktorym kilka osob-np dwie chocby jada tam gdzie Ty-dosiadz sie bedzie razniej

Gość hgff
jak bedzie chodzic i wypytwac ludzi dokąd jada to sami wezma ja za złodziejke co rozezmanie robi :p Ja bym w każdym razie tak pomyslała :)

Gość pewnie to glupie pytanie
ale co jak np zechce sie siku-isc z moim bagazem?i w ogole tak isc samej?może panikuje ale mialam juz tyle nieprzyjemnych przygod w zyciu że troche histeryzuje na mysl o takiej nocnej podrozy (tez mnie to czeka za pare dni-wroclaw-zamośc)