Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojejjjjku

gin mi powiedział,ze mam za nistą bete..ratunku!

Polecane posty

Gość ojejjjjku

przez telefon mu podałam wyniki-6 tydz. beta ok 727 powiedział,ze dosc mała...czy dziecko rozwija sie nieprawidłowo?Bo rzucił na koniec-przyjdziepani do gabinetu to podejmiemy decyzję...

Gość katamanka
niestety :( to nie jest prawidłowy wynik jak na 6 tc :(

Gość ojejjjjku
katamanka-ale jaką decyzję ja mam podjąć??????????o co mu chodzi?oczywiscie 6tydz.od miesaczki a nie od owulacji

Gość katamanka
2 16-156 2-3 101-4870 3-4 1110-31500 4-5 2560-82300 5-6 23100-151000 6-7 27300-233000 7-11 20900-291000 12 16684-127939 13 10743-89074 14 7895-70818 to są wyniki bety przypadające na poszczególne tygodnie ciąży

Gość qwertyui
wiesz a może poprostu ciąża jest młodsza niż wskazywałaby na to OM. Czasem owulacja jest później niż wg standardów. Ja na twoim miejscu zrobiłabym jeszcze raz betę a jeśli przyrasta to znaczy że się rozwija. Tu masz normy: http://tnij.org/bxw1

Gość bbbbf
No własnie, wystarczy powtorzyc, powinna rosnąć. No i dopiero wtedy poszłabym do lekarza.

Gość ojejjjjku
dzieki dziewczyny...a co jesli nie urosnie....?bede miała usuwany zarodek?

nie myśl od razu o takim scenariuszu. Gin chce żebyś przyszła bo zrobić ci usg i będzie wiedział jaki jest wiek płodu po wielkości. U mnie wyszła wg usg ciaża młodsza niż wg OM. Ale dziecko rozwijało się prawidłowo więc gin przyjął poprostu datę porodu wg usg a nie wg OM. Temin z OM był na 27.09 a z usg na 10.10 a mały urodził się 02.10.

Gość ojejjjjku
tylko,ze wczoraj usg nic nie pokazało...i dlaego mnie wyslal na bete

no to tym bardziej można zakładać że ciaża jest młodsza niż wynika z OM. Poczekaj parę dni i powtórz betę a potem kolejne usg. A gin kiedy kazał ci przyjść?

Gość ojejjjjku
w poniedzałek..tylko,ze na bank chyba nie jest młodsza bo kochałam sie tylko raz w poprzednim miesiącu..

przy takim poziomie bety praktycznie nie było szans na zobaczenie zarodka. staje się widoczny jak beta sięga mniej więcej poziomu 1000. Normy są podane na tygodnie po owulacji, a Ty podajesz 6 tydzień po miesiączce - czyli wg tych norm jesteś w 2 tygodniu ciąży a to oznacza,że Twoja beta jest w porządku. Prawda jest taka,że powinnaś badanie powtórzyć po 48h i zobaczyć jaki jest przyrost, bo jak sama widzisz normy są bardzo szerokie. Napisz dokładniej kiedy był ten jedyny stosunek (zloty strzał:)) i ile dni od tego czasu upłyneło.

Gość ojejjjjku
uff miesiączka zaczeła się 1 wrzesnia,stosunek był 20 wrzesnia...mam nadzieję ,że wszystko w porzadku...napisałam,ze to 5 tydz.ciąży bo pamiętam jak b edac w ciązy z pierwszym dzieckim poczatek ciazy gin liczył od pocz okresuu

Gość kassika
wg tego co piszesz jestes ok. 3 tygodnie po owulacji

Gość kassika
a obok wyniku, masz podane normy? Bo każde laboratorium ma własne i tym powinnaś sie sugerowac. Z tego co napisałaś, wynikałoby, ze owulację miałaś bardzo póxno, czy zawsze masz po 20 dc?