Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JXJXJX23

Kto rodził w Toruniu?

Polecane posty

a jednak zdarzają się i takie sytuacje, że ktoś się podszyje a ja się nie czepiam i cieszy mnie to że już zmienił się ton naszej dyskusji. No ale my sobie tutaj pitu pitu a autorka to chyba już sobie poszła od nas ;) Czy Koch był akurat przy twoim porodzie? Ja byłam z niego bardzo zadowolona i bez wątpienia kolejną ciążę też u niego poprowadzę, tylko te cholerne kolejki pod jego gabinetem wrrrrrrrrrrrrrrr.

Gość moja dzidzia
no fakt, kolejki zawsze byly, pamietam ze jak pierwszy raz do niego dzwonilam to chcial mnie od razu przyjac tego samego dnia :) super lekarz, umawial sie ze mna na porod ale niestety zaczelam rodzic kilka dni szybciej i akurat go nie bylo przy moim porodzie, ale i tak millo wspominam caly przebieg porodu, w sumie to wszystko trwalo mniej wiecej 2 godziny, bo pojechalam do szpitala o 3 ciej w nocy, a mala juz sie urodzila rowno o 5-tej :), wszystko szybko i sprawnie

Ja Kocha poznałam w szpitalu, po pierwszym porodzie miałam ogromne komplikacje i on dobę po porodzie badał mnie ginekologicznie i szczerze powiedziawszy żeby nie jego delikatność to chyba bym umarła na fotelu. Wtedy obiecałam sobie że to on będzie prowadził moje kolejne ciąże. Podoba mi się jego luz i podejście do tematu ciąży to znaczy; on niczego nie bagatelizuje ale też nie robi zbędnej paniki z byle powodu. Mieszkasz w Toruniu czy okolicach? słyszałam że fajnie jest też w Chełmży podobno świetna opieka

Gość moja dzidzia
mieszkam w toruniu, jak zaszlam w ciaze, to najpierw poszlam do publicznej sluzby, na falata, okazalo sie ze moja legitymacja byla podbita kilka miesiecy temu i juz jest niewazna :O wiec lekarka mnie nie przyjela , kolezanka polecila mi kocha i od razu do niego zadzwonilam, powiedzialam ze zalezy mi na czasie a on na to ze moze mnie od razu przyjac :) zgadzam sie ze jest bardzo delikatny, po porodzie tez mnie badal, u mojej malej wykryli torbiel i stwierdzila jedna pani pediatra ze jest za mala( 2670), ma za male nerki itp, ja juz mialam czarne wizje, a dopoiero koch mi wszystko wyjasnil, ze to nic groznego ten torbiel, ze to zanika. tylko beda kontrolowac i ze nie ma co sie stresowac, ze jest za mala, powedzial " a jaka ma byc? przeciez pani tez jest drobnej budowy, wage ma prawidlowa, niektore dzieci maja 4kg, a niektore mniej" :) dopiero on mnie uspokoil co do chelmzy to tez slyszalam te opinie, moja bratowa nawet chciala tam specjalnie jechac rodzic, ale mysle ze to glupota, jednak rodzila w toruniu, a jak twoje wrazenia co do opieki lekarzy po porodzie? masz 2 dzieci? zdrowe ?

a dziękuję zdrowe jak rybki. Co do opieki to przy pierwszym porodzie była przy mnie dr. weiss. To była masakra; najpierw do ostatniej chwili zwlekała z cesarką, która zresztą się nie odbyła mimo że miałam ciśnienie 220/180 no ale jakoś dałam radę chociaż miałam stan przedrzucawkowy. Potem mnie tak wyłyżeczkowała że po trzech tygodniach do szpitala wróciłam z zagrożeniem życia bo jeszcze łożysko we mnie zostało. No a co do zdolności krawieckich pani doktor to w ogóle można mieć duuuużo zastrzeżeń, z jednej strony nacięcia zrobiła mi falbankę a z drugiej miałam mocno napiętą skórę. Na dupie nie siedziałam ponad miesiąc. Drugi poród rewelacja chociaż ta małpa miała dyżur na porodówce to skrzyżowałam nogi i czekałam aż sobie pójdzie do domu. poszła o 7.00 rano a ja o 9.05 urodziłam szczęśliwie przy pomocy fantastycznej położnej, doktora Łojko no i mojego faceta A u Ciebie jak było? :)

Gość IVA25
Witajcie mamusie :) Wczoraj bylam za bardzo zmeczona i poszlam spac,stad moje znikniecie,ale widze,ze autorka tez padla bo ostanie wypowiedzi to tylko'tijo2008' i 'moja dzidzia'. JXJXJX23-kochana,jesli chcesz rodzic w wodzie to zaden problem bo na Bielanach tez maja wanne (jest chyba tylko jedna) ,w sali nr 1 (o ile dobrze pamietam) tyle ze tam stoi wlasnie ta wanna i 2 lozka,fakt,ze wszystkie sa ustawione w takim kierunku,ze rodzace sie nie widza,polozna mowila,ze zadko kobiety rodza w wannie,za to sie nic nie placi. To,ze Twoja mama miala ciezki porod nie oznacza,ze Ty tez taki bedziesz miec,chociaz nie wykluczone.Moja mama z pierwsza siostra rodzila w 30min,szybko i malobolesnie (a przewaznie pierworotki dluzej rodza i ciezej,ale to tez nie ma regoly) a ja 15h jak wyzej wspominalam.Wiec glowa do gory! Co do prywatnych ginekologow,ktorzy nie maja usg to niestety sie myslisz,dziewczyny wyzej napisaly Ci jacy gin maja i sa dobrzy,ja moge polecic gin. Łukasiewicza i Paluszynskiego.Oby dwoje przyjmuja prywatnie,maja usg i sa na bielanach.O kochu tez slyszalam bardzo dobra opinie,a co do delikatnosci to moja gin Szufarska,Jackowski i Drożdżal.. Ja po porodzie doszlam do siebie bardzo szybko.Po urodzeniu Marcelka lezalam 2h na porodowce z narzeczonym i malenstwem,tylko sami :),moglismy nacieszyc sie naszym skarbem,wtedy nie mozna wstawac,pozniej przewiezli mnie na oddzial poporodowy i po godzinie juz sama wstalam i chodzilam,Powoli,ostroznie ale bez wiekszych trudnosci,bolalo mnie tylko kiedy siedzialam,ale to przez zszycie.Rana dobrze sie goila.Po dwoch dobach wyposcili mnie do domu i kladlam sie tylko kiedy czulam sie zmeczona,ale ogolnie szybko doszlam do siebie.Jedyny minus to taki,ze zarazili mnie na porodowce i po tyg. wracalam do szpitala bo mialam 40 goraczki.... Kolezanka wyzej poleca siedziec na pilce,mi polozna tez radzila ale nie dawalam rady z bolu-niestety... I rowniez slyszalam,ze w Chelmzy jest "lepiej" niz w Toruniu. I na koniec,co do pomaranczowego niku,zawsze taki mam,moze dlatego ze nigdy niezdarzylo mi sie,aby ktos sie pode mnie podszywal,nawet nie wiem jak to sie robi,hehe,chociaz pewnie to zajmuje kilka sekund :) pozdrawiam

Gość IVA25
O dr Weiss tez slyszalam,ze jest okropna,chociaz na szczescie nie mialam z nia do czynienia.O dr Zwierzynskim tez sie naslyszalam,ze jest bardzo nie mily,opryskliwy,beszczelny,a nawet hamski,za to,najlepszy ginekolog na Bielanach (a przeciez o to najabardziej nam chodzi aby znalezc sie w dobrych rekach,chociaz dla mnie rowniez liczy sie podejscie do kobiety)

Gość moja dzidzia
sluchajcie , a dr zwierzynski to taki mlody lekarz? bo mi cos mowi to nazwisko, moze gdzies je juz slyszalam, dobrze nie pamietam, ale byc moze ze on u mnie byl przy porodzie...

Młody szczupły chłopaczek, krótko obcięty nie za wysoki? pewnie o nim mówisz, ma na imię Igor nazwiska nie pamiętam. Zwierzyński to stary nieprzyjemny dziad, nawet to jego nazwisko pasuje do niego bo jest z niego taki zwierzak, znany jest z kładzenia się na brzuch rodzącym i z bardzo chamskich odzywek

Iva żeby zaczernić nik wchodzisz w preferencje masz je u góry monitora na panelu i wybierasz sobie hasło którym będzie strzeżony twój nik. potem możesz sobie napisać tekst w stopce

Gość moja dzidzia
no to napewno nie zwierzynski mi odbieral, tylko wlasnie taki mlody przystojniak, a zwierzynski ma moze syna? bo kurcze cos mi mowi to nazwisko :)

jeśli nawet ma to ja nie widziałam go w szpitalu i nie obiło mi się to o uszy a trochę leżałam tam przed porodem.

Gość JXJXJX23
Cieszę się, że powstaję mały klubik. Odwiedziłam dziś jeden sklepik z dziecięcymi ubrankami, chciałabym już znać płeć dziecka i kupowac ciuszki... Z waszych opowieści wynika, że mam unikać dr Weiss w szpitalu, a reszta jest w porządku. Jakoś krótko przed porodem mam się zgłosić jeszcze do szpitala? I jak to jest, jeśli "przechodzę" termin? Po jakimś tygodniu muszę się zgłosić od wyznaczonej daty do szpitala? Prawdopodobnie przechodzę termin, bo bardzo późno zaszłam w ciąże.

wszystko Ci lekarz powie jak będziesz zbliżać się do terminu, może będziesz jeździć na ktg. do szpitala ale to tak na prawdę zależy od twojego lekarza i od tego czy ma ktg. w swoim gabinecie. pamiętaj o podbitej legitymacji ubezpieczeniowej lub innym dokumencie potwierdzającym twoje ubezpieczenie

Gość JXJXJX23
Mam książeczkę zdrowia studenta, czy to wystarczy? Urodziłaś dziecko 1 marca, też mam tego dnia urodzinki.

TO EKSTRA RYBKA TO FAJNY ZNAK ZODIAKU SYNUŚ ŻEBY TAK 9 GODZIN SZYBCIEJ SIĘ URODZIŁ TO MIAŁBY CO 4 LATA URODZINY LEGITYMACJA STUDENTA WYSTARCZY ;)

Gość JXJXJX23
A czy przy porodzie pobierają komórki macierzyste? Byłoby fajnie, bo później przydałyby się dzieciątku.

tAK JEŚLI SIĘ ZDECYDUJESZ TO MAJĄ ZESTAWY DO POBIERANIA KOMÓREK MACIERZYSTYCH KOSZT BYŁ OKOŁO 1200ZŁ, POTEM JESZCZE PŁACISZ ZA PRZECHOWANIE ICH. cENY MOGĄ SIĘ ZMIENIAĆ

Gość JXJXJX23
A ile się płaci za przechowywanie? I na Bielanach jest to możliwe? A Ty przechowujesz komórki macierzyste?

JA NIE PRZECHOWUJE, ALE Z TEGO CO PAMIĘTAM TO BYŁ KOSZT RZĘDU 300ZŁ NA ROK. MUSISZ WIEDZIEĆ ŻE TE KOMÓRKI SĄ WAŻNE TYLKO 6 LAT, WIĘC TO TAK NAPRAWDĘ NIEWIELE I SAMEMU TRZEBA ROZSĄDZIĆ CZY TO SIĘ W OGÓLE OPŁACA. Z TEGO CO WIEM TO SĄ SPECJALNE BANKI KTÓRE TO PRZECHOWUJĄ A SZPITAL TYLKO DOSTARCZA.

Dzięki za odpowiedź. A orientujesz się może czy moża pić herbatę z szałwii w ciąży? Wiem, że jak już to często napewno nie. Jak mnie bolało gardło to zdarzyło mi się pić 3 razy.

Gość IVA25
Ja z ta szalwia bym sie wstrzymala bo z tego co sie orientuje za duzo ziol w ciazy nie mozna przyjmowac a niektorych wcale,ale nie znam sie na tym tak dokladnie.Na bol gardla mozesz pomagac sobie domowymi sposobami- np miod,hebrata z cytryna itp.Nie wiem czy to istotne ale mi na bol glowy w ciazy pomagal bardzo 'amol'.pozdrawiam

A wiecie dziewczyny, gdzie można wykonać badania prenatalne? Jak wpisałam w google to niestety strony z badaniami nie chcą się wyświetlić.

Gość IVA25
Mlodaaa-niestety nie wiem nic na temat badan prenatalnych,cos obilo mi sie o uczy gdy bylam w ciazy ale nic nie pamietam,jedyne co przychodzi mi do glowy to zapytac swojego ginekologa napewno bedzie wiedzial. W ktorym miesiacu jestes i skad? pozdr

MOJA SĄSIADKA NA BADANIA PRENATALNE JECHAŁA DO BYDGOSZCZY ALE POROZMAWIAJ O TYM ZE SWOIM LEKARZEM. CZY W OGÓLE JEST TAKA KONIECZNOŚĆ, BO JEŚLI W TWOJEJ RODZINIE LUB MĘŻA NIE MA POWAŻNYCH CHORÓB GENETYCZNYCH TO NIE WARTO ZAPRZĄTAĆ TYM SOBIE GŁOWY

A jednak nie urodziłam w Toruniu. Zasięgnęłam opinii o szpitalu i nie zdecydowałam się. Wybrałam Chełmżę i nie żałuję. Podczas porodu trafiłam na bardzo dobrego lekarza i położne. Moja córeczka urodziła się w zielonych wodach płodowych, ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło. Po porodzie również miałam bardzo dobrą opiekę. Za każdym razem, kiedy Natalia zapłakała, przychodziła do mnie położna z pomocą i uśmiechem na twarzy. Na oddziale było bardzo czysto. Co kilka godzin salowe sprzątały. Poza tym szpital bardzo dużo dawał swoich rzeczy, m. in. podkłady ginekologiczne, pampersy dla dziecka, koszule (tylko koszule do rodzenia trzeba było mieć swoją). Jedynym minusem szpitala są odwiedziny. Nikt nie może przyjść na salę. Zobaczyć się można z krewnymi jedynie na korytarzu. Zatem dziewczyny z okolic Torunia, radzę Wam rodzić w Chełmży.

Gość zdrowitkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
minely 2 lata od ostatniej wypowiedzi, może coś sie zminiło?:) piszczie

Gość toruniankaaa
nic sie nie zmieniło. porodówka ok - zależy na jakiego lekarza trafisz i tyle.....