Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani Bovary

zapach kulek na mole

Polecane posty

Gość Pani Bovary

Jak się tego pozbyć z domu i z ciuchów???? CO ma wsadzić teraz w ciuchy? Wietrzenie nic nie daje. Śmiwerdzi w szafie i śmierdzą ciuchy.

Gość crt/lcd
Lawende wsadż. Mole jej nie lubią, i ładnie pachnie.

Masz na myśli zapach naftaliny? Bo ten znam,kojarzy mi się ze starymi ludżmi chodzącymi na bazary albo zakładający staromodne kożuchy na niedziele do kościoła.:o Ale jak się go pozbyć to nie wiem,bo nie obcuje na co dzień z takim elementem społecznym.

Gość Pani Bovary
Naet nie chce opowiadać jak to się stało....pokrótce...moja mama kupiła takie kulki na mole i wsadziła do takiej szafy gdzie trzymamy kurtki i płaszcze, szaliki itd. na załączonej kartce było napisane żeby wsadzić ich 2, ale moja przezorna mama wsadziła ich chyba z 10!!!!!!!!!!!!!!!!!! I teraz śmierdzi w całej chacie, już czasem myślę, że nawet ja śmierdzę w pracy! Ratunku!

Gość Pani Bovary
Moze to i naftalina, pewnie tak bo ten zapach dusi niemiłosiernie.

Gość przykre...
no to moze wymien je na takie zapachowe, np. lawendowe albo jakie tam lubisz:)

Gość Pani Bovary
Kulki to juz dawno są wyrzucone. Tez mysle, ze muszę to wyprać. Jutro mam taki zamiar. Pełno proszku i Lenora i wietrzenie. Ciuchy wietrzę już ze 2 tygodnie i dalej syf, ale myślałam, żeby wsadzić do tej szafy jakiś mocny intensywny zapach. Tylko jaki? i co?

Gość Pani Bovary
takie lekkie lawendowe to moja mama tez ma w innej szafie, ale ich wlasciwie nie czuc nie wiem skąd ona wzieła te kulki

Gość d ool n
mi nie odpowiada ani śiwrk ani lawedna - sa takie zawieszki raid ale raid ma takie zawieszki anti-moth spring/summer itd nie wiem czym one pachą ale ten zapach jest ok i nie jest uporczywy

Gość d ool n
wietrzenie nic nie da upierz i włóż inny zapach

Gość Pani Bovary
Jutro pranie. Dzięki wszystkim :)

Gość Czekej
Wietrz jeszcze miesiąc czekaj na mrozy a jak będą to wywietrz i wypierz a co przypomina ten zapach czy jest kamforowy czy stęchły śmierci.

Gość jeszcze nie ale może wkrótce
zawieszki raid nic nie dają .. niestety taka prawda no chyba że 10 naraz po 12 za dwie zawieszki to kto wie, ja osobiście rezygnuje szukam innego sposobu może zapachu lawendy

Gość gość
moja siostra cioteczna kiedyś jadła kulki na mole i to te bezzapachowe była od nich uzależniona i trafiła do psychiatry;//

Gość gość
Ja wyrzuciłam wszystkie ubrania z szafy i uprałam. Szafę umyłam od środka i wietrzyłam 2 dni ale to nie wiele dało. Umyłam szafę jeszcze raz preparatem do mycia lodówek - taki co neutralizuje zapachy, następnie wstawiłam filiżanki z zaparzoną kawą , zmieniałam 2 razy dziennie i tak przez 3 dni ( najlepiej zamknąć wtedy szafę aby kawa wciągnęła zapach). Pomogło. Po ułożeniu ubrań nie wkładałam już żadnego zapachu ale pochłaniacze zapachu do lodówek.