Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sesjaOo

JAK WYGLĄDA SESJA?

Polecane posty

Gość sesjaOo

Kochani, napiszcie mi jak dokładnie wygląda : SESJA...

Gość czytoduzoniewiem
No nie. Więcej jest egzaminów pisemnych, ustnych..

Gość czytoduzoniewiem
?

Gość Ale co konkretnie chcesz ...
... wiedzieć? Pisemne egzaminy to chyba wiesz, jak wyglądają: masz odpowiedzieć na pytania albo otwarte (np. Opisz budowę wewnętrzną ślimaka) albo zamknięte (np. Czy Rumunia jest w: a) Europie b) Azji c) Afryce d) Ameryce Południowej). O ściąganiu praktycznie można zapomnieć, bardzo rzadko jest tak, że pilnuje jedna osoba na ponad 100 zdających i wtedy można otworzyć zeszyt, książkę, przejrzeć ksera czy skorzystać ze ściągi. Ale to rzadkość. W większości przypadków - nie przejdzie. Co do ustnych - na mojej uczelni wyglądało to tak, że siadałaś przed komisją lub przed samym egzaminatorem, a przed Tobą leżały papierki z pytaniami (do góry nogami). Wybierałaś sobie jeden papierek, odwracałaś go, czytałaś na głos pytanie i odpowiadałaś. Tu mogę polecić jedną znakomitą i sprawdzoną metodę radzenia sobie z takimi egzaminami: wybieraj zawsze papierki najmniejsze / najwęższe. Chodzi o to, że na takich zmieści się mniej tekstu, a zatem pytanie będzie brzmiało np. "Opisz telewizor" zamiast "Opisz telewizor Sony BRAVIA KDL-26U4000K" - to pierwsze pytanie jest o wiele łatwiejsze, bo jeśli tylko masz pojęcie o jakimkolwiek telewizorze, to na nie odpowiesz. Aby odpowiedzieć na pytanie drugie, musisz już znać ten model telewizora. Zatem wiadomo - zawsze lepiej mieć mniej specyficzne, krótsze pytanie.

Gość czytoduzoniewiem
Ale co konkretnie chcesz ... dziekuje za rade odnośnie /egz.ustnych :)/ A czy jest tak że mogą byc wszystkie egzaminy pisemne / albo wszystkie ustne?

Gość czytoduzoniewiem
przepraszam za to ze nie wiem...

Gość Ale co konkretnie chcesz ...
Raczej nie, prawie zawsze są i jedne, i drugie. Ustne są tam, gdzie muszą być (np. konwersacje na studiach filologicznych) i tam, gdzie jest mniej ludzi, czyli na ćwiczeniach. Z wykładów są chyba zawsze pisemne (bo trudno byłoby ustnie przepytać powyżej 100 studentów).

Gość czytoduzoniewiem
Słuchaj :) - jako że jesteś kompetentną osobą to Cię zapytam o pare spraw. Bo ja od tego roku jestem studentem 1 roku - Pedagogiki, 3 letnia - licencjat. Nie są to studia dzienne a nawet zaoczne. Są to studia eksternistyczne - mam wykłady prowadzone przez internet + zajęcia tez prowadzone przez internet (póki co w takiej formie bede musiał studiowac moze potem cos innego sobie wybiore) Moja grupa składa się z 25 osób - wydział pedagogiki. Mam obowiązek stawić się tylko na sesji zimowej i letniej. Nie mamy ćwiczen - cwiczenia będą w grupach tez przez internet - dziwnie to wygląda ale tak wyglada e-learning. Myslisz ze na sesji zrobia wiecej egz.pisemnych?

Ale co konkretnie chcesz ...> eee tam bzdura ;) nas kiedys pilnowaly 4 osoby i rznelismy na potege :P innym razem dwie i sie czlowiek nawet podrapac nie mogl :O to naprawde zalezy od podejscia :) spotkalam sie z tym ze komus sciaga wypadla i wykladowca tylko sie zasmial, albo z takim tekstem \" a teraz dokladnie chowamy sciagawki\" ;) ale to byli wspaniali nauczyciele, ktorzy sami przyznawali ze czasami bez sensu uczyc sie na pamiec pewnych rzeczy, ktore zawsze mozna gdzies sprawdzic ale widzialam tez takich ktorzy stali nad toba w trakcie pisania albo kazali wstac, czy podniesc kartke :) wszystko zalezy od podejscia wykladowcy :) a kiedys na egzaminie ustnym , ktorych mam najwiecej babka zadala pytanie i odpowiadam, odpowiadam, odpowiadam...minelo moze 20 minut...skonczylam, babka caly czas kiwajac glowa do przodu, tak jakby na znak \"taak, taak...\" mowi: oj, chyba nie zrozumiala pani tematu\" :O nosz kurwa... :O

Gość czytoduzoniewiem
Sweet Dreams a co studiujesz, jesli mozna wiedzieć. Najlepsze było z tym egzaminem ustnym heheh :p oj musiałas niezle sie wkurzyc, co?

Gość z tego co pamiętam to ...
więcej było pisemnych. np. na 7 egzaminów w sesji mogły być 2 lub 3 ustne max.

czytoduzoniewiem> powiedz jak to wyglada z takim internetowym studiowaniem, pozniej dostajesz jaki papierek? ze studia zaoczne cz jak? i jak np. wygladają u was cwiczenia? np. sprawdzenie obecnosci?

Gość czytoduzoniewiem
Sweet Dreams spoko , wiem wiem! ;] Nic nie musisz więcej dodawać. A chociaz powiedz czy nauki humanistyczne czy ścisłe czy też ściśle tajne. Taka forma studiowania jest fajna. Logujesz sie na specjalną platforme gdzie przydzielili ci Twój login i hasło - do logowania. Oni przysyłają Ci materiały które mozesz sciagnąc. W ciągu tygodnia są prowadzone 4 przedmioty a w semestrze jest ich 8. Grupa składa się z 25 osób. Są podane wszystkie przedmioty, od kiedy są, kto prowadzi bla bla masz to wszystko dostepne. Raz w tygodniu jest chat z grupą i wykładowcą trwa 1 godzine zegarową. Pod koniec kazdego przedmiotu . Np.Socjologia ogólna bedzie trwała np od 20.X do 23.XI to pod koniec XI wykładowcy zadają prace do napisania - jako zaliczenie - która odsłysasz do nich w specjalnym folderze zwrotnym a oni jak sprawdzą odsyłają z oceną. Z kazdego przedmiotu jest zaliczenie. Jesli chodzi o dyplom mam taki sam jak po ukonczeniu studiów niestacjonarnych (zaocznych) chociaz nie wiem czy to jest nawet zaznaczone.Nie ma tego ze sa to studia przez internet ;]. Ma sie pełne prawa studenta itp :)

Gość czytoduzoniewiem
W semestrze mamy 8 przedmiotów: Język angielski Historia filozofii Organizacja i zarządzanie Psychologia ogólna Socjologia ogólna Wprowadzenie do pedagogiki Podstawy prawa i ochrona wł. Int. Aksjologia i etyka A sesja bedzie 7-8 luty. Jak myślicie ile będzie egzaminów? Hmmm

no ja mysle ze ze wszystkiego, ale swoja drogą...kazdy moze sie za ciebie przeciez zalogowac wystarczy ze podasz haslo a mozesz byc sobie teraz na majorce ;) no i jak to wygląda, tzn. te wyklady przez internet, slyszysz jak wykladowca do ciebie mowi czy jak? czy tylko materialy przysylają? i jeszcze jedno ile takie cos kosztuje? moze pomysle o drugim kierunku ;) gdzie znajdę informację? ;) dzieki i pozdrawiam :)

Gość czytoduzoniewiem
Juz Ci wszystko piszę dokładnie co i jak: chwilka,ok :D

Gość czytoduzoniewiem
Mozesz się uczyć w każdym miejscu na świecie, w swojej grupie mam pare osób które są aktualnie zagranicą :). Fakt - kazdy kto zna mój login i hasło moze sie za mnie zalogowac,sciagnac materiały itp. Chat chyba z wykładowcą i grupą jest raz w tygodniu trwa godzine zegarowa. Wykładowcy będa tez zadawac na specjalnym forum Pytanie na które studenci mają tydzien zeby odpowiedziec. Do tego wykładowcy moga zadac prace domowe. Studenci mają obowiazek stawic się 3 razy w ciągu roku w siedzibie uczelni : na zjezdzie ogranizacyjnym, sesja zimowa, sesja letnia. Student ma pełne prawa studenta. Nie wykłady są w formie tekstu, opracowanie ładnie graficznie, do tego wiele filmów multimedialnych dla wzbogacenia całego wykładu. Wszystko to co muszisz wiedziec masz na tacy. + nie musisz pisać wykładów i notować tu masz wszystko ładnie i czytelnie opracowane, drugi + mamy tez wirtualną biblioteke gdzie znajdziemy inne potrzebne materiały - nie trzeba latać po bibliotekach. Taka przyjemnosc :) jest dużo tansza niż studia zaoczne. Bo odpadają Ci koszta za nocleg, wyżywenie, kserowki.. dodjazdy. Praktycznie to 2 razy pojedziesz i 2 noclegi. A na zaocznych 2 razy w miesiącu. Do tego wygoda bo mozesz uczyc się pijąc ciepłą herbatke w domku, leząc w łózku kiedy inni muszą marznąc na przystankach w oczekiwaniu na autobus.. :) A jesli chodzi o czesne to 240 zł. Jesli chodzi o kierunki to jest Pedagogika (utworzyli), Stosunki międzynarodowe (utworzyli,najwiecej chetnych), Zarządzanie i marketing (tez utworzyli), Informatyka (jest taki kierunek ale brak chętnych), Logistyka( tak samo jak z Informatyką) to jesli chodzi o uczelnie gdzie ja będe studiować. Wiecej informacji mozesz znaleźć : http://www.pao.pl/glowna/ Studia są w Łodzi. Ale są inne uczelnie które mają podobne warunki choćby w Łodzi : PUW . A ta uczelnia to SWSPiZ - Społeczna Wyższa Szkoła Przedsiębiorczosci i Zarządzania w Łodzi A PUW to Polski Uniwersytet Wirtualny: podaje Ci link http://www.puw.pl/ tu masz takie kierunki jak: zarzadzanie,politologia,informatyka - 1 stopnia pedagogika - 2 stopnia A dyplom otrzymuje się w zaleznosci jaka uczelnia to prowadzi : Jesli chodzi o PUW to :Wyższej Szkoły Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi a PAO - SWSPiz Pozdrawiam :)

Gość czytoduzoniewiem
:) poczytaj sobie :)

Gość gość
Witam, a ile trwa taki egzamin pisemny?