Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mi.chal

Nagość - jak jest w Polsce postrzegana?

Polecane posty

Właśnie, jak jest w Polsce z nagością? nie chodzi mi o żadne sytuacje erotyczne tylko samą nagość jako coś naturalnego, w szatni na basenie jak się przebieracie, pod prysznicami, na plaży, u lekarza, w domu... Nagość w naszym społeczeństwie to temat tabu i kojarzony jednoznacznie tylko z seksem?

Gość ***Aśka17***
Ja sie przebieram bez obciachu przy innych. Nawet w aquaparkach robie to przy szafkach a nie w kabinie. Lubie to poprostu.

Gość ***Aśka17***
Pozatym zauważyłam, że sporo dziewczyn tak robi, wiec chyba z nagością nie ma problemu

Gość dgsdg
nagość jest bardzo zle postrzegana, mysle ze powinnismy sie rodzic juz we wdzianku!

Gość ***Aśka17***
Fakt. W niemczech nie ważne czy ludzie mają 8 czy 18 lat, to wiekszośc rozbiera sie przy ręczniku na basenie. Nikt cię nie wstydzi. Nawet dziewczyny zmieniają kostiumy na basenie przy kolegach i innych ludziach jak sie opalają inny i do pływania inny. A w polsce... tylko w kabinie. Ja wychodze z przebieralni po 15 minutach a one po 20 minut czekają na wolną kabinę.

no z dziewczynami/kobietami jest nieco lepiej tak mi się wydaje, bo jeszcze damska nagość jest tolerowana przez społeczeństwo. Ale jeśli chodzi o nagość męską to już masakra - od razu określenie, że taka osoba nie szanuje innych/brak jej kultury (bo np. facet bierze prysznic nago na basenie) bo może inni nie chcą widzieć nagości (więc po jakiego grzyba idą na basen??), albo ekshibicjonista albo co gorsza - gej.

Gość Nago
Nagosc zo przestepstwo i ciezki grzech, a kradziez tylko wystepek!

Gość ***Aśka17***
:))) ah hahahaha

widać bardziej konkretne pytania forumowiczów nie interesują. Za poważne dla niektórych są

Czy np. w aquaparkach czy na nasenach rozbieracie sie przy szafkach czy chowacie sie w kabinach? i drugie/ czy widzieliscie kiedys dziewczyny lub chlopakow co sie kolo was rozbierali w przebieralni - i jak reagowaliście?

Ja od paru m-cy przebieram się przy szafkach. Niektórzy sie też tak przebierają - widzę kątem oka i nie zwracam na to szczególnej uwagi. Dla mnie to jak najbardziej normalka.

A ja nawet na to nie zwracam uwagi. Nie widzę tego, przebieram się i tyle, wychodze. Kiedyś tylko usłyszałem jakiś tekst małolatów jak przeszedłem któregoś razu nago spod pryszniców do szafek. troszkę mnie wkurzylo i już tego nie robię.

Naprawdę nie zauważam innych co dokladnie robią w przebieralni także nie wiem czy im stawał czy nie. Mi lekko nabrzmiewał na początku (tak 2-3 razy było) a teraz jest spoko i nawet nie drgnie :)

kolega mi mowil, ze jak tylko sie rozbierze wprzebieralni lub pod prysznicem i ktokolwiek wejdzie, to mu staje tak dopolowy i nie ma na to wpływu

zdecydowanie więcej ale już się nie dziwię Twoim pytaniom . Pozdrawiam i przypominam jutro do szkoły :)

Do niedawna przebierałam się na basenie normalnie przy szafkach, bez chowania się pod ręcznikiem. Ale potem zauważyłam, że wszystkie kobiety się gdzieś tam chowały, więc teraz ja też przebieram się jakoś pod ręcznikiem/w kabinie. Chociaż w gruncie rzeczy jest mi wszystko jedno. W domu to jasne, że nie paraduję nago, bo mieszkam z rodzicami i z bratem. Ale z mamą mamy wspólną łazienkę i dla oszczędzenia czasu razem z niej korzystamy - w sensie np. ja biorę prysznic, a ona w tym czasie suszy włosy. Nie mam z tym problemu. Na plaży za pokazanie piersi w Polsce grozi jakaś grzywna chyba, więc wolę nie ryzykować, chociaż mam na to ochotę... U lekarza to zależy czy kobieta, czy mężczyzna jest lekarzem. Wcześniej było mi też wszystko jedno, ale spotkała mnie sytuacja dwuznaczna i czułam się częściowo zgwałcona po takiej wizycie. Koniec.

J an wakacje jezdze do Chorwacji ostatnio i tam nie ma problemu nawet z opalaniem sie nago. (ale robie to toples) A mieszkam z rodzicami i czasem chodzę nago po mieszkaniu. jakoś i tak od dziecka zostało. Ale przy ojcu to tylko w łazience czasem głównie. choć po domu tez sie zdarzy.

Pamietam te spojrzenia pelne ciekawosci kiedy kobiety przebieraly sie bez skrepowania. Niby nikt nic nie powiedzial, ale zerkaly tak dziwnie. Sama przebieralam sie szybko i dyskretnie. Teraz mam porownanie z innym krajem i na poczatku sama mykalam pod prysznic w reczniku. Po jakims czasie dotarlo do mnie, ze tylko ja tak robie. Przestalam. I juz nie bede wyginac sie i wyciagac tylko po to zeby zakryc to co ma kazda ze stojacych obok mnie kobiet. Jak ktos sie wstydzi to do przebieralni marsz!

Gość pewnie jestem okrutna
aska17, ty sama malolata jestes wiec nie wyjezdzaj tu z tekstami ze sie nie przejmujesz co malolaty powiedza, znalazla sie dorosla :O poza tym jestes ekshibicjonistka, idz sie leczyc bo co innego nie byc skrepowanym a co innego epatowac gola dupa, i to jeszcze przy ojcu.. ohyda ja prysznic biore zawsze w kostiumie, przebieram sie szybko ale bez jakiegos zakrywania recznikiem, u lekarza wiadomo lekarz to lekarz, wiec sie nie wstydze

ja mam tyle zajec, ze pod prysznicem sie myje, a sory - w kostiumie to nie bede sie mydlic. Nie zyjemy w ciemnocie. Moze i jestem młoda, ale nie podniecam sie w szatni.