Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uleaa

badania

Polecane posty

Gość uleaa

Chodzę prywatnie do ginekologa - ciąża. Dostaję od niego co jakiś czas skierowania na badania, np.krwi, moczu. Idę potem do laboratorium w swoim ośrodku zdrowia i muszę za te wszystkie badania płacić. W związku z tym mam pytanie: czy słusznie muszę za nie płacić? I czy wy też płacicie? Przecież pracuję, odprowadzam składki, a i tak za wszystko muszę płacić! Wydaje mi się, że to jest naciąganie, bo na przykład - jeżeli dostałabym skierowanie do szpitala od lekarza, który przyjmuje prywatnie, to nie płacę przecież za pobyt w szpitalu, a za badania płacę! Gdzie tu sens?

zapisz sie do ginekologa panstwowo, zeby miec skierowania na darmowe badania, prywatny ginekolog takich ci dac nie moze do prywatnego chodz dalej jesli chcesz

Gość lepiej płacić
niż 2 razy w miesiącu nogi przed obcym chłopem rozkładać. Bez sensu. Przecież morfologia i mocz, powtarzane w cyklu miesięcznym kosztują grosze. Jak stać Cię na prywatnego lekarza, to nie jęcz, że nie stać Cię na badania za 15 zł.

Gość uleaa
Przecież ja nie jęczę, tylko chodzi mi o to, czy to jest zgodne z prawem. Nic przecież nie piszę , że nie mam pieniędzy i nie stać mnie na badania, więc skąd ten atak? A jeżeli chodzi o badania to zawsze płacę kilkadziesiąt zł, bo mam niedoczynność tarczycy i muszę kontrolować poziom TSH, jestem zagrożona konfliktem serologicznym. Mieszkam w małej miejscowości i niestety nie mam dostępu do dobrego ginekologa, więc czy chcę czy nie korzystam z prywatnego gabinetu.Ginekolog przyjmujący na kasę chorych chciał mi wyciąć jajniki, bo twierdził, że to chyba rak. od tego czasu minęło kilka lat, a JA SPODZIEWAM SIę DRUGIEGO DZIECKA. TO BYłY ZWYKłE TORBIELE

No niestety, lekarz, który przyjmuje tylko prywatnie i nie ma podpisanej umowy z NFZ nie może wystawić skierowania na bezpłatne badania:( Ja też chodzę prywatnie ale lekarz przyjmuje w prywatnej przychodni i tam jest punkt pobrania krwi, więc wykupiłam pakiet i nie płacę już dodatkowo za badania i te wizyty, ale wiem, że nie zawsze jest taka możliwość.