Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaliiinaaa

Mamy dwulatkow, zapraszam

Polecane posty

Lena też niestety nie potrafi bawić się sama,nigdy nie potrafiła:(Bardzo potrzebuje towarzystwa,jak jest wśród dzieci to super się bawi,chociaż jest strasznie zaborcza o swoje zabawki i tym się martwię,cały czas każemy jej się dzielić,ale różnie to wychodzi:( Tutaj za bardzo nie ma towarzystwa,dlatego pewnie zrobiła się jeszcze bardziej samolubna,ale znaleźliśmy dzisiaj fajne centrum zabaw dla dzieci i postanowiliśmy chodzić tam na 2-3h 2razy w tygodniu może to pomoże ,zresztą widzę ,że się nudzi jak jest w domu także warto spróbować.Teraz już słodko śpi od 3h byle do rana hehe Pozdraiwam

mammaleny- poczytaj sobie te linki co podalam, ja wczoraj po przeczytaniu tego troche odetchnelam, ze nie jest to nie normalne, tylko, ze dla niektorych dzieci takie zachowania sa charakterystyczne dla ich wieku i podobno mijaja

hej mamusie u nas dzis ladna pogoda, wlasnie rwocilismy z kosciola i spacerku i polozylam malego spac dzis znow mamy spoznionych gosci urodzinowych, ale to dobrze bo kolezanka z corka przyjezdza to Kacper bedzie mial kolezanke do zabawy piszcie co u was slychac?

Witajcie MAMUSIE :) U nas również ładna pogoda więc pół dnia spędziliśmy na świeżym powietrzu :) Czy Wasze maluchy nie mają problemu z zaśnięciem wieczorem gdy maja drzemki w ciągu dnia? Mój synek do tej pory wstawał o 6, drzemał w godz.12-14 a dopiero o 22 zmęczony zasypiał. Wcześniej za cholerę nie mogliśmy go uspać. Już od ok. miesiąca wstaje o 7:30, bez drzemki w ciągu dnia, o 20 już w łóżeczku.

Witajcie:)Właśnie wróciłyśmy z Leną z placu zabaw,a teraz szykujemy obiadek i spać:)Jutro wybieramy się do centrum edukacyjnego dla dzieci:) Co do spania,to moja mała zasypia bez problemu o 20,pomimo popołudniowej drzemki:) czasem obudzi się w nocy,jak nie wypije przed snem mleka. No i dziś było pisiu na nocnik hura🌼 Poza tym ,czekamy na dziadków,którzy mają przylecieć na Lenki urodzinki,już odliczamy dni i nie możemy się doczekać:) Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej niedzieli:)

witam, ja rowniez jestem mama dwulatki :) wlasnie wrocilismy ze spacerku,pogoda typowa jesienna ale piekne sloneczko nam dzis swiecilo, a teraz bedziemy jadly pierozki z truskawkami i ogladaly super Nianię :) pozdr

witam nowe mamy :) wpadlam na chwile zobaczyc co slychac ja dzis walcze z moim malym bo staje sie coraz bardziej dranski, a ze ja staram sie byc konsekwentna, to jego to drazni, mam nadzieje, ze efekty beda mamaleny- u nas z ta zabawa podobnie, chyba, ze bawi sie czyms nietypowym typy sitko itp, wtedy przez pare minut siedzi cichutko magdulka- moj maly spi w dzien dosc dlugo ok 3-4h, ale wieczorem klade go o 21 i spi do siodmej ale jesli chodzi o spanie to zawsze pilnowalam konkretnych por w dzien i w nocy,moze dlatego teraz ladnie zasypia i spi

Gość nianka dg
hej czy moge się przyłaczyc drogie mamy nie jestem mama 2 latka ale niania 2 latka

Gość magdylena
witam wieczorową porą właśnie położyłam dzieci spać i jeszcze jestem na dodatek bardzo przeziębiona, oczy mi łzawią, nie mam apetytu i mam gorączkę :-( niedzielę zawsze spędzam u swoich rodziców z mężem i dziećmi, córka wykończyła dziadków i ciocię - moją siostrę, narobiła im bałaganu i dużo krzyczała, popisywała się, wszystkich biła. Życzę dobrej nocy i wypoczynku

Gość hfghfghgf
napiszcie prosze w jakich łózeczkach spia Wasze dwulatki?

mój synek od kilku miesięcy śpi na tapczaniku dla dzieci. Kupiliśmy mu nowe łóżko bo spodziewałam się drugiego dziecka a bez sensu było kupować drugie łóżeczko :) Czarek bez problemu zaakceptował nowe spanko, sam wybierał pościel. Co prawda czasem ucieka z niego w nocy i pakuje się nam do łóżka he he.

moja Ola jest troszkę chora ma zapalenie jamy ustnej i dodatkowo przeziębiła sie.Dostaje antybiotyk i jeszce dodatkowo kilka syropów.Własnie spi dlatego mam chwile spokoju.Tak mi dała dzisiaj w nocy popalić ze ledwo siedze ale spać nie pojdę bo mam robotę w domu.

Hej dziewczyny:) hej milka_07, gdzies już miałyśmy przyjemność Chętnie Was czytam i chyba bede zaglądać wprawdzie nie jestem mamunią dwulatka a raczej 1,5 roku ma moja pociecha Mati U nas pięknie dziś za oknem i właśnie lecimy na podwórko, zajrze do Was później, jeżeli moge:) Pozrdawiam wszystkie mamunie:)

hej mamusie bugie- cos mi swita :) przylacz sie do nas, 1,5 roku to juz nie daleko do dwulatka, im nas wiecej tym weselej magdylena- widze, ze masz podobne przeboje z mala jak ja z moim urwiskiem kasiulaha- duzo zdrowka dla Olenki, a tak poza tym to ma sliczne imie, takie samo jak ja :) a buciki kupilam takie typowe jesienne, na zime jeszcze nie magdulka- ja tez mysle o tapczaniku dla Kacpra, ale jakos tak mi ciezko na sama mysl,ze mam go zabrac z sypialni u nas dzisiaj tez ladna pogoda, choc rano sie nie zanosilo, pospacerowalismy, kupilismy ciastoline, moze maly sie tym zainteresuje, a teraz mlody spi a ja sie relaksuje na kafe :) wczoraj byla kolezanka z corka, mala jest pol roku starsza od Kacpra i tak zauwazylam, ze strasznie szybko dzieci sie ucza os troszke starszych piszcie co u was buziaki

Gość maya luana
czesc , moja mala skonczyla 2 latka w lipcu. od 3 tyg nie zakladam jej pampersa w dzien tylko na noc. pierwsze 3 dni uczenia ja sikac na nocnik to byl horror i juz chcialam sie poddac. na szczescie nie zrezygnowalam i teraz sama robi siusi i kupe na nocnik. wam tez zycze wytrwalosci i nie poddawajcie sie szybko w nauce dziecka robienia na nocnik.

Gość magdylena
Moja córka Marcelinka nie śpi od 4.30 rano, krzyczała u siebie w łóżeczku i wzięłam ją do naszego tapczanu gdzie fikała koziołki i skakała mi i mężowi po głowach.Po 5 zrobiłam jej mleko i tak do tej pory nie śpi, teraz biega po ogrodzie u babci. Wykończyła nas strasznie, mąż jest zły. Śpi w łózeczku ze szczebelkami ,bo bardzo broni się przed spaniem a jak ją włożę do łóżeczka to po czasie pada i zasypia. Dziś była próba uczenia robienia siku na nocnik, jak zobczyła nocnik to uciekła i schowała się za szafę, gdy ją stamtąd wyciągałam to płakała i powiedziała - nie ma nocika - i wyniosła go do śmieci.Obiecywałam nagrody za zrobienie siku do nocnika ale nic z tego nie wyszło.Płakała i wymagała nagrody od razu. I teraz wracam do pracy, chyba mam najbardziej niegrzeczne dziecko.Pozdrawiam :-)

Gość milka_o7
magdylena- moze i troche nie grzeczna Twoja Marcelinka ale napewno bardzo madra dziewczynka z tego co piszesz, moj Kacper wcale nie jest lepszy jesli chodzi o zachowanie i tez mi sie czesto wydaje, ze wiekszego drania to tylko ogladajac "super nianie" widzialam :) ale napisze Ci cos co mnie bardzo podnioslp na duchu i mam nadzieje, ze tobie tez doda skrzydel :) a mianowicie mama kolezanki powiedziala mi, ze jej znajoma psycholog mowila, ze takie dzieciaczki, ktore broja jak sa male, najczesciej w wieku szkolnym nie sprawiaja problemow wychowawczych, a wynika to z tego, ze czesciej im sie tlumaczy co wolno, czego nie, co jest dobre itd, naprawde mam nadzieje, ze to sie sprawdza :) jest ktoras mamusia? moj maly spi, kupilismy dzis farbki do malowania raczkami, maly mial straszna radoche, ja troche mniejsza jak przyszlo do sprzatania :)

Gość maya luana
moja mala tez juz spi, tylko jest jeden problem ona spi u nas w lozku, a nie w swoim lozeczku. od listopada postanowilam, ze wkraczam z nauka zasypiania i spania w swoim lozku. pozdrawiam mamy 2-latkow

Witam. Czy ja, babcia dwulatka moge do was dołaczyć? Opiekuję sie moim wnuczkiem, jest miłością mojego życia. Chętnie pogadałybymn i powymieniała sie doświadczeniami z mamami dzieci w tym wieku. Pozdrawiam.

Opowiem troszke o swoim wnuczku. Ma dwa lata i 3 miesiące. Jeszcze chodzi z pieluszka, nie bardzo chce na nocnik, trzeba sposobem go wziąść zeby chociaz usiadł. Ze smoczka juz zrezygnował. Duzo mówi, ale po swojemu, operuje raczej skrótami słów, ale wszystko rozumie. Jest bardzo zywy, chociaż przez chwilke potrafi skupic sie na zabawie, czytaniu, rysowaniu (czytaj robieniu większych czy mniejszychg kółek na kartakach, nawet na malownkach). Sam je, ubiera i rozbiera sie również, czasami z niewielka pomocą. Martwi mnie tylko jego jadłospis, bo to co powinien jeść to jest mleko, warzywa, owoce to jego wrogowie. Napiszcie jak to wygląda u waszych dzieci. Śpi całą no i w dzień od 1 do 3 godzin.

Jeszcze mnie nie przyjęłyście do swojego grona, a ja juz sie rozpisuję. Ale poczytałam was i zauważyłam, że macie prblem z buntem dwulatka. Mamy to samo, chociaz powoli to mija, bo był okres, że mały był cały na nie. Nie to było jego ulubione słowo, słyszane przez cały dzień. Tak, ze uzbrojcie sie w cierpliwość i przeczekajcie. Za parę miesięcy minie.

witajcie mamunie witam Cie jarak i zapraszamy u nas z tym nocnikiem to ja sie chyba wykoncze, nie i koniec, placz, krzyk i tyle napiszcie mamusie jak wy to zrobilyscie, moze jakies rady a z tym jedzeniem to u nas roznie, maly ogolnie jest niejadkiem, mleka nietoleruje od momentu gdy skonczyl rok, owoce lubi, a najbardziej slodycze, ktorych ja zbyt wiele mu nie daje, staram sie zastepowac owocami i czarna czekolada, no i uwielbia lody

Witam my wróciłyśmy niedawno ze spaceru Ola śpi a mama gotuje zupę.Jesli chodzi o nocnik to moja Ola przestała chodzić w pieluszce jak miała 1i 7 msc a 2 tyg. pozniej przestała spac w pieluszce.Wcześnie zaczełam ja uczyc i dlatego szybko i latwo poszlo.wykorzystałam lato bo to najlepszy czas biegała po dworze ciagle z gołą pupa.Z tego co czytam na kafe wiem ze czasem pomaga nakładka na sedes czasem grajacy nocnik(my taki tez mamy)Dziecko lubi być chwalone wiec nawet jaknie udało sie zrobić siku na nocnik tylko w majtki to nie krzyczałam tylko mowilam nie zdazyłaś to nic nst. razem sie uda.Biłam brawo, przytulałam jak udało sie.

Milka- co do nocnika, to może przez jakis czas nie sadzaj na nocniczku, opowiadaj tylko że małe dzidzie co nie chodzą robia w pieluszki, a dzieci które umieja biegać do nocnika, może uda Ci sie znaleźć zdjęcie czy rysunek dziecka siedzącego na nocniku. Cos w tym rodzaju, ale nie próbuj sadzać na siłe, po tygodniu, czy dwóch zaproponuj ponownie. powoli, powoli wygrasz walkę. Powodzenia.