Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biała czekoladka

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość biała czekoladka

Dziewczyny, proszę Was o jakaś wskazówkę bo się bardzo martwię. Zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie. Byłam u lekarza, który tak naprawdę po informacji o pozytywnym teście dał do zrozumienia, że jestem w ciąży. Po badaniu powiedizł, że potwierdza. Jednak jeszcze za wcześnie na USG (prawdopodobnie 3tydz. po zapłodneniu). Bardzo się ucieszyłam, ale teraz odebrałam wyniki badań i widzę, że mam podwyższone TSH a wogóle to mam wrażeie, że mam zapalenie pęcherza. Czytałam w necie, że choroby tarczycy jak i choroby nerek mogą fałszować wynik testu na pozytywny. Błagam o jakąś informacje (może znacie się na tym).Bardzo się przejmuje, że to może nie być ciąża...;-(

Zapalenie pęcherza to nie choroba nerek. A podwyższone tsh nie musi dawać fałszywie dodatniego testu ciążowego.skoro gin potwierdził to w czym masz problem?Udaj się do laboratorium i wykonaj badanie z krwi (na beta hcg), jeśli choroba tarczycy miała wpływ na wynik albo nerki to beta nie wyniesie więcej niż 20 mIU. Jeśli wyniesie więcej, to znaczy, że możesz się cieszyć ;)

Gość biała czekoladka
wiem co to pęcherz i co to nerki itd..;-) poprostu martwie sie tak bardzo, że przestaje racjonalnie myslec;( natomiast podwyzszone tsh jest objawem niedoczynnosci tarczycy, ktora to ponoć może falszowac wynik testu. rzeczywiscie badanie krwi w tym kierunku byloby najlepszym sposobem, tyle że dziwwie sie ze lekarz mi tgo nie zlecil (za to szereg innych badan krwi, moczu itp

Bo beta jest pełnopłatna, dlatego skierowania nie dostaniesz.. A jeśli chodzi o to, że nie zasugerował - bo tak naprawdę niedoczynność i choroby nerek bardzo rzadko wpływają na wynik testu. Musi być bardzo duża niedoczynnośc a też nie musi miec to wpływu.

Gość biała czekoladka
jestem pod opieka w prywanej klinice, wiec i tak kase biorą za wszystko, wiec dziwne ze nie zlecili; a ja nie pomyslam:-( tym bardziej ze ginekolog potweirdzil na podstawie rozpulchnionej macicy. W nece jest tyle różnych infomracji, że chyba powinni mi odciac dostęp do netu, bo zbzikuję, tym bardzie ze z natury raczej mocno stąpam po ziemi...a teraz panikuje;( bardzo Ci dziekuję ze zainteresowalas se moim tematem.