Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patrycja1983

benefity dla samotnej nie pracujacej mamy

Polecane posty

WIITAM.JESTEM SAMOTNIE WYCHOWUJACA MAMA 3 LETNIA CORKE (OD NIEDAWNA)MAM PYTANIE ODNOSNIE BENEFITOW.ZGLOSILAM WSZEDZIE GDZIE TRZEBA BYLO ZE JESTEM W SEPARACJI Z PARTNEREM I NADAL Z NIM MIESZKAM.MOJA SYTUACJA JEST DOSC SKOMPLIKOWANA PONIEWAZ ODKAD JESTEM W ANGLII PRZEPRACAOWALAM MOZE JAKIES 2 MIES.CZY KTOS WIE CZY WOGOLE PROCZ CHILD TAX CREDIT I CHILD BENEFIT COS JESZCZE NALEZY SIE MOJEJ CORCE .NIE CHCIALABYM MIESZKAC Z OJCEM DZIECKA CZY SA JAKIES ALTERNATYWY CZY KTOS MI POOZE JESTEM ZALAMANA NIE WIEM CO MAM ROBIC BRAK SRODKOW DO ZYCIA I DO TEGO KOSZMAR ZWIAZANY Z MIESZKANIEM Z BYLYM FACETEM.POMOCY

Gość Kathi28
hej:)widzę,że nie dają zadnej podpowiedzi,a więc słuchaj,jesli jestes samotną mama masz obowiazek dostawać tax credit i child benefit,pozatym,mozesz starac sie o incomin Support z Jop center,wez formę od nich i wypełnij,automatycznie jestes uprawniona do Counsil tax benefit i Housing tax benefit...ja tez sie staram teraz o to świadczenie z jop center,bo mąż miał wypadek i nie może pracowac,choć praca na niego czeka.Ty podkresl,ze jestes samotna mama!!!powodzenia i nie załamuj się:)

nie ma to jak wyjechać do obcego kraju, nie przepracować nawet 3 miesięcy i domagać się benefitów. Wstyd mi za ludzi takich jak Ty- nic Ci się nie powinno należeć!!!

za kogo ty sie uwazasz ze mnie krytykujesz nie znasz mnie i nie masz zielonego pojecia co mnie spotkalo takich to mi jest wstyd za takich ludzi jak ty powodzenia w pewnie az za slodkim zyciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiem jedno nie pcha się tam gdzie sobie poradzić nie można... masz szczęście, że trafiłaś do państwa które ma szeroko rozwiniętą opiekę socjalną i jak Ci się poszczęści to może nawet mieszkanko z gentoo dostaniesz :] pytanie tylko czy sama sobie będziesz potrafiła to załatwić... no ale ze szczerego serca życzę powodzenia w wyciąganiu socjalów i tak słodkiego życia jakie ja posiadam :D

Gość liberal
Nie ma to jak zazdrosc ! dziewczyna pyta czy cos jej sie nalezy, kto pyta nie bladzi, zaloz sobie swoj topic i tam zabieraj glos. Idiota, ktory nie wezmie jesli mu sie nalezy....Mentalnosc Polakow jest gorsza niz Afrykanczykow, w Europie jestesmy, a sloma z butow wystaje....Ludzie mi sie dziwia ze ograniczam stosunki z Polakami do minimum, ale jak sie slucha takich jak ty to zoladek sie wywraca....

Gość racjaaaaaa
nangini masz racje polacy tu przyjezdzaja narobia bachorow a potem wyciagaja wszystko od panstwa. nic dziwnego ze anglicy maja nas dosc.

Gość racjaaaaaa
no ok, tez jestem bachorem i to takim z piekla rodem......

Gość Kathi28
kurde ludziska nie pieprzcie,tylko radzcie,a swoje wywody to na innym topiku,a nie jeszcze nieszczęście kogoś pogłębiacie fuk fuk fuk

Gość Kathi28
Patrycja nie przejmuj sie głupotami i zazdrośCIą innych,chociaż nie mają czego.NIE MACIE CZEGI ZAZDROśCIć NIE JEST TUTAJ TAK SłODZIUTKO TRZEBA SOBIE ZAPRACOWAć NA TO!!!

POLACY TO CIEKAWY NAROD MOJE DZIECKO NIE JEST BACHOREM PO PIERWSZ JESLI MIALA BYM CIE POD REKA POPROSTU DOSTAL BYS W RYJ ZA TE SLOWA MOJE DZIECKO NIE URODZILO SIE W ANGLII TYLKO ZOSTALO BEZ OJCA BO WYBRAL INNE LATWIEJSZE ZYCIE NIE ZYCZE SOBIE ZEBY KTOS MNIE OSADZAL CHOC MNIE NIEZNA LEPIEJ NIE PISZCIE NIC BO TYLKO KLAWISZE WYCIERACIE ZOSTAWCIE TE OBELGI NA TYCH KTOZY SOBIE NAPRAWDE SOBIE NA TO ZASLUZYLI.

Gość racjaaa
zgadzam sie ze jak ktos nie daje rady w obcym kraju i prosi o benefity to powinien wracac do siebie. dziewczyno ty nawet kilku miesiecy nie przepracowalas. i tu nie o zazdrosc chodzi bo czego tu zazdroscic lepiej miec dobra prace i nie starac sie o benefity niz plaszczyc sie przed brytyjskimi urzednikami i swiecic oczami. we wloszech mea wejsc ustawa ze imigranci ktorzy sobie nie daja rady maja zostac wyslani do swoich krajow.

Gość MAriusz BHP
może nie oceniajcie sytuacji nie znając jej do końca - łatwo jest siąść przy necie i dojebać komuś

Gość kkkkkkkkkk
patrycja1983 a Ty wyłacz wreszcie tego caps locka. A w ogoel to naprawde nie masz honoru i ambicji domagac sie od obcego panstwa jakichs przywilejow gdy tylko przepracowałas ok.2 m-cy.Weź idz do pracy lepiej a nie siedz na garnuszku państwa i to obcego panstwa.

Gość faranchajtaa
Patrycja,jezli twoje dziecko nie ur.sie w Anglii to po jaka cholere wyciagasz łape po kase od kraju w ktorym nie ur.dziecka

LUBIE PISAC DUZYMI LITERAMI !!!PISZCIE SOBIE CO CHCECIE ALE JA JUZ NIE BEDE W TYM UCZESTNICZYC Z RESZTA O CZYM I Z KIM TYLKO WYZYWAC UBLIZAC TYLE POTRAFICIE WY POLACY!!!!!MUSICIE POSZUKAC KOLEJNEJ OFIARY ZDEGUSTOWANYCH FORUMOWICZOW.POWODZENIA GADZINY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość MAriusz BHP
pisanie z wielkiej litery oznacza krzyk i brak szacunku dla odbiorcy poza tym ja byłem za Tobą :-)

jeśli lubisz pisz duzymi literami ale chociaż używaj kropek i przecinków. Polak zanim nauczy sie podstaw angielskiego zna doskonale wszystkie zapomogi jakie są hihihi :) to jest nawet słodkie

Gość onjaonoa
kobieto,idx do pracy i zapracuja na siebie i na swoje dziecko a potem domagaj sie czegos od panstwa. Po prostu nic z siebie nie dawałas i nie dajesz a żafasz,bo niby ci sie nalezy,Więcej pokory kobieto i ambicji,bo skonczysz tak koncza rodzibny ktore ciagle sa na garnuszku panstwa,czy to polskiego czy innego.Ty bedziesz zyuła na socjalach,twoje dziecko gdy dorosnie tazke zacznie zyc jak ty,nie da nic z siebie a bedzie żadało.

Gość onjaonoa
I wydaje mi się,że nikt nie chce ciebie osadzac,ale po prostu nie podoba sie co niektorym,ze osoba ktora z siebie nic nie da wyciaga rece po pomoc

Gość liberal
ludzie ! raz jeszcze, dziewczyna pytala czy sie jej cos nalezy, zapewne niewiele jej sie nalezy ale co szkodzi zapytac. Znam wielu Polaczkow ktorzy robia na czarno, splacaja dlugi w Polsce, psiocza na Anglie, nawet pena nie wydadza niepotrzebnie. Chlaja tani alkohol , w zaden sposob nie dokladaja do tego kraju (czy nie placa podatkow ). Ja place dosc wysokie podatki, i nie boli mnie fakt ze jakas Polka siedzi w domu i wychowuje dzieci a panstwo jej pomaga. Juz wole zeby naszym placili a nie Pakistanom, i innym .

Gość liberal
i zamiast czepiac sie dziewczyny, wskoczcie lepiej do asdy po tania wodke i sie uchlajcie

Gość liberal
o sorry, dzis poniedzialek, pewnie trzezwiejecie po weekendzie :P

A wiec wyjasniam.Wdomu siedzialam poniewaz nie mialam innego wyscia moi drodzy rodacy.Mle dziecko z komplikacjami poporodowymi,ojciec dziecka wyjechal do Anglii jak bylam w 2 mies ciazy,przyjechalam do niego poniewaz nie chcialam byc dluzej sama z dzieckiem.Teraz kiedy moj byly odszedl do innej ,a ja siedzialam w domu poniewaz wychowywalam jego dziecko i wypelnialam wszystkie obowiazki ktore do mnie nalezaly.Teraz kiedy zostalam sama w tej Anglii z dzieckiem pytam tylko czy ktos mi moze pomoc bo naprawde jest mi drudno uwiezcie mi.Nie mam zamiary nic od nikogo wyciaga ,a na pewno nic od Was .Podatki palacilam i place nadal poniewaz mam NIN I do tego jestem self employed.Nie jestem patologia i naciagaczka moze macie doczynienia z takimi ludzmi i wydaje sie Wam ze kazdy potrzebujacy jest włudzaczem !!!!????Prosze dajcie mi spokoj czy to takie trudne ???