Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka2804

SAMOBÓJSTWO- odwaga czy tchórzostwo?

Polecane posty

Gość anka2804

Temat bardzo powszechny w ostatnim czasie.. Statystyki dotyczące osob popełniających samobójstwo są przerażające. Dlaczego ludzie mysla o samobojstwie? czy nie ma innej drogi?

Gość bo mają popierdolone we łbach

Gość choroba psychiczna

Gość becioaoaoa
identyczne pytanie jak przy "cierpieniach młodego Wertera" :)

Gość Alutka55
ogólnie tak - tchórzostwo, ale jak stajesz na parapecie, to odwagi brakuje...

raczej nalezy popierać i po cichu promowac takie zachowania w dobie kryzysu i tak Osoba taka sobie nie poradzi , a więc istnieje zagrozenie , że obciąży budzet państwa to niech lepiej jednak popełni ten czyn . zrobi tym cos dobrego dla ludz-kosci

nie zauwazylam, zeby ostatnio bylo jakos szczegolnie popularne to zjawisko napisze tylko, ze wg mnie to glupota, nie napisze wiecej bo mnie znowu zabanuja, ale moje zdanie znacie :O :classic_cool:

chorowalam na depresje to straszna choroba czlowiek jest w pulapce wlasnego umyslu. Moja rodzina zupelnie sie ode mnie odsunela kiedy powiedzialam im o chorobie, to mnie jeszcze bardziej dobilo i zaczelam myslec o samobojstwie. wlasciwie wszystko juz mialam zaplanowane, tylko mysl o tym ze to zrobie dawala mi ukojenie. Pomyslalam sobie jesli czlowiek w takim momencie nie moze liczyc na najblizszych to po co zyc. Pamietam moj monolog z Bogiem kiedy probowalam sie wytlumaczyc z tego co za chwile zrobie , bylam przekonana ze to jedyne sluszne rozwiazanie. Teraz mysle ze wlasnie to ze wtedy zwrocilam sie z moim problemem do Boga mnie uratowalo. Wciąż jestem na tym swiecie. Depresje mozna poskromic lekami. Udalo mi sie ale poczucie zalu do bliskich pozostalo z tego chyba nikt nigdy mnie nie wyleczy.

Gość jak zwykle religia przez was
przemawia. Są religie, w których samobójstwo to nie grzech i, co za tym idzie nie trzeba wykręcac zmarłego chorobą, żeby go godnie pochować. Jest to taka sama decyzja człowieka jak małżeństwo np.

Gość uuuuuuuuuuuuuuppp