Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wysyłanie cv mailem

Wysyłanie cv mailem

Polecane posty

Gość Wysyłanie cv mailem

Czy list motywacyjny należy razem z cv umieścić w załączniku czy w treści mejla napisać, że chcę bardzo tę pracę bla bla bla. Jesli w załączniku to co w treści mejla i jak zatytułować wiadomość?

Gość jezooo
Ja zawsze w treści meila piszę: "Witam. W odpowiedzi na Państwa ogłoszenie w załącznikach przesyłam CV i list motywacyjny. Pozdrawiam, Anna Nowak"

list też w załączniku w mailu piszesz: w odpowiedzi na państwa ogłoszenie przesyłam swoje cv i list mot. - czy coś w ten deseń a tytuł maila to moze byc np stanowisko o jakie sie ubiegasz

Gość jezooo
wiecie co-czy ma jakieś znaczenie że się wysyła cv i list w PDF-ie??? Ja od tygodnia tak wysyłam i w zeszłym tygodniu wysłałam 8 CV (dla mnie to bardzo dużo) i nikt się nie odezwał!!!!Czy to ma jakieś znaczenie?? Chciałabym dodać,że często bywałam zapraszana na rozmowy.Jak wysyłałam dajmy na to 3 CV tygodniowo to zawsze chociaż 1 firma zapraszała mnie na rozmowę-odkąd wysyłam w tym pdf-ie-nikt sie nie odezwał... Przecież to niemożliwe że firmy nie mają adobe reader żeby odczytać te dokumenty!!Jak myślicie?

Moze sa jakies firmy, ktore nie maja tego programu, choc to dziwne. Ja dlatego wysylam w dwoch formatach bo swego czasu odbylam staze w dwoch biurach i w jednym preferowano Worda a w drugim PDF.

Gość jezooo
Dlatego chyba powrócę do starego,poczciwego worda,tylko szkoda że straciłam ten tydzień,a zależy mi na szybkiej zmianie pracy.

Gość Wysyłanie cv mailem
Dzięki bardzo. Tylko ja nie odpowiadam na ogłoszenie tylko wysyłam do potencjalnych firm, które mnie interesują. Co wtedy umieścić w treści wiadomości. I jaki tytuł mejla: moje imię i nazwisko, czy szukam pracy (to brzmi desperacko) czy co?

Gość jezooo
Ja bym napisała tak: "Witam. Jestem zainteresowana pracą w Waszej Firmie w Dziale.....(albo na stanowisku..)-w załączeniu przesyłam moje CV i list motywacyjny. Pozdrawiam, Anna Nowak" Tak,po prostu.W liście wytłumaczysz o jaką pracę Ci chodzi,jakie masz doświadczenie.Mi takie informacje nie pasują żeby dać w treści meila.

Gość jezooo
Aha,w tytule meila ja swego czasu pisałam:"Oferta podjęcia pracy-Anna Nowak".Jak odpowiadasz na konkretne ogłoszenie to zwykle nr referencyjny lub nazwa stanowiska

Gość Wysyłanie cv mailem
Dziękii.

Gość jezooo
Proszę Cię bardzo:)Zawsze do usług:)

Gość antitheus
Wg. mnie PDF to podstawa. Jest przenośny a adobe reader jest darmowy, nie to co office. Nawet jeżeli jest open office to przy bardziej wyszukanych dokumentach są różnice.

Gość dejarvivir
No własnie nie każdy..ma ja nie mam Worda i kurcze nie wiem teraz jak wysłać.CV i list motywacyjny..

Gość gość
Njkunninnujuj n n btn