Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mowa ciała

IOI czyli mowa ciała kobiety.

Polecane posty

Gość to zalezy od koloru
jeśli bardziej pod czerwień chciała dać Ci do zrozumienia, ze nie jesteś wystarczająco dobry jeśli bardziej pod róż to dała Ci zielone światło jeśli brąz to jest niepewna swoich u czuć i czeka na dalszy rozwój wydarzeń jeśli bezbarwna pomadka, to olej ją- to dziwka jeszcze jakieś pytania?

Gość magiczna mikstura
ehhh tam nie miał powodów.. to już tylko on wie czy miał prawo się denerwować. a patrzy prosto w oczy? moze ma problem z takim bezposrednim kontaktem miedzyludzkim? ale wydaje mi sie,ze przewaznie takie ruchy to oznaka: 1)zdenerwowania-wynikajacego z ogólnego zaklopotania rozmowa 2)zawstydzenia,onieśmilenie bo sie mu podobasz 3)pośpiechu 4)tiki ;)

Gość magiczna mikstura
bezbarwna to cnotka a nie dziwka :P

wzrokiem czasem ucieka, ale też czesto patrzy:P tak pół na pół. Nie ma problemów z rozmową raczej. A odnosnie: ad1 nie bylo powodu do zaklopotania rozmową, bo gadalismy w czwórke, więc to chyba niemozliwe:P ad2 tego wlasnie nie wiem:P ad3 napewno nie, nie mial sie gdzie spieszyc , to ja wczesniej poszlam:P ad4 nie odnotowalam:D a bezbarwna to cnotka?:O cholera wydało się:O:P

kobiety dość często stosują tzw. zalotne gesty, które faktycznie podobają się facetom jeśli są subtelne i taktowne, ale akurat malowanie ust podczas romowy z facetem, kiedy znajduje się naprzeciwko nas jest według mnie przede wszytkim zwykłą babską gafą i tyle. Ten gest, poza rażącym brakiem kobiecego taktu, jak dla mnie nic w sobie nie ma (osobiście odebrałabym to jako kreowanie się na pustą lalę - bez obrazy ;) )

słodka.idiotka, przestań, bo to żenujące i sztuczne eksponowanie kobiecości. Sama mam w sobie sporo kokietki i łapię się na różnych gestach i geścikach, ale naprawdę wyciąganie z torebki pomadki lub błyszczyzka i smarowanie sie podczas rozmowy to żenująca sprawa

Gość magiczna mikstura
stefa- to przyjmij optymistyczną wersje nr 2 :D tak tak dziewczyny, nie wolno malować sie przy facetach :D bo jeszcze pomyślą, ze zapraszacie ich do łóżka, no chyba że rzeczywicie taki macie zamiar;) ale wiecie, ja to tylko BEZBARWNEGO balsamu do ust uzywam :P

zalozmy: sa na spacerze, wracaja do domu, na dworze jest zimno, dziewczynie spierzchly usta, wyciaga pomadke ochronna i ...co??? to jakies wielkie faux pas ??

słodka.idiotka, to jest akurat sytuacja specyficzna, więc ok., ale kiedy się jest np. na przysłowiowej kawie i siedzi się naprzeciwko siebie a laska wyciąga pomadkę lub błuszczyk i się afiszuje, to jest faux pas, i to niemały według mnie. Naprawdę wygląda to beznadziejnie - najtańszy kokieteryjny chwyt jaki można zrobić. Facet na jako takim poziomie się skrzywi w myślach

ale zalozyciel topiku nie okreslil oklicznosci w jakich to mialo miejsce (chyba, ze nie doczytalam) .. mam wrazenie, ze malowanie się wszelkimi szminkami, pomadkami itp. zaczęło być odkad w tv pojawila sie Jola Rutowicz ze swoim zapasem błyszczyków hyyhyh

autor napisał, że "podczas rozmowy zaczęła się malować" - to wystarczy. Dla mnie kobieta na poziomie akurat tej taniej sztuczki niew stosuje "podczas rozmowy". Według mnie to bardziej gafa niż cokolwiek innego, np. kokieteria. Oczywiście są sytuacje, w których się malujemy przy naszych facetach (w domu), ale w większości sytuacji randkowych (że tak to ujmę ;) ) akurat ten gest zalatuje kobiecą tandetą. Takie jest moje zdanie. Ja tego nie robię, bo nie ma w tym subtelności i wdzięku :)

jak dla mnie to robienie "z igly-widły". zarówno doszukiwanie się w tym geście jakichś erotycznych podtekstów, jak i uważanie tego za wielką gafę. /nie mówimy tu o ostentacyjnym wyciąganiu błyszczyka/szminki i poprawianiu makijażu co 3min/

słodka.idiotka, każda z nas ma inny sposób bycia i kokietowania. Uważasz, że nie ma w tym gafy, to rób, ja nie robię i chce mi się śmiać, jak czasami widzę ostentacyjnie smarujące się na randce dziewczyny (np. przy stoliku). Każdy lubi co innego :)

Gość mowa ciała
To był róż więc wg. tego co napisał "to zależy od koloru" dała chyba mi zielone światło.? ;)

Gość ja sie na tym znam
Stawiam pół na pół tego że to był świadomy sygnał albo nic takiego - zależy, czy ona wie że to podnieca facetów. sama też tak robię, ale wtedy gdy są spełnione dwa warunki: 1. mam potrzebę nawilżyć usta 2. chcę się podobać osobie która to będzie widziała. Jeślibym chciała kogoś odstraszyć, to na pewno bym tego nie zrobiła przy nim.

Gość mowa ciała to super
ciekawa sprawa, ale nie można nieczgo wnioskowac na podstawie jednego gestu... no chyba że będzie nim pokazanie środkowego palca, co zresztą też jakaś mało subtelna osoba może zrobić w ramach żartu i kokieterii....

Gość gość
Polecam ksiazke ze szkoleniem Rozszyfruj mowe ciała http://julamedia.pl/produkt/mowa-ciala-szkole niematerialy-szkoleniowezaswiadczenie/ Rewelacja jak w szybki sposob mozna dowiedziec sie mowie pozasłownej i rozszyfrowac po zachowaniu innych ludzi;)