Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika8877

biegunka-4 dzień

Polecane posty

Gość monika8877

mam problem...4 dzień z rzędu mam biegunkę,nie brałam żadnych przeczyszczaczy,niczym się z pewnością nie strułam,więc co to może być?okropnie mi już słabo i jestem blada jak ściana

Gość ****rekordzistka**
grypa żołądkowa

Gość chanelparis
pij duzo zeby sie nie odwodnic

Gość lflflflflflffl
Kop sobie stoperan albo Loperamid. Zrób coś z tym na litość. Jesteś na diecie?

Gość monika8877
nie jestem na diecie i nie mam gorączki,brzuch czasem tylko pobolewa,takie skurcze,ale okropnie mi słabo,to chyba nie grypa żołądkowa,kiedyś miałam grypę żołądkową i wtedy miałam gorączkę i wymiotowałam,a teraz nie wiem co jest grane

Gość też polecam Smectę

Przy grypie żołądkowej nie musi być wymiotów. Jeżeli biegunka utrzymuje się tydzień to raczej na pewno salmonella i trzeba iść do lekarza. Dużo pij i kup w aptece gastrolit - jest na receptę, ale mi sprzedali, jak powiedziałam, jakie mam dolegliwości. Powiem tylko że po6 dniach biegunki - do tej apteki już się wlokłam i przysiadałam po drodze na każdej ławce! :-) ale przeżyłam i do dziś nie wiem, co mi było...... Uprzedzam - gastrolit jest wstrętny!!!!! w smaku - ale pomaga.

Gość idźka
Przerabiałam to kiklakrotnie.Chorowała cała moja rodzina, bo to paskudztwo jest zakaźne.Łykaj laremid i dużo pij,najlepiej colę.Wiem , ze to brzmi jak herezja ale cola, albo pepsi zawiera elektrolity i napradę pomaga.Sprawdzałam nie tylko na sobie.

No właśnie - cola! Tylko odgazowana! Gdybyś kupiła ten gastrolit i nie była go w stanie wypić - to rozpuść tylko troszkę w wodzie i dolej coca-coli odgazowanej. Ale tylko wtedy gdy nie masz problemów z poziomem cukru!

Gość Sonia7878
Ja zamiast coli proponowałabym wodę mineralną, również zawiera elektrolity, a jest zdecydowanie zdrowsza. Na biegunkę bierz również lakmil to probiotyk, który pomoże ci zasiedlić przewód pokarmowy w dobre bakterie, które będą konkurowały z tymi chorobotwórczymi odpowiedzialnymi za twoją biegunkę.

Gość gość
czwarty dzien to naprawde dlugo, uwazam, ze warto byloby uda cie do lekarza. pomyl moze o wizycie u dr Kawiorskiego www.chirurgiakrakow.com.pl/ on sie zna na rzeczy

Gość wanda4
Taka biegunka to bardzo nieprzyjemna sprawa...trzeba bardzo uważać, żeby organizm się nie odwodnił. Pij dużo wody, może też pomogą Ci herbatki? Firma VIVIO ma sporo do wyboru zdrowych rzeczy, które dobrze zadziałają.