Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga001

Jaki lek przeciwbólowy na podróż?

Polecane posty

Gość aga001

zawsze znajduje jakies dobre rady na tym forum, dlatego postanowiłam i tym razem poprosić was o pomoc; jest to dla mnie bardzo ważne, za trzy dni jadę do Chorwacji, to moja pierwsza wycieczka za granicę, a mi się chyba z tych całych nerwów tak okres rozregulował, ze wypadnie mi akurat na sam wyjazd :( wiem że będę miała wtedy okropne bóle, a nie chcę spędzić połowy wyjazdu w łóżku w pokoju :( macie jakies sprawdzone leki po których będę w stanie normalnie funkcjonować i bez osłabienia, bo sam apap i nospa dają mi tyle ze "jakoś chodze" ale męczę się niemiłosiernie; proszę pomóżcie

Gość enigma88
Ja zawsze brałam ketonal, ale teraz podobno coś tam się z nim pomieszało i ciężko już dostać na receptę ten tańszy...

Gość elena7
Mi zamiast ketonalu lekarka przepisała zamiennik, który dziala tak samo, nazywa się refastin. Zazywalam go w podrozy i nie odczulam zadnych skutkow ubocznych, wiec mysle ze się nada.

Gość sprobuj Nurofen Forte

Gość przesada...
Dziewczyny przesadzacie. Po co niszczyć sobie żołądek jakimiś lekami, przecież okres to nie koniec świata i można go chyba jakoś przeżyć bez faszerowania się tabletkami.

Gość katia166
nie rozumiem osob , ktore wysmiewaja sie z tych co musza brac leki na okres !!! to fcale nie jest smieszne , ze kogos tak okropnie boli i to nie znczy ze on jest słaby i sobie to wymysla . niektorzy na prawde maja z tym problemy !!! ja tez przewarznie nie wytrzymuje bez brania tabletek przeciwbolowych i wcale nie uwazam ze jestem gorsza !!!!!! nie sluchaj jej, weź soibe lepiej cos silniejszego na wszelki wypadek, bo jak wiesz ze cei boli to tylko sobie wycieczke zmarnujesz

Gość elena7
A kto tu mowi o faszerowaniu lekami? Ja biore zwykle jedna tabletke i starcza mi na cały dzien, a ze boli tylko przez dwa pierwsze to chyba tak strasznie moj zoladek nie ucierpi. Lepiej pewnie zebym mdlala z bolu co? Ciesz sie, ze nie masz z tym problemow, ale jakbys chociaz raz przeszla ciezka miesiączkę to bys zobaczyla jaki to \"nie koniec swiata\" i jak to jest bez tabletek.

Gość katia166
no to ja dostałam refastin i bardzo dobrze sobie radzi! Lepiej wytrzymuje pierwsze dni

Gość ibuprom max
i zapominasz o bólu. Wiem co mówię bo bez Ibupromu nie byłabym w stanie wyjść z łóżka przez pierwsz dwa dni okresu.

Gość Agnieszka111
Ja na szczęście nie musiałam nigdy brać niczego silnego, wystarcza mi zwykła nospa, ale doskonale rozumiem to, jak niektóre z nas cierpią podczas tych trudnych dni. Moja siostra przez pierwszy dzień nawet nie wstaje z łóżka, bo już dwa razy skończyło się to omdleniem i zastrzykami przeciwbólowymi. Szczerze współczuję wszystkim, których ta przypadłość dotyka w taki sposób.

Gość zozo
tez biorę ostatnio refastin; jest dużo tańszy od ketonalu :) a skład i działanie ma dokładnie to samo; wiem, że z lekami nie wolno przesadzać, ale niestety czasami nie ma wyjścia i trzeba wziąć :)

Gość aga001
dzięki dziewczyny, wiedziałam że mogę na was liczyc, mam nadzieję, że ten refastin mi też pomoże, już sobie zapisałam nazwe, proszę trzymajcie kciuki bo ten wyjazd jest naprawde dla mnie ważny

Gość Refastin jest na receptę
więc będziesz musiała po tą receptę wybrać się do lekarza a Ibuprom Max kupisz bez recepty w każdej aptece, a jest naprawdę dobry.

Gość mam nadzieję że jakiś lek
w końcu Ci pomoże i wycieczka będzie bardzo udana:) Pozdrawiam i powodzenia🖐️

Gość mikaaata
Jak tak czytam to mam szczeście że u mnie jakoś wszystko spokojniej mija, a wam dziewczyny nic tylko życzyć mniej bólu

W zasadzie na każdego działają inne leki, wiec trudno powiedzieć. Powinno się w długa podróż zabierać takie leki, które są sprawdzone. Warto też zaopatrzyć się w różne inne rzeczy w aptece. Ja zazwyczaj robię zbiorcze zakupy ma e-lek.pl - wolę kupować w takich miejscach jak robię większe zakupy, bo wychodzi mnie dużo taniej niż gdzie indziej.

Gość MajaEjtel

Sama używam od jakiegoś czasu tylko Gardan'u, ponieważ jest on bardzo silny, chociaż dostępny bez recepty. Mi zazwyczaj pomaga już pół tabletki w przypadku bólu głowy, podczas kiedy po popularnych lekach przeciwbólowych nie odczuwałam żadnej różnicy.