Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnulka

Postinor, torbiel, beta HCG - ciąża?

Polecane posty

Gość smutnulka

30 sierpnia musiałam wziąć Postinor bo gumka nam pękła. Wtedy karmiłam jeszcze małego piersią. 14 września przestałam karmić a okresu brak. Byłam u gina tydzień temu: przez badanie stwierdził że ciąży brak i na USG też nie było ciąży a byłby to 6 tydzień. Była tylko torbiel na lewym jajniku i płyn w zatoce Douglasa. Dziś odebrałam betę (gin kazał zrobić) i mam 28 jednostek czyli wg norm jestem w ciąży? ale wg wyliczeń wynika mi 6-7 tydzień a beta taka mała? a może to ciąża pozamaciczna? jutro idę do gina, mam nadzieję ubłagać o wizytę bo do czwartku (mam zapisaną wizytę) chyba zeświruję! napiszcie co sądzicie! czy może ktoś miał taki przypadek? czy po Postinorze można mieć takie zawirowania? boli mnie ten lewy jajnik :(

Gość smutnulka
może jeszcze ktoś coś wie?

Gość smutnulka
Wczoraj dostałam okres, wydaje mi się że jest normalny. Byłam też wczoraj u gina, zbadał mnie, kazał powtórzyć beta HCG i we wtorek przyjść na USG. Podejrzewa ciążę pozamaciczną. Jestem załamana. W razie bóli po lewej stronie mam udać się do szpitala. Siedzę jak na bombie... ale narazie boli mnie tylko tak "okresowo". Gdybym wiedziała, gdyby ktoś mnie ostrzegł że Postinor może spowodować ciążę pozamaciczną w życiu bym go nie wzięła. Jeszcze mam nadzieję że bhcg podniosło mi się bo mam torbiel na jajniku a nie ciążę. W poniedziałek mam wyniki bety do odbioru. Strasznie mi źle. Chciałam uniemożliwić poczęcie ale nigdy w życiu nie skrzywdziłabym mojego dziecka :( Nie piszcie proszę głupich komentarzy bo to nie jest zabawne. Oczekuję że mnie ktoś pocieszy... proszę... tak bardzo tego potrzebuję

Gość mara_8912
Hej zabardzo nie znam sie na takich sprawach kiedys sama musialam wziasc ta tabletke bo niewiedzielismy z mezem czy czy nie wpadlismy ale zadnych zlych obiawow nie mialam. Natomiast przy torbielach bola jajniki lub jeden na ktorym sie znajduje opocz tego wystepuja najczesciej bardzo bolesne i nieregularne miesiaczki ja musialam brac czopki mialam takie bole. Mysle ze ginekolok bedzie wiedzial najlepiej najlepsze jest usg inaczej trodno to wykryc pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu no zdrowa :)

Gość smutnulka
moje bhcg spadło do 0,1, ciąży raczej więc nie ma ciekawe co powie gin po jutrzejszym usg