Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mayakayka

wyrzyna sie szostka, boli co robic? ile to trwa?? help

Polecane posty

Gość mayakayka

hej mama pytanie:) od 2 dni chyba wyrzyna mi sie szostka, widac to i boli cholernie:o nie wiem czy isc do dentysty na co szczerze mowiwc mnie nie stac, czy poczekac z racji tego ze to niby normlana rzecz, wyjdzie ten zab i juz:) nie wiem co nie zdarzylo mi sie to przedtem:) moja jakies doświadczone osoby pomoga? czekac? jezeli tak to ile to trwa? jak zwalczyc bol? zwykle tabletki pomoga? prosze orade!:)))

Gość mayakayka
sory to osemka nie szostka oczywiscie:)

Gość ekati
idź do apteki, maja taki żel dla dorosłych... ja kiedyś poszłam z podobna przypadłością i mówię, że poproszę coś na rozpulchnienie dziąseł... a ile dziecko ma lat pyta farmaceutka.. ja na to, że 29...

czsami warto isc,bo moze okazac sie,ze nie ma dla niej miejsca w szczece i tylko ci pokrzywi przednie zeby,a potem trzeba sie bawic w aparaty ortodontyczne itd

trwać to może nawet kilka lat. Może wychodzić "partiami" i część może być schowana pod dziąsłem. Ja mam wszystkie ósemki ale co się nacierpiałam to moje. Udało się ze wszystkie wylazły. Mi dentystka kazała czekać aż wyjdą, bo miałam miejsce. Jak mocno bolą nawet po twbletkach to mozna iść naciąć dziąsło żeby szybciej przeszły. Tabletki przeciwbólowe i żel Elugel (w aptece bez recepty).