Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martynaa

Ślub z Zielonoświątkowcem.

Polecane posty

Jestem katoliczką, a mój narzeczony jest zielonoświątkowcem. W najbliższym czasie planujemy wziąć ślub, ale trochę się tego boję, gdyż nie wiem, jak to by miało wyglądać. Mój narzeczony jest gotowy przejść na moją wiarę, ale nie mam pojęcia jakie byłyby tego warunki w kościele katolickim... Chciałabym zaznaczyć, że ma on chrzest w kościele katolickim, bo jego rodzice jeszcze wtedy byli katolikami, jednak on nie zna prawie w ogóle tej wiary, bo jego rodzice przeszli do kościoła zielonoświatkowego, kiedy miał 2 latka. Czy może ktoś miał podobną sytuację? Jak miałoby wyglądać jego \\\"wejście\\\" do kościoła katolickiego?

Gość przyjmie wszystki nasze
sakramenty i po balu :) moj maz jest prawosławny, bralismy slub katolicki oczywiscie za zgoda biskupa.powodzenia. ps: a czy on musi wiare zmieniac? :/

Wiele o tym myślałam i czytałam i nie jestem tak nastawiona bardzo, żeby on zmieniał wiarę, ale boję się tego konsekwencji... Chodzi mi o dzieci, nie będą miały wzorca jako ojca, nie chcę, żeby kiedykolwiek przeszły do kościoła zielonoświątkowego. Kościół prawosławny jest dosyć bliski kościołowi katolickiemu, zielonoświątkowcy są protestantami. a co gorsze kościół katolicki uważa ich za sektę.