Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

STOKROTKA83

Niedawno PRZEKŁUTE USZY---nie chca sie zagoic, puchna! Co Robic? pomocy

Polecane posty

2 Miesiace temu przekłułam sobie uszy pistoletem. miesiac chodzilam aw przebitkach tak jak zalecila kosmetyczka nie wyjmujac ich wogole,,, po miesiacu zmienilam na srebrne wkretki...przyz mianie pojawila sie krew...pozniej wyjelam je jeszcze 2 krotknie i tez byla krew....wogole nie chca sie zagoic...przemywam je woda utleniona codzinnie i psikam takim plynem dezynfekujacym....a dzis prawe ucho mi spuchlo! boli mnie starsznie szczypie co mam robic? pomozcie? czy ktos tez tak mial? ile goja sie uszy po przeklociu? bo chyba u mnie to jakis ciezki przypadek...a to spuchniecie jak balon ucha mnie juz calkiem dobilo.. prosze o rady

Gość znam to z autopsji
roznie to bywa,kup kolczyki ze stali szlachetnej [ok 15 zł],potrzymaj w roztworze nalewki arnikowej i nagietkowej[obie dostaniesz w aptece]-i takim roztworem zacznij przemywac uszy ,po prostu rozciencz pol lyzeczki od herbaty obu nalewek w 3/4 szklanki przegotownej i ostudzonej wody,przerabialam to samo poki tego sposobunie polecił mi dermatolog-pamietaj :kolczyki tylko ze stali szlechetnej ,rowniez przemyte tym roztworem🖐️

POLECAM tribiotic -masc na gojenie w aptece bez recepty opakowanko kosztuje bodajze 1,6zl mi pomogl bardzo i z uszami-- goily sie miesiac i z pepkiem ktory był zle przebity i mniejsza kuleczka kolczyka wchodzila pod skóre- kolczyk za krotki a tribiotic bardzo pomogl.. pozatym podobno jest dobry na tradzik:P

miałam to samo , bylo w ogole nie wyciagac tych co po przekluciu mialas w uszach ... mi sie goiły 5 miesiecy , a teraz juz jest okey i tylko taki bialy śluz smierdzacy z tych dziurek wychodzi .

Gość antychryst
obciac uszy-zdecydowanie!! i po klopocie :P:P:D

Gość olus678
Oj ja mam kolczyki jakies 7 lat już ale nadal mi czasami puchną, jak np w nocy się zaczepię nieświadomie o poduszkę ,więc to normalka ;] tylko nie wyjmuj kolczyków bo ci zarosną

Gość ana_katia
musisz wrócić do kolczyków ze stali chirurgicznej - czyli do tych, którymi miałaś przekuwane uszy.. widocznie twoje uszy nie tolerują srebra - muszą się najpierw solidnie zagoić, co może potrwać kilka miesięcy poza tym faktycznie tribiotyc ładnie wyciąga wszelkie stany zapalne

Gość autorko napisz mi
zrob dokldnie tak ,jak radzi "znam to z autopsji " ,koniecznie te kolczyki ze stali szlachetnej czyli chirurgicznej

Najlepsze do gojenia uszu są małe kółka, nie ściskają płatka. Nie potrzebnie zmieniałaś kolczyki przed zagojeniem.