Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

we*

wozek w pociagu

Polecane posty

Dziewczyny! JAk to jest z zabraniem wozka do pociagu, mam spacerowke ale nie parasolke, jest ona dosc duza i ciezka nawet po złozeniu, zajmuje caly bagaznik- musze niedlugo wyjechac z dzieckiem pociagiem i nie wiem czy sie w ogole z nia do pociagu zmieszcze i czy bede miala ja gdzie postawic, mysle ze balabym sie wsadzic ja na gore nad siedzeniem gdzie kladzie sie walizki. Ktoras ma doswiadczenie w tej kwestii?

Boże co ja juz przezyłam z tym jeżdzeniem pociągami! Niestety nie mam prawa jazdy więc musze nimi jezdzic:( Jesli planujesz jechać pospiesznym to przygotuj się na to że wózek będzie musiał stać przy drzwiach bo w korytarzu się nie zmiesci. Ja jak jechałam z moim synkiem to sprzedawczyni w kasie biletowej powiedziała że wózek spokojnie wejdzie. Wsiedlismy do pierwszych drzwi, okazało się ze to 1 klasa. Wózek nie miescił sie w korytarzu wiec musielismy tam zostac. Przyszedł Pan Kanar i kazał nam się wynosić. Na najblizszej stacji musielismy wyciągnać wózek i przeniesc go (na peronie) do drugiej klasy (moje przyjaciółki to zrobiły, na szczescie nie byłam sama). Dziecko niosłam korytarzem, ale okna były otwarte, mały juz rozebrany, i tłum ludzi, przecisnąć się nie mogłam. W 2 klasie nie było miejsc ale Pan Kanar łaskawie nam takie załatwił - siedzielismy obok jakichs naćpanych studentów. Moja przyjaciólka stała przy wózku, czyli koło drzwi do pociągu. Masakra!!! A ile razy mi się drzwi zacięły (w osobowym). Mam wysiadac a te się nie otwieraja bo zepsute. Generalnie nie polecam PKP.

Gość huifyugfuyj
na końcu kazdego pociagu o ile dobrze pamietam jest miejsce np na rowery itp. wiec pozostaje Ci to albo wlasnie stanie przy drzwiach. Nie które pociagi jeszcze maja z przodu miejsce gdzie siedza sobie kanary(pusty wagon z laweczkami do okola a nie z boksem) czesto pozwalaja z niego korzystac mama z wozkami jak sie grzecznie poprosi:) dodam ze tam jest zawsze cieplo i czysto wiec warto sie usmiechnac i zagadac

Ten wagon z tyłu zawsze jest zajęty przez palących i popijajacych piwko. No przynajmniej tak jest na trasie Katowice - Kraków.

Gość dobrze ze ja nie mam takich
w wagonie rowerowym zawsze chyba w takim razie przesiaduja i pija i pala... No przynajmniej ile razy ja jezdzilam to tak bylo :P A jezdze sporo ;)

planuje podroz ekspresem -IC- tam jest calkowity zakaz palenia, jade w niedziele ale mam nadzieje ze jest tam wagon bezprzedzialowy to moze tam zapakuje wozek, jak nie to nie wiem co zrobie najgorsze jest to ze jade sama z dzieckiem, tzn zapakuje mnie maz a wyjmie mama

Gość dqwdqwe
może kup jakiś lekki, składany wózek turystyczny?

zastanawiam sie wlasnie nad kupieniem jakiejs parasolki - dziecko ma 10 miesiecy, mialam kupic dopiero na wiosne nie dosc ze te pociagi sa takie syfiate to jeszcze wywalili polowe polaczen - jade z Warszawy do Gliwic i mam tylko jene pociag bezposredni w ciagu dnia, popoludniu zastanawiam sie czy nie lepiej jechac pks do katowic i potem znowu autobusem - tylko nie wiem czy w pksie to mam dziecko na rekach trzymac? tak srednio bezpiecznie

a czemu nie? bardziej zanieczyszczony niz centrum warszawy?