Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PSYCHOLOG_tvn24

Dlaczego kobiety zdradzają ?

Polecane posty

Gość PSYCHOLOG_tvn24

Według statystyk zdradza co czwarta kobieta. Co właściwie sprawia że tak duży procent nie dotrzymuje wierności partnerowi? Powodów jest wiele.

Gość a co mówią statystyki
o mężczyznach?

Gość PSYCHOLOG_tvn24
Według profesora Zbigniewa Lwa Starowicza: - Według socjobiologów motywem zdrady kobiet jest chęć uzyskania najlepszych genów dla potomstwa, dlatego wiążą się z kochankiem np. bardziej atrakcyjnym fizycznie od męża, z wyższym statusem społecznym, zamożnym. Ale jest to jedna z kilku teorii przyczyn zdrad i nie ma charakteru uniwersalnego.

Gość PSYCHOLOG_tvn24
Jacy mężczyźni są zdradzani? Internautka Ewa twierdzi: - Najłatwiej zdradza się mężczyzn ufnych i oddanych. Oni nigdy niczego nie podejrzewają i nawet jeśli ktoś takiemu mężczyźnie o wszystkim doniesie albo pokaże zdjęcia ze schadzki, ten i tak w to nie uwierzy.(...) Najczęściej dzieje się tak w związkach, w których facet ma jakiś kompleks i uważa, że trafiła mu się świetna babka, na którą nie zasłużył. Tak gość będzie robił wszystko, żeby ona go nie opuściła, będzie się także godził na kochanków.

Gość finnn
a mężczyźni dlaczego zdradzają?

Gość PSYCHOLOG_tvn24
Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, często spędzamy w pracy większą część dnia i w konsekwencji nie mamy dla siebie czasu. Nie rozmawiamy ze sobą i z czasem może okazać się ze nie mamy ze sobą już nic wspólnego. Wtedy bardzo możliwe jest (dotyczy to obu stron), że prędzej czy później dojdzie do zdrady.

Gość PSYCHOLOG_tvn24
Rozczarowanie dotychczasowym partnerem Wielu mężczyzn z czasem przestaje o siebie dbać. Nie przywiązują wagi do tego jak wyglądają. Paradują ciągle w tym samym podkoszulku. Niektórzy zapominają nawet o podstawowej higienie osobistej. Jednak niech się nie dziwią gdy ich partnerka zostawi ich dla atrakcyjniejszego, zadbanego kochanka.

Gość PSYCHOLOG_tvn24
Z zaniedbania Jest to najczęstsza przyczyna kobiecej niewierności. Jeśli kobieta czuje, że jej partner nie dba o nią i jej nie zauważa. Częściej za to podkreśla walory innych kobiet. Czuje się nieatrakcyjna i nieważna. Jeśli spotka mężczyznę, który dostrzeże w niej interesującą kobietę to zdrada staje się bardzo prawdopodobna. - Kiedy pierwszy raz zdecydowałam, że muszę mieć innego faceta, sama się tej myśli przestraszyłam - mówi Agata. - Miałam już jednak powyżej uszu mojego starego, który ciągle był z czegoś niezadowolony. Kiedy się poznaliśmy, wydawało nam się, że to miłość od pierwszego wejrzenia i że będzie tak już zawsze. Teraz on się zmienił, stał się agresywny, nudny, przestał myć zęby. Jemu również się nudzi i jestem pewna, że gdyby tylko coś mu się trafiło, nie miałby żadnych oporów przed zdradzeniem mnie. Tyle, że to ja byłam pierwsza. Nie szukałam daleko, mam kolegę w pracy, bardzo fajny facet. (...) Jakoś tak umówiliśmy się na kawę, raz i drugi, potem on chciał mi pokazać pamiątki, które przywiózł z Brazylii czy skądś, no i poszłam do niego do domu.

Gość PSYCHOLOG_tvn24
Z ciekawości Część kobiet, które wcześnie wyszły za mąż, po pewnym czasie zadaje sobie pytanie: "Jak by to było z innym". A uzyskanie odpowiedzi może być bardzo silną pokusą.

Gość PSYCHOLOG_tvn24
Z zemsty Często jest to reakcja na niewierność partnera. Akt zdrady jest rodzajem odwetu. ("No, teraz jesteśmy kwita"). Poczucie, że partner również cierpi, powoduje ukojenie własnego bólu. Jednak może to okazać się początkiem końca związku. Również chorobliwa zazdrość, traktowanie drugiej osoby jak własność, bezpodstawne oskarżenia o niewierność często są powodem poważnych kryzysów, których konsekwencją są romanse i ''skoki w bok''. Dzieje się tak zarówno w przypadku mężczyzn jak i kobiet.

Gość PSYCHOLOG_tvn24
Polski system bankowy jest bezpieczny - zapewnił we wtorek podczas konferencji prasowej Sławomir Skrzypek, prezes Narodowego Banku Polskiego (NBP). Przedstawił pakiet zaufania mający poprawić płynność sektor bankowego. Pakiet ma: 1. umożliwić bankom pozyskiwania funduszy złotowych na okresy dłuższe niż jeden dzień, 2. umożliwić bankom pozyskiwanie walut, 3. zwiększyć możliwości pozyskiwania płynności w złotych przez banki poprzez rozszerzenie zabezpieczeń operacji z NBP.

Gość bo wzięły przykład z facetów
i uważają że jak czegoś brakuje im w domu to im się należy jak psu buda gdzieś indziej tego szukać a to totalny absurd!!!!!!

Gość PSYCHOLOG_tvn24
NBP sięga po następujące narzędzia: a. zasilające rynek operacje otwartego rynku w formie operacji repo o okresie zapadalności do trzech miesięcy, b. operacje SWAP-ów walutowych, c. depozyty walutowe jako zabezpieczenia kredytu refinansowego, d. modyfikacje w systemie operacyjnym kredytu lombardowego (m.in. rozszerza listę aktywów mogących stanowić zabezpieczenie dla kredytu lombardowego) e. utrzymanie emisji 7-dniowych bonów pieniężnych, jako głównego instrumentu sterylizacji nadpłynności, f. wprowadzenie - jeśli będzie taka potrzeba - większej częstotliwości operacji otwartego rynku tak, aby móc elastycznie reagować na zmiany płynności i stabilizować stopę POLONIA wokół stopy referencyjnej Zmiany w dostępnym NBP instrumentarium zostaną wprowadzone dwiema uchwałami, które ukażą się w Monitorze Polskim i Dzienniku Urzędowym NBP. Monitor ma się ukazać w środę, dzięki czemu bank centralny mógłby jeszcze w tym tygodniu uruchomić nowe operacje.

Gość PSYCHOLOG_tvn24
Sekretarz Skarbu USA Henry Paulson zaapelował we wtorek do banków, które otrzymają zastrzyk kapitału w wysokości 250 mld USD od rządu USA, aby wykorzystały te fundusze do pobudzenia wzrostu gospodarczego. "Musimy odbudować zaufanie w naszym systemie finansowym" - napisał Paulson w opublikowanym we wtorek oświadczeniu. "Potrzeby naszej gospodarki przemawiają za tym, aby instytucje finansowe nie wykorzystały nowego kapitału do robienia zapasów, ale do rozwoju" - stwierdził Paulson. Paulson podał, że Departament Skarbu USA wyasygnuje 250 mld USD na wsparcie kapitału banków poprzez nabycie akcji. "Dziewięć największych banków w USA już wyraziło zgodę na przystąpienie do programu, na tych samych warunkach, jakie stosuje się wobec mniejszych instytucji" - zapewnił Paulson. Paulson nie podał nazw banków, które otrzymają wsparcie w wysokości 125 mld USD, ale anonimowe źródła wymieniają tu Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc., Wells Fargo & Co., JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Merrill Lynch & Co., Morgan Stanley, State Street Corp., i Bank of New York Mellon Corp. "To są zdrowe instytucje i zdecydowały się one na ten krok dla dobra gospodarki USA" - powiedział Paulson. Po tych informacjach futures na kontrakty z USA zwiększyły wzrosty. Zyskują o około 3,7 proc.

Gość bo wzięły przykład z facetów
a druga sprawa o której już wspomniano to chęć sprawdzenia jak to jest z innym bo mąż był ich pierwszym partnerem i taki był wtedy dumny że trafiła mu się dziewica a tu masz babo placek ale to oczywiście nie jest regułą

Gość dziesiecina cina
Mieszkam w N.Y., chodzilem do polskiego kosciola, a moze nie tyle polskiego, tylko takiego gdzie ksiadz polski mial goscine i odprawia msze po polsku. Nie bylo kazania abym nie slyszal o pieniadzach. Ciagle on mowi, ze Polacy daja tylko dolarka a ze Amerykanie to 20 $. Tak sluchalem przez cztery lata. Do tego, jeszcze trzeba bylo dac na organiste, na spiewaczke znajoma ksiedza albo jego podopieczna, a jakby malo to jedna z jego zufanych puszcza plastikowy woreczek aby w jakiejs intencji dodatkowo zbierac. Gdybym tak byl gorliwym fanem tego ksiedza, tobym musial co tydzien dawac minimum 20 albo 50 a i to byloby mu malo. Ludzie gadali za plecami, jaki to dran ale siedzieli cicho, bo jak sie ktos wychylil i mu powiedzial w "cztery oczy", to go do dzisiaj szykanuje i napuszcza innych, aby takego odwaznego od Zydow i masonow wyzywac. Ja po prostu ucieklem, bylem za slaby zeby walczyc z takim zlodziejstwem. Chodze do amerykanskiego kosciola, tam jedna zbiorka, czasami tylko dwie (raz w miesiacu albo i rzadziej), nikt nikogo nie wyzywa, nie obraza, ludziska usmiechniete, z pokojem dadza sobie reke. A tu dopiero zobaczylem, ze ludzie potrafia dawac ile moga nie 20 dolarow, tylko dwie klodry. U nas by takiego zabili. Ten ksiadz z Polski to taki sam, kretacz i chcialby dziesiecine, tak jak ten z N.Y. On cigle sie darl, ze trzeba nam dziesiecine narzucic i koniec

Gość zuzawierze ci
ja ci wierze,sama mieszkam w londynie i w polskim kosciele proboszcz jest taki sam.zbiorki podczas mszy sa dwie-standard,po mszy stoja na zewwnatrz i zbieraja znowu na jakies potrzeby np.kogos poszkodowanego,w ogloszeniach nicgdy nie brakuje slow zwiazanych z pieniedzmi.nawet pare tygodni temu proboszcz wymyslil aby ludzie wymieniali witraze w oknach np.w intencji kogos zmarlego aby uczcic jego osobe!KAZDY WIE ILE KOSZTUJE WITRARZ !nie malo...i tak od niedzieli do niedzieli.nie ukrywam ze jestem tym zbulwersowana ale coz kazdy milczy..

Gość hexexe
BRAK SLOW!!! KSIEZA U NAS SIE PANOSZA I ZACHOWUJA JAK TAKIE SWIETE KROWY. A LUDZIE SIE NA TO GODZA. JEZELI JUZ POWINNI COS DAC TO TYLE ILE MOGA. A NIE ZE KSIADZ SOBIE USTALA STAWKI. TO TAK JAKBY KAZDY SAM DECYDOWAL ILE MA PENSJI DOSTAC. KSIEZA U NAS NIE BIEDUJA. A JAK WIDZE TAKIE STARSZE BABCIE,KTORE Z WLASNEJ NIEWIELKIEJ RENTY MUSZA PLACIC TYM DUSIGROSZOM KASE I JESZCZE ICH USPRAWIEDLIWIAJA, TO MNIE KREW ZALEWA.JUZ ONI WIEDZA JAK SIE USTAWIC. W INNYCH KRAJACH NP WE FRANCJI, KSIEZA MUSZA POZA ODPRAWIANIEM MSZY I INNYMI OBOWIAZKAMI KOSCIELNYMI, PRACOWAC JESZCZE GDZIE INDZIEJ TAK JAK WSZYSCY LUDZIE. W TEN SPOSOB ZARABIAJA NA SWOJE POTRZEBY I NIE UPOMINAJA SIE O KASE OD LUDZI.A PODCZAS MSZY KAZDY DAJE ILE MOZE I TO NIE NA KSIEDZA TYLKO NA UTRZYMANIE KOSCIOLA. KSIEZA TU ZYJA SKROMNIE. NIE ZYJA W JAKIMS LUKSUSIE,NIE JEZDZA LUKSUSOWYMI SAMOCHODAMI I NIE PRZEWRACA IM SIE W GLOWACH. POLSKA TO JEDNAK ZACOFANY KRAJ POD TYM WZGLEDEM. CZAS W KONCU ZEBY LUDZIE SIE OPAMIETALI.

Gość hahahahahahhahahahahahahahha
ciekawe :)

Gość poornogrubasniesiolowski
hehehehehe

Gość poornogrubasniesiolowski
ruchac

Gość ewa_1986
Podsumowując-kobiety zdradzają, bo mężczyźni nie zaspakajają ich potrzeb.My potrzebujemy czegoś więcej jak tylko seksu, ale faceci tego nie rozumieją, a Ci którzy to rozumieją są już zajęci :-(

Jednym z powodu na pewno bedzie brak zainteresowania żoną ze strony męza.

Gość zdradziłam
Kobiety zdradzaja bo czegos im brakPo slubie panowie czesto czuja sie za pewnie i traktuja nas jak swoja własnosc!jak rzecz .przedmiot który po stosunku morzna odłożyc.Wiekszosc kobiet zdradza z wyszych uczuc niz zaspokojenie swoich potrzeb,robia to z fascynaci druga osoba nowa która je dostrzega ,czesto nawet z miłosci.

Zdradzamy, bo chcemy sie poczuc znowu atrakcyjne, bo chcemy przezyc ekscytujacy seks.

Gość taka jedna głupia
bo ich partnerzy są cholernymi egoistami

faceci zdradzaja tak samo jak i mezczyzni, jestesmy po tych samych pieniadzach chociaz ja nie zdradzilam i nie mam zamiaru zdradzic :) facet w koncu z kims zdradzic musi tak samo jak i kobieta.. kobiety sa kokietkami a faceci na to leca

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin