Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ancona

wiek płodu w USG

Polecane posty

Witam wszystkich... Mam do was małe pytanko..pewnie wyda się banalne i pewnie było już zadawane na tym forum, lecz nie mogę znaleść na nie odpowiedzi. Dzisiaj byłam na badaniu USG i pani doktor powiedziała, że dzidziuś ma 8 tyg. i 1,4cm wielkości. Trochę się zdziwiłam, bo wynik beta-HCG z 16.09.08 wykazywał, że (wtedy) byłam w 2-3tygodniu ciąży, więc teraz byłby to 6/7 tydzień. Do zapłodnienia mogło dojść na przełomie 31.08-03.09., także wynik HCG by się zgadzał. Dlaczego więc USG wyszło inaczej? Czy mozliwe jest to, że pani doktor wyliczyła te 8tyg od momentu ostatniej @? (a @ była między 15 a 17.08. - 2 tyg przed moim ślubem, więc wybaczcie, że dokładnie nie pamiętam daty- przez ten stres zapomniałam jej zapisać). Proszę o odpowiedź w tej kwestii. Róznica tych 2 tyg mnie trochę denerwuje, zwłaszcza, że przed ślubem mieliśmy 2 miesiące celibat( :D ) ...

na usg wiek plodu liczony jest od ostatniej miesiaczki a nie od momentu zaplodnienia wiec by sie wszystko zgadzalo... nic sie nie martw jest dobrze...

Dzięki wielkie.... mój mąż już wariuje od informacji przekazywanych przez ginekologa jak i moich zmian nastrojów :P...