Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MamaNiny

Czy moge zmienic mleko ?

Polecane posty

Karmie córke butelka mała ma kolki płacze jest marudna nie pomaga plantex i herbatka koperkowa .Podaje jej mleko NAN pomyslałam ze moze zmienie mleko bo po tym wymiotuje i odbija jej sie tylko 2 razy dziennie a pije 7 porcji :( czy moge nie chce jej krzywdy zrobic :(

Gość Balbulka
zadzwon do swojego pediatry i zapytaj....

Miałam z moją córką ten sam problem. Była karmiona od urodzenia nanem w butelce. Po ok. miesiącu zaczęło jej się często ulewać i wymiotywała. Poszłam z nią do pediatry i na początek lekarka zasugerowała by mieszać mleko Nan z Bebilon AR i tak też zrobiliśmy. Jak małej wymioty i ulewanie przeszły do zaczęłam jej mieszać Nan ze zwykłym Bebilonem i po kilku dniach przeszłyśmy całkowicie na Bebilon i już więcej problemów nie było. Radzę Ci zmienić mleko właśnie na Bebilon albo na Bebiko ale lepiej najpierw skonsultuj to z pediatrą.

Tylko pamiętaj że nie możesz radykalnie tego mleka zmienić. Przez kilka dni mieszaj je z nanem żeby się dziecko przyzwyczaiło a po kilku dniach przejdź całkowicie na inne

Mam własnie w domu Bebiko 1 i tak mysle zeby małej dac ale w jakich proporcjach to mleko mieszałam na poczatku ??

Ale jeśli przez kilka dni zrobisz pół na pół to nie powinno być problemu... mała musi się po prostu stopniowo przywyczaić do nowego mleka

Sypie 4 miarki Nana mała wypija 120 ml . Spróbuje jej miesza to mleko w pt idziemy do pediatry to podpytam jeszcze tylko moja pani pediatra nie jest zbyt miła .Na wszystko odpowiada ; co wy młode mamy tak kombinujecie ehh

No to tak jak pisałam wyżej syp 2 miarki nana i 2 bebika przez np. 3 dni a potem już samo bebiko. Ta moja też nie była zbyt miła, nawet kombinowała czy mała alergiczką nie jest i czy na sincac nie przejść ale zrobiłam tak jak Ci napisałam i nie było problemu. Teraz już chodzimy do innej pediatry która dobrze leczy i potrafi doradzić i rozwiać wszystkie wątpliwości ale to już zupełnie inna historia :)