Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grudniowa panna młoda

W co się ubrać na ślub cywilny?

Polecane posty

Wcześniej się tym nie przejmowałam, termin już się zbliża, a ja nie mam koncepcji na sukienkę. Na pewno nie chce iść w kostiumie jak jakaś stara kwoka. Mylałam o jakiejś sukience, ale krótkiej, może coś w tym stylu http://www.madameblanche.pl/102.html ale nie wiem czy to pasuje. Proszę Was o rady.

Gość Vaniliowaaa
moim zdaniem zmarzniesz , i jakie buty do takiej sukienki na zimę?trochę zbyt skąpa jak na grudniowy ślub.....sukienka ładna nie powiem, ale raczej na letnie poprawiny, ale to tylko moje zdanie :)

Gość Vaniliowaaa
no raczej nie na dworze :P ale siłą rzeczy jakos trzeba tam dotrzeć..

ślub będzie w pałacu, nawet jeśli będzie śnieg i mróz w środku jest ogrzewanie. Dałam przykład sukienki, buty do tego założę inne, jakieś ładne pantofelki.

Gość ela k
ja ubrałam suknię długą (bo zima) w kolorze ecrie, również brałam ślub w grudniu. do tego miałam futerko :) sukienkę teraz mam do sprzedania, chcę za nią 300 zł, mogę przesłać Ci zdjęcia na e-mail.

Gość masz racje ale
ja mialam jak ela k :) tez sukienka, tzn gorset i dluga spodnica, jak na studniowke :) ladny dekolcik, mam jeszce ta sukienke, ale nie sprzedaje. bo mi sie podoba ;) do tego takie futerkowe bolerko, sama uszylam, kosztowal mnie ok 40 zl material, aha, i jeszcze kremowe rekawki, buty na szpilve, kremowe ale nie cale zabudowane, bylam w 6 mies ciazy i bylo mi bardzo cieplo, tylko do samochodu trezba bylo dojsc oraz do usc ;)

długa suknia raczej odpada,(chyba, ze jakaś skromna). Bo to takie typowe dla ślubu kościelnego. Wydaje mi się że na cywilny wypada ubrać się nieco inaczej. Jeśli macie jakieś propozycje, proszę wklejajcie. :)

Gość Iza_30
Do ślubu należy się ubrać tak jak się chce :). Ja chciałam mieć białą sukienkę i welon i miałam :) I gdzieś miałam to, że to nie wypada aby do cywilnego iść w białej sukience czy welonie :)

Ja również biorę ślub cywilny w grudniu, jak na razie poszukiwania po sklepach nic nie przyniosły mój rozmiar 44, a jak już coś jest to małe, w sklepach się dowiedziałam że dostawy sukienek będą początkiem listopada na imprezy andrzejskowe i sylwestrowe więc chyba wtedy pójdę na poszukiwanie. Dostała namiary na krawcową i byłam ale ona chce za uszycie 1000 zł razem z materiłam, podszywką ozdobami wyniosło by koło 1300 zł jak dla mnie za dużo więc się chyba nie zdecyduję.

Gość aska844
do Autorki - do ślubu cywilnego, jak każdego innego, należy iść szczęśliwym i spełniając marzenia - olej opinię innych, i idź tak jak sobie wymarzyłaś.

ja poszłam w długiej takiej prawdziwej ślubnej sukni, zamiast welona - kapelusz. Zgadzam się że trzeba się ubrać tak jak się chce. A ta sukieneczka ktrórą wstawiłaś jest śliczna.

obejrzałam już trochę sukni w sklepach i salonach ślubnym i jak dla mnie wszystko takie strojne.Ceny min.1400. A ja szukam czegoś skromnego. Tym bardziej, że wesela nie planujemy tylko skromne przyjęcie, to i sukienka musi być skromna. Zresztą innej sobie nie wyobrażam. Ta którą wkleiłam najbardziej mi pasuje.

Gość Iza_30
Spróbuj znalesć dobrą krawcową i uszyć sukienkę według własnego pomysłu. Ja tak zrobiłam i sukienka kosztowała mnie niecałe 400 zł. Z czego najdroższy był materiał ;). Tylko welon zamówiłam w salonie bo moja krawcowa juz by miała trudności z czasem aby zrobić welon. Sukienkę szyłam na tydzień przed ślubem ;) ;) bo mi się koncepcja stroju zmieniła

witajcie:) ja tez mam ten problem ,biore tylko cywilny i kompletnie nie wiem w co sie ubrac tym bardziej ze jestem duża;P nosze rozm.46 slub planujemy we wrzesniu,pomózcie mi cos ładnego wybrac wiadomo zeby to nie było wyskokowo drogie.

Gość gość
Jest w necie taki sklep jak www.butyslubne.com.pl. Warto tutaj poszukać. Oprócz tego, że działają online, to też prowadzą butik w Kraku na Kasztanowej. Warto sobie podejść, jeśli akurat ktoś tutaj mieszka – obsługa jest przesympatyczna.