Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filozofiaegz

HISTORIA FILOZOFII..... kto miał - proszę napiszcie..

Polecane posty

Gość filozofiaegz

Witam, Domyślam się że duzo osób miało styczność z Filozofią, Historią Filozofii... napiszcie mi jak przetrwać ten przedmiot na studiach - nie jest zbyt ciekawy..chociaz na pewno znajdą się osoby które go lubią - ale nie ja. Czy egzamin na 1 roku pedagogiki w 1 semestrze jest trudny - czy w ogóle egzaminy z Filozofii są trudne /pytam o egzaminy w czasie sesji/ Prosze o pomoc.

Gość kukukuka
czy jakiekolwiek egzaminy na pedagogice są trudne?:D nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ja mialam jeden semestr.ogolnie luzik.faceta mialam fajnego.egz u nas byl pisemny,ogolnie pryszcz chociaz troche sie musialam pouczyc.

U nas bylo przegwizdane :( ""Historie filozofii"" Tatarkiewicza autentycznie musielismy wkuwac na pamiec. Doktorek ( teraz profesor fu oblech jakich malo ) kserowal nam stronki o poszczegolnych filozofach i kazal sie uczyc. \A nie daj \Boze jakies zdanie bylo przekrecic.............. Beznadzieja....

Czy trudny???? E nie.. U nas byli tak rzucal Ci np haslo Arystoteles. I nawijalo sie. U nas mowilo na pamiec. Wazne aby znac najwazniejsze tezy ktore glosili. Anegdotka mi sie przypomnialo. Trwa egzamin . Panna dostala F. Bacona :)No i wszystko ladnie nawija plynnie a kokes do niej a o kim Pani mowi. Ta blada purpurowa zielona szkliste oczy jaka cos tam. Egzaminator chce ja naprowadzic Tu dialog. _Lubi Pani jajecznice???? -Tak! Bardzo. -A na c\ym ja Pani smazy??? ( w domysle ba bekonie mialo byc o tym myslal :)Odpowiedz panny -Na PATELNI :) :D ;D ;D

Gość filozofiaegz
kukukuka - myśle ze na kazdym kierunku znajdą się i te trudne jak i te łatwiejsze - dlatego pyatm osób bardziej doświadczonych :) Lady_GLUTTER - tylko jeden semestr ;> jest prowadzona historia filozofii?;> czy to zależy od uczelni. A egzamin jaki miałaś? Bardziej testowy, opisowy, mieszany? ... Nowa w miescie prawdziwa - właśnie tym! Tymi całymi studiami.. tym wszystkim.. i w ogóle.. kaciaa - bleh! Ja własnie od filozofii mam Panią prof dr.hab...i jak zobaczyłem ile jest materiałów to przeżyłem ciężki szok ale wychodze powoli z tego! W tym semestrze filozofie mam miec tylko/Aż przez 2 miesiące.. ile sem miałas filozofie? Ale zdałaś ten egzamin? exłajzi - proszę napisz co i jak... :)

spoko orinoko :D|Nie gniewam sie. Myslalam ze do mnie bo pisalam o Tatarkiewiczu. :)

Gość i love my people
pedagogika-proste opisane trudnymi słowami:P banaly

hmm mialam egzamin na II roku i byl nawet dosyc prosty :) napisz na jakiej jestes uczelni, bo jesli na tej co mysle to bedzie ok :P

Alleluja. :) Tylko jeden semestr. Potem juz z tym kretynem nie mialam. U nas bylo tak Trwaja cwiczenia bla bla a nagle nasz doktorek ( jeszcze) rzuca textem dla mnie kobiety dziela sie na kurwy i na prostytutki :-O. MSAKRA. :-O

Gość filozofiaegz
Na SWSPiz w Łodzi......

Gość filozofiaegz
a czy jak jest sesja więcej jest egzaminów pisemnych czy ustnych. Przepraszam ale to mój 1 raz...:D

pIERWSZY RAZ KIEYS MUSI BYC. :D Bedzie ok . \nie sadze zebys miala filozofie wiecej niz rok. Egzamin jeden- ustny :)

Gość filozofiaegz
czyli tą filozofie ma się maksymalnie rok. Przepraszam za swoje głupie pytania. A miał ktos pisemny egzamin z filozofii. ;> W ogóle na sesji jest wiecej egzaminów jakich.Ile trwa sesja?

Gość filozofiaegz
exłajzi - :)))))) super. A co dziewczyny studiowałyście jeśli można wiedzieć - też pedagogike?

Pytania nue sa glupie. Oczywiste ze jestes na pierwszym roku nie wiesz i sie pytasz. Co do pisemnych nie powiem Ci bo nie wiem. Sesja trwa matko zapomnialam a niecale dwa lata uplynely... :D chyba 2 tyg czy jakos tak. Jest tez sesja poprawkowa no i egzaminy tzw "" zerowka"" przed terminami. Wydaje mi sie ze filozofie bedziesz miec max rok. Co do ilosci egzaminow zalezy od sesji przedmiotow uczelni. Niektore sa semestralne niektore roczne. \ja minimum mialam 2 :) Maximum 8 :)

A zdac zdalam ale nerwow co zjadlam i wypalilam fajek i kaw wypilam to moje :D I nikt mi tego nie odbierze. Tak tez. ja pedagogika opiekuncza i pracy socjalnej :D.

Gość filozofiaegz
dziękuje Wam bardzo! Ja w 1 semestrze mam takie przedmioty: - Język angielski - Psychologia ogólna (bardzo ciekawa) - Historia filozofii (nudnawe...) - Organizacja i zarządzanie (a to po co mi :|) - Socjologia ogólna - Wprowadzenie do pedagogiki - Prawo i ochrona własności intelektualnej - Etyka i Aksjologia Jak myśliscie ile bedzie egzaminów na 1 sesji ? Czy z każdego przedmiotu musi być egzamin? Więcej jest ustnych (mam nadzieje że nie...) wole pisemne sto razy.

Skoro jestes na pedagogice powinienes miec tez przedmiot cos w stylu literatura dla dzieci i mlodziezy. Ja to mialam. \musialam przeczytac niemal wszystko poczawszy od \jacka Wacka i Pankracka poprzez Plastusiowy Pamietnik Pana kleksa Opowiesci o pilocie Pirxie. Hitem byly ksiazezki z serii Poczytaj mi mamo. Gdybys wsidzial mine bibliotekarki jak to pozyczalam :D. Rozbawie \cie wiecej Moim wykladowca by starszy pan owczas dr teraz profesor prodziekan rektor czy kij go wie kto na mojejnuczelni. Pila straszna surowy wymagajacy no brrrrr. I otoz na Jego wykladach w ramach egzaminu musielismy spiewac Z popielnika na Wojtusia iskiereczka mruga. Tlumaczenia ze nie masz glosu falszujesz ze to nie muzykologia itd odpadaly. \posiadam wiele zalet al glosem Tiny Turner Najwyzszy mnie nie obdarzyl, Ok moja kolej wyszlam na srodek wyspiewalam ( a raczej wyrzezilam:D ) Krzywil sie jak mnie sluchal jakby zjadl stara skisla zgnila cytryne. Chcial mi dac 3. Ale grupa sie zbulwersowala stwierdzili ze karierry divy operowej nie zamierzam robic nie kazdy ma glos i nie zamierzam uc\zyc dzieci muzyki. A slowa znalam wysmienicie zero potkniec zajakniec. Podzialalo dostalam 4 :D Ale z jaka mina mi to stawial :-o

- Język angielski - Psychologia ogólna (bardzo ciekawa) - Historia filozofii (nudnawe...) - Organizacja i zarządzanie (a to po co mi :|) - Socjologia ogólna - Wprowadzenie do pedagogiki - Prawo i ochrona własności intelektualnej - Etyka i Aksjologia J. ang raczej semestralny ja tak mialam historia filozofii j.w. organizacja nie wiem nie powiem Ci ja mialam zarzadzanie oswiata - roc\ny socjologia ja mialam semetralny pedagogika j.w prawa i ochrony nie mialam etyka mialam semestralny

Gość jedynym
ciekawym przedmiotem wydaje się organizacja i zarządzanie...pozostałe strasznie niepraktyczne ;/ co to za kierunek ??