Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkikaaaa

Do kobiet ktore rodzily.

Polecane posty

Gość kkikaaaa

Czy bol porodowy naprawde mozna porownac do amputacji konczyny na zywca ? Czy w zwiazku z tym godzicie sie na to dobrowolnie i czy nie uwazacie ze przy bolach takiej skali nalezy wam sie znieczulenie bez zadnych dodatkowych oplat i blagan?

Gość jest gorzej niz myslisz
a o pielegniarkach i lekarzach w Polsce to mi si enie chce pisac

bo ja wiem czy to jest porównanie dobre hmm a ból jest do zniesienia po porodzie niewiele się z tego pamięta

Gość katarina to ja
rodziłam,bolało jak cholera fakt!! miałam bole krzyzowe ale nie jestem w stanie porownac tego bolu z bolem przy amputacji czego kolwiek.Bo nic mi jeszcze nie amputowano :)

Gość Ojojojojojojojojojojojoj
No prawie się mdleje o się nie pamięta :)

Gość katarina to ja
trzeba słuchac połoznej. one wiedza co robia i naprawde potrafia pomoc...nie jest tak zle!!!

Gość cien do powiek
Nie mialam nigdy nic amputowanego,dlatego nie moge porownac,ale powiem ci jedynie ,ze na poczatku tez chcialam znieczulenie,lekarz pszyszedl za puzno,wiec rodzilam bez zzo,i ciesze sie z tego,moim zdaniem ten bol dodaje uroku,rodzilam z mezem,i jestem bardzo umna z tego ,ze widzial jak wydawalam na siwat jego syna z krzykiem:-)

Gość kkikaaaa
Rozumiem ze nie mialyscie zadnych amputacji ale jak wam sie wydaje czy jest to porownywalny bol ? onfim - jedna zapomni druga nie.

Pewnie tak.A ciaza wyniszcza organizm kobiety niemal jak nowotwor

Gość jestes dumna
jestes dumna z tego bolu? :O kobieto opanuj sie. bol dodaje uroku?:O nie jestesmy jakimis cierpietnicami, zeby wyc z bolu dla dobra dziecka. znieczulenie nam sie nalezy. wystarczy, ze to my musimy chodzic w ciazy przez te 9 miesiecy:O

Gość Świetnie
do: jest gorzej niz myslisz "Pewnie tak.A ciaza wyniszcza organizm kobiety niemal jak nowotwor " Ty chyba idiotką jesteś, poczytaj o znaczeniu zdrowej ciąży dla organizmu i spadaj z forum o ciąży na forum o tipsach.

Ja miałam wyrywanego zęba i to bolało mnie bardziej. Jak rodzisz masz bóle parte i to się jakoś tak dzieje że da się przeżyć. Jak nie tych bóli oj w tedy to bolało, czuć jak dziecko wychodzi i taką rozciągniętą na maxa skórę. Mi się strasznie nogi telepały i jak nie miałam bóli to czasami chciało mi się śmiać z moich \"latających\" nóg czyli nie było najgorzej. Najważniejsze że chce mieć drugie dziecko i rodzić tak samo SN bez znieczulenia więc nie panikuj. I nie przejmuj się większością wypowiedzi \"pomarańczek\" Chcą Cie tylko nastraszyć. Zdarzają się przypadki bardzo bolesnych porodów ale jednak większość jest ok

Gość ewadelag
sorki, ale ja nie miałam nic amputowanego i ciesze sie:), wiec ciezko mi to z tym porownac, bol jak bol...jak urodzisz zapomnisz o bolu

Niszczy kosci, psuja sie zeby,mnie poszedl kregoslup.Sa rozstepy, o piersiach nie wspomne...

Mialam cesarke i jeszcze mnie jakos zle zszyli bo teraz jak wciagam brzuch i prostu stoje to mnie cos w brzuchu ciagnie

Zapomnialam o popuszczaniu moczu..sama przyjemnosc :o

Gość miaaa...23
A moim zdaniem poród to nic strasznego. Rodziłam 6,5 godz. bez znieczulenia i wcale nie wspominam tego bólu jako coś najgorszego na świecie ... Fakt, że bolało, ale spokojnie dało się to wytrzymać :) To już bardziej boję się wizyty u dentysty niż porodu :)

Gość miaaa...23
Aha i ... nie popuszczam moczu, nie mam wielu rozstępów (kilka małych na udach i piersiach), nie mam odwisłego brzucha :)

Jak mam takie rozstepy,ze moglabym w nich pomidory zasadzic.A mocz popuszczam..niestety.

Gość zgadzam się w tym temacie
ciekawe tylko jest to jaki to ból jak obcinają kończynę na żywca , I czy amputacja jest fachowa czy po amatorsku

Gość ewadelag
a jesli cierpisz na popuszczanie moczu, to zamiast sie tym chwalic, to do lekarza czym predzej, takie rzeczy sie leczy!!moja droga! rozstępy, tez mozna zmniejszyc, stoujac cwiczenia, masaze, diete, kremy!!! piersi, sa na nie specjalnei cwieczenia i staniki podnsozace biust modelujace go.. brzuch..cwiczecnia!!! do tego pas poporodowy!! a jaka radosc z dziecka nikt nie napisał!!ze dziecko to najwieksza rados ci skarb!!

chodzi mi o to że kiedy się już urodzi i położą ci dzidzie na brzuszku to naprawdę się zapomina i myślisz tylko o tym że było warto się tak natrudzić dla tak cudownego efektu też rodziłam z meżem jego wsparcie było dla mnie bardo wazne :) i rodziłam dwa razy bez znieczulenia wiem że bolało i to strasznie ale dało się przeżyć i cieszę się teraz dwoma ślicnzymi skrzatami :) i tego ci też życzę

Gość ewadelag
zamiast k**wa starszyc, młode przyszłe mamy poszłabys do lekarza i o swoich dolegliwosciach mu mowiłą, trzeba było cwiczyc miesnie kegla

Nie da sie z tym niz zrobic jak pochwa jest porozciagana

ja zaluje ,ze mnie nikt nie powiedzial o tym jak jest naprawde!Wszyscy,ze pieknie,bosko,kobieta sie zmienia....ale nikt nie mowi o trudzie i o tm wlasnie CO sie zmienia!

DO Ewadelag - rozstepow jak moje nie da sie zmniejszyc.Ja nie mam "normalnych" pekniec jak nitki tyko szramy cale!

Gość lecą liście lecą
Nie nastawiaj się źle do porodu. Każda kobieta ma inną tolerancję na ból. Ja wspominam koszmarnie swój poród (11 godzin w bólach zakończonych cc), ale szybko zapomniałam o bólu. Najważniejsze, żeby urodziło sie zdrowe dziecko, tego ci życzę.