Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123jamaja123

czy wiecie jak...pomocy

Polecane posty

Gość 123jamaja123

hej, bylam dzis pierwszy raz u ginekologa i babka przepisala mi tabletki antykoncepcyjne Yasmin. lekarze zawsze tak niewyraznie pisza ze nie jestem w stanie nic przeczytac! jestem tez nieogarnieta wiec niewiele pamietam z tego co mi mowila, a nie chce sie pomylic.. wiec mam pare pytan 1.wydaje mi sie ze powiedziala ze pierwsza tabletke bierze sie pierwszego dnia krwawienia miesiaczkowego, tak?? 2.tabletki zaczynaja dzialac dopiero po 7 dniu ich zazywania, tak? 3.trzeba je brac regularnie co wieczor, ale nic nie stanie sie jesli wezme je np godzine wczesniej czy pozniej, tak? jesli o czyms nie wiem to napiszcie prosze koniecznie jak dokladnie sie je stosuje!!:) z gory dzieki z odpowiedz:) pozdrawiam, nela

witaj:) po pierwsze dobrze pamietasz ze pierwsza tabletke nalezy przyjac w pierwszym dniu spodziewanej miesiaczki... za to masz DUZEGO \"+\":D po drugie... jesli bierzesz w pierwszym dniu miesiaczki pierwsza tabletke to nie sadze abys chciala sie kochac podczas okresu;) ale pamietaj ze jestes zabezpieczona juz od pierwszej tabletki... i na sam koniec... tabletki niekoniecznie musisz przyjmowac wieczorem.... nalezy pamietac aby przyjmowac je regularnie... codziennie i o tej samej porze wlasnie np wieczorem... i najwazniejsze aby przerwa nie wynosila w braniu miedzy jedna a druga tabletka wiecej niz 12 godzin.. pamietaj o tym:) a cala reszte powinnas miec wypisana w ulotce:)

Gość 123jamaja123
okey, dzieeeki!:) ale tak dla pewnosci- mam wziac pierwszego dnia jak zacznie mi leciec krew czy w dniu kiedy skonczy mi sie krwawienie, jak bedzie lepiej?:)

Gość kufityklhtftf
boze, dziewczyno!! pierwszy dzien miesiacki-- wiesz co to?? jak ci zacznie leciec, to w tym dniu wez pigulke!!! :O:O:O

Gość 123jamaja123
hm, a moze jeszcze nie kupilam tabletek?! nie musisz byc odrazu nie mila. ciesze sie ze tywiesz co i jak, ale ja jeszcze nie!

Gość pierwszego dnia jak zacznie ci
lecieć krew.

Gość 123jamaja123
balbinka*** dzieki za odp:)

123jamaja123 nie ma za co :) całą przyjemnosc po mojej stronie:) i pamietaj... ze jak sie czegos nie wie... to lepiej zapytac... niz zyc w niewiedzy:) a docinkami takie jak tu przeczytalas w swoim poscie nie przejmuj sie:):D:D

Gość 123jamaja123
no racja, racja:) tylko nie wiem dlaczego niektorzy sa tacy chamscy..zadalam pytanie i zamiast prosto odpowiedziec dostaje jakies glupie komentarze..ale coz:)

a ja mam tylko jedna uwage... "i najwazniejsze aby przerwa nie wynosila w braniu miedzy jedna a druga tabletka wiecej niz 12 godzin.. pamietaj o tym" tak napisała balbinka..... a według mnie to nie jest prawda bo z etgo by wynikało że musisz brać tabletki co 12 godzin.... tabletki bierze sie co 24 godziny.. ale rozbieżność nie może być większa niż 12 godzin... poza tym jak kupisz sobie tabletki to przeczytaj dokladnie ulotke i tam bedziesz miala wszystko dokladnie opisane jak brac i co zrobic jak sie zapomni wziaść itd.. wiec bez nerwow.... dopilnuj tylko zebys miala tabletki w dniu w ktorym zacznie sie miesiaczka.. a i jeszcsze jedno co przyszlo mi do glowy.. jak dostaniesz okresu w trakcie dnia to nie musisz od razu brac tabletki.. mozesz ja wziasc wlasnie wieczorem... ja bralam wieczorem bo łatwiej jest byc wtedy w domu a jak bierzesz np w plodnie to mozesz czasem gdzies wyjsc i o tabletce zapomniec.. a do tego na poczatki mozesz sie troszke gorzej czuc i wtedy latwiej jest wziasc tabletke wieczorem i zwyczajnie polozyc sie spac i to przetrwac..