Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obolała

czy przy nadżerce mogą boleć jajniki ?

Polecane posty

Gość obolała

wiem, że to nie forum zdrowie i uroda ale tam mi nie odpisują a tutaj jest na pewno wiecej osob doswiadczonych, no wiec jakis miesiac temu ginekolog stwierdzil u mnie lekką nadżerkę aczkolwiek nie dał żadnych zaleceń, nic nie przepisał... ostatnio sporo kochałam się z chłopakiem, wlasciwie to tylko czasami mnie boli przy stosunku pochwa bo nagle robi mi sie calkowicie sucho i dzisiaj rano bolaly mnie jajniki (kochalam sie z nim wczoraj).. czy to moze byc spowodowane nażerką ?

Gość raczej stanem zapalnym
nadżerki często dają tendencję do stanów zapalnych pochwy lepiej skonsultuj się z innym ginem i wylecz nadżerkę dopóki jest mała, niestety nieleczona ma tendencję do powiększania się a po kilku latach może nawet dojść do dysplazji możesz kupic globulki dostępne w aptece bez recepty ALBOTHYL, one leczą małe nadżerki oraz stany zapalne pochwy poszukaj na forum topicu o Albothylu, tam znajdziesz wiele informacji no i oczywiście badaj się regularnie u gina, przynajmniej co rok cytologia, no chyba że masz jakieś upławy, bóle, nieregularny okres to częściej

nie ,ale może być tak że gdy jestes sucha następuje podrażnienie pochwy i stan zapalny ,który może przeniść sie na jajniki choc bardzo małoprawdowpodobne ,gdzie miałas seks z chłopakiem ,bo mogłas je przeziebić

Gość obolała
nie no na seks poza domem jest troche za zimno ale chodzi o to, że nie raz sie kochalismy kilka razy pod rząd itd i nie raz troche tam byłam obolała ale nigdy mnie nie bolały jajniki nagle . w ogóle boli mnie całe podbrzusze. noi jeszcze dochodzi to, że nawet gdy jestem bardzo podniecona podczas stosunku nagle robi mi sie sucho i skojarzylam to z tą nadżerką - bo wczesniej tak nie mialam.

Gość może to nie jajniki a pęcherz
zapalenie pęcherza często nazywa sie chorobą nowożeńców bo kobiety uprawiając często seks mogą łatwo łapac infekcję pęcherza, po prostu bakterie z okolic odbytu dostają się do pęcherza i stan zapalny gotowy co do bólu to seks także sprzyja otarciom, następnym razem użyjcie lubrykantu w żelu doraźnie kup ziołowe tabletki na pęcherz Urosept, pij wodę z cytryną, możesz też kupic żurawinę w tabletkach, zwalczysz bakterie w pęcherzu i dolegliwości miną

nadżerka nie ma nic wspolnego z nawilżeniem pochwy Nadżerka to niegojąca się ranka na szyjce macicy.To że robisz się sucha to tak u faceta wymieka fiut gdy jest zestresowany.Podczas stosunku zaczynasz się rozpraszac i nie odbierać przyjemności z seksu a zastanawiasz się nad tą nadżerka i to że za chwile będzie ciebie bolało podburze.