Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosia222

licówki

Polecane posty

Gość zosia222

lekarz dzisiaj założył mi na górna jedynkę licówkę.Zab ten był wczesniej leczony kanałowo i zciemniał.Problem mam taki,że teraz jak mam tą licówkę inne zęby sie odróżniają,jestem bardzo niezadowolona,poza tym ten ząb jest teraz wiekszy niz był i kolor też nie dopasowany do pozostlych poprostu wyróżnia się.Ja jestem załamana nie wiem co mam teraz z tym zrobić może ktoś miał podobnie proszę piszcie.

Gość ile zaplacilas
ja tez mam zciemniala jedynke i zastanawiam sie nad licowka-jak wyglada jej zalozenie i ile to kosztuje?? jesli jestes niezadowolona to powinnas zglosic reklamacje-musza Ci ja wymienic

Gość znajomy dentysta
odradzał mi licówki z powodu częstych infekcji, jeśli są one niedbale założone.

Gość ile zaplacilas
zglos reklamacje!!!!! ile zaplacilas za ta licuwke i jak wyglada jej zalozenie?

Gość zosia222
zapłaciłam 150zł ale wczesniej lekarz próbował mi ten ząb wybielić od środka i za to wybielanie100zł.Rozjasniał trochę ale nie do końca bo i tak sie wyróżniał to zgodziłam sie na tą licówkę bo myslałam że będzie idealny z drugą jedynką a tu taka niespodzianka no jestem załamana,Czytałam że są licówki porcelanowe moze lepiej taką sobie zalozyć tylko nie wiem czy teraz mogę? i ne wiem gdzie najlepiej się udać,chociaż rzecz jasna najpierw pojdę do mojego dentysty zapytać co mam z tym zrobić

czyli masz zrobioną licówkę z kompozytu. Kompozyt ma to do siebie, że po jakimś czasie mocno ciemnieje. Dlatego, jako że jestem w temacie (to mój zawód :) polecałabym Ci zrobienie licówki porcelanowej. Koszt to ok. 300 zł. Do 500. To zależy od wielu czynników, np. wielkości miasta, prestiżu gabinetu. Ale na zębach nie ma co oszczędzać. Poza tym, preparat do endodontycznego wybielania zębów martwych zakłada się kilka razy. Do skutku, ponieważ zawsze są efekty. Materiał do kanału wprowadza się do momentu aż wybielany ząb będzie jaśniejszy od pozostałych. Po kilku dniach lekko ciemnieje i nie ma już różnicy. I może warto by było powtórzyć ten zabieg. Zawsze lepiej mieć własny ząb, niż sztuczne materiały na nim. Bo porcelana również ma swoje wady. Zwłaszcza licówka, która z czasem staje się krucha, powstają mikrouszkodzenia. Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam. pozdrawiam

Gość zosia222
pewnie ,ze bym chciała jeszcze spróbować z tym wybielaniem ale teraz ten ząb jest już zeszlifowany pod tą licówką więc nie wiem czy jeszcze da sie z tym coś zrobić oprócz licówki porcelanowej.Dzwoniłam do jednej prywatnej przychodni i cena tam pełnoporcelanowej licówki to 1300zł.Załamka normalnie!

Gość a ja bym chciala zrobic licowk
ze wzgledow kosmetycznych, mam niezbyt ładne zęby, do tego ze szparami między, troche to kosztuje, dlatego jakbyscie mogły napisac czy warto w cos takieo inwestowac i na ile starcza taki zabieg :D

Gość xopx
ja robiłem w Galerii Usmiechu dwa lata temu i musze powiedziec, ze wyglądają tak jakby były zrobione wczoraj, nic sie z nimi złego nie dzieje, jestem b. zadowolony

Gość gość
hej, a orientujecie się może gdzie teraz można w Szczecinie założyć licówki? Kogo polecacie?

Gość gość
Jeśli szukasz prawdziwego specjalisty to idź tu: http://www.bochinska.pl/. Ja robiłam u nich licówki w zeszłym roku i jestem bardzo zadowolona. Świetny sprzęt i przede wszystkim doświadczeni dentyśc****olecam serdecznie!

Gość Beladonna33
Bez wahania wybrałabym się do Villa Dentica W Krakowie na założenie licówek. Chodzę tutaj regularnie na leczenie zębów i robią to na prawdę świetnie i praktycznie bezboleśnie. Podejrzewam, że w przypadku założenia licówek porcelanowych byłoby tak samo.

Gość kacha665
Ja ze swojej strony mogę podrzucić namiar na http://www.licowki-porcelanowe.pl . Mają naprawdę dobrych specjalistów, którzy znają się na tym co robią. Z resztą nie bez powodu cieszą się tyloma pozytywnymi opiniami w sieci. O zęby trzeba dbać bo są one naszą wizytówką.

Może reklamuj usługę. Ja także miałam wykonywane licówki w gabinecie www.unimedex.pl i wyglądają bardzo naturalnie. Większość moich znajomych nawet nie zdaje sobie sprawy, że je posiadam.

Gość Karo

Ja mam jedną na trójce, dobrze założoną przez doktora słysza z dental care tychy. Jest właściwie niezauważalna, a ja się tak przyzwyczaiłam, że często zapominam, że ją mam.

Gość Moniaaa

Jak się sprawa wyjaśniła?

Miałam podobną sytuację, reklamacji mi nie przyjeli więc na własny koszt poszłam do enel medu do doktor Renaty Majek - zrobiła mi tak, że nie widać już róznicy i w koncu jestem zadowolona z wyglądu moich zębów.