Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majstrowa

Ile trwa cesarka?

Polecane posty

dzięki za odpowiedź:) Właśnie dziś się dowiedziałam,że będę miała cesarkę,nie jestem zadowolona,ale co zrobić:(

Gość kjhg
ja wiedzialam od poczatku. Wyciagnecie dziecka trwa kilka minut, później czyszczenie i zszywanie wszystkich powłok

A dlaczego nie jestes zadowolona. Jesli mi sie w koncu uda zajsc w ciaze to chcialabym rodzic wlasnie przez cesarskie ciecie. Moja kuzynka,ktora jest ginekologiem sama poleca to poniewaz to jest mniejszy wysilek dla kobiety i dzidziusia... poza tym nie ma szans ze pepowina zakreci sie wokol szyi dziecka. No i krocze nienaruszone a brzuch ponoc szybko sie goi.

Gość mamawiwi
aBY TYLKO znieczulenie dobrze dali bo znajoma czuła jak jej wnętrzności przewracają.

Gość prosze o tak.....
dzołona twoja kuzynka jest mało kompetentna osoba jezeli poleca cesarke wszyscy lekarze sa przeciw ,to wcale niejest tak pieknie z ta cesarka wiecej jest komplikaci niz po porodzie naturalnym

Gość koteczek1984
jestem tego samego zdania- cesarka tylko w razie potrzeby a nie z wygody żeby mamusia się nie musiała męczć :-o

Gość koteczek1984
jestem po cesarce i po naturalnym porodzie, mam porównanie

Gość lekarki sie znalazly
taka polska mentalnosc -nikt nic nie wie na temat ale kazdy ma swoje zdanie hihi

Gość prosze o tak.....
niewiem co wy macie z ta cesarka ,robic dla waszej wygody ,a pomyslcie o dziecku dlaniego niejest to dobre

Gość mamawiwi
ja też miałam wybór albo cesarka albo naturalniea że tak długo to zaproponowali cesarke żebym się nie męczyła ale nie wiadomo jak to może byc z tą cesarką

Gość prosze o tak.....
a wogule róbta co chceta:P

Gość matka10000
ja miałam do 7cm rozwarcia skurcze a skończyło się cesarką. wolałabym urodzić normalnie. Kobieta jest tak stworzona by rodzić normalnie, no chyba natura chce inaczej, czyli tak jak ja miałam - dziecko ułożone pośladkowo, nie chcial się odwrócić niestety :-(

moze i SN sa lepsze ale nie wg mnie. przy CC nie ma mozliwosci zeby dziecko urodzilo sie niedotlenione, a przy SN zdaza sie to zbyt czesto. zycie dziecka jest dla mnie najwazniejsze wiec oddam kazde pieniadze za cesarke, wole sie pomeczyc przez pare tygodni niz caly porod przezywac czy z dzieckiem jest ok nim zaczniecie na mnie wskakiwac powiem wam ze mam w domu osobe ktora dzieki SN jest sparalizowana, wiec SN juz serdecznie podziekuje.

Gość matka10000
ja również nic nie czułam ale mnie szyli 1h20min bo byłam troszku porozrywana, miałam dużo wód płodowych i macica w niektorych miejscach nie wytrzymała, ale wszystko super się zagoiło i jest cacy :-)

Gość bebe123
Matka 1000 ja miałam podobnie, tylko u mnie rozwarcie zatrzymało się na 2cm, a skorcze przez 12 godz ok 3x na minute, po 13 godz, od odejscia wod, zdecydowali się ciąć Niegdy nie zdecydowala bym sie sama na cesarke, chciałam urodzic sn, potem przez 2 mies rana nie chciała sie goić, teraz jestem 1,5 roku po i mam blizne dl 17 cm :O

Gość matka10000
to rzeczywiście bebe przeszłaś, ja jestem 2,5 po cesarce i małą ma bliznę

Gość cesarka
a dlaczego niby cesarka nie jest dobra dla dziecka chyba własnie dla niego jest lepsza gdyż dziecko nie musi się meeczyć i na pewno nie bedzie niedotlenione jak przy sn ja miałam cesarke po 13 godzianach miałam 10 cm rozwarcia ale i tak sie nie chciał urodzić i mimo wszystko polecam cesarke dwa tygodnie i juz byłam na chodzie i było super :D

Gość bebe123
Bron Boże niekrytykuje osub ktore twierdza ze cc jest najlepsza, ale jesli zdecydujecie sie na nia to polecam właśnnie znieczulenie zewnątrzop. mogłam zobaczyc dziecko zaraz po urodzeniu i po zbadaniu przynieśli mi mala na chwilke juz w beciku, po cc znieczulenie działało jeszcze przez ok 4 godz. ale potem :O bol....ogromny bol....przez całą noc....

Gość bebe123
i niestety jeszcze jeden minus cc przez 24 godz leżeć plackiem na płasko :( a dziewczyny po sn juz po kilku godz zasowały po korytarzu

Gość matka10000
a ja sądzę że to wszystko zależy indywidualnie od danej ciąży, moim zdaniem niezdrowa jest cesarka na życzenie, bez rozpoczęćia skurczy. Dziecko spokojnie sobie leży w brzuszku a tu od razu Go wyciągają. Ja miałam zaplanowaną cesarkę ponieważ dziecko się nie odwróciło 2 tyg. przed terminem, więc myślałam że pójdę do szpitala i zrobią mi cesarkę ale ordynator na moje pytanie dlaczego tak długo czekamy powiedział że trzeba zaczekać na skurcze które powodują przygotowanie dziecka do wyjścia. Oczywiście jeżeli one sie zbliżają tak jak było u mnie. Poza tym lepiej jest przeprowadzić operację jak macica jest napięta - tak mi tłumaczono.

Gość cesarka
bebe123 wcale nie trzeba leże 24 godziny ja miałam cearke o 23 w nocy a o 14 kazali mi ju,ż wstwac boklalo ale dziweki temu doszlam szybciej do siebie

Nie rozumiem wypowiedzi w stylu "glu[pie baby chca CC z wygodnictwa". A do cholery po co jezdzicie autobusami i samochodami zamiast isc z buta do pracy???? Z wygodnictwa... I skoro tak to po co w ogole jechac do szpitala, niech urodza w domu a pepowine przegryzą...Swiat idzie do przodu moje drogie... poza tym poczytajcie sobie o akcjach przeciwko rozcinaniu krocza(u(w Polskich szpitalach nagminne), w polsce naturalne rodzenie ( i w ogole rytual rodzenia) niczym nie przypomina warunkow zachodnich.

Zgadzam się z powyższymi dziewczynami, że cesarska na życzenie to szczyt wygodnictwa i głupoty, powinna być wykonywana, tylko w razie potrzeby. Nie wiem czy to prawda, ale słyszałam, że po cesarce kobieta wolniej dochodzi do siebie niż po porodzie naturalnym.

Gość bebe123
cesarka....lekarz mi mowił ze przy cc nacinają wszystkie powłoki brzuszne i potem trzeba lezeć 24 godz. a teraz czesto sie zdarza że nacinają tylko pierwszą warstwe skory, a reszte rozrywają i wtedy kobieta szybciej dochodzi do siebie i po ok 8 godz moze juz wstać Ja miałam cc o godz 22 a dopiero na drugi dzien ok 23 kazali wstawać i wierz mi bolalo jak cholera, a najgorzej było wejść na to cholernie wysokie luzko w szpitalu

A wedlug mnie indywidualna sprawa jest kto jak rodzi... skoro praktykowane jest CC od tylu lat i nikt tego nie zakazal jeszcze to nie moze byc takie zle... A skoro jest wybor to po co krytykowac i wyzywac od glupkow kazdego kto ma odmienne zdanie??? A co jesli kobieta jest bardzo drobna i bedzie sie meczyla przeciskajac przze swoja malutka miednice wielgachnego noworodka... mysle ze i ona i dziecko woleliby troche komfortu... Po co tu od razu bluzgac tych ktorzy maja wybor i korzystaja... To dopiero jest glupota...

Gość bebe123
😡 musicie skopiować link i wkleić w pasek wyszukiwania, a potem skasować spacje pomiędzy 1 a ,7