Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maminka__

W czym kompac przez pierwszy miesiac??

Polecane posty

Gość Maminka__

Czytalam w ksiazce ze do miesiaca nie powinno sie uzywac tych kosmetykow dla dzieci i szamponow ani chusteczek nawilzajacych tylko mydelko np.bambino i w nim myc przez caly pierwszy miesiac .ale co nakladac po kompieli ?informacje jakie posiadam sa ze strony pampersa

Gość Kąpac
kąpać kąpać kąpać.................

Gość Kąpac
na stronie pampersa pisze kompac? jeju nie czepiam sie ale takie błedy raza w oczy kompiel :O woda i mydlo bambino-bez żadnych oliwek etc zeby nie zniszczyc naturalnej ochronnej warstwy skory dziecka

Gość bebe123
ja przez pierwsze 2 mies kompałam dziecko w czystj wodzie z dodatkiem nadmanganianu potas, i mylam ciałko mydelkiem bambino i głowke też. Po kąpieli przemywałam buzie czysta przegotowaną woda. Po dwuch miesiącah wprowadziłam szampon Jonson&Jonson czy jakos tak;) Mała nigdy nie miała ciemieniuchy ani żednych takich krostek czy cos takiego. Mydelko urzywamy do dzisiaj takie samo i szmpon też ( 1,5 roku) Na początek kupilam też chusteczki bambino ale czesciej do przemywania pupy urzywalam namozonego wacika w wodzie z mydłem. No i na pupe sudocrem polecam największe opakowanie, ok 40 zł, starczyło na 10 mies codziennej pielęgnacji:)

no nie wiem skad informacje takie ma pampers :o od dawna wiadomo ze woda i mydlo wysusza a skora niemowlaka jest najbardziej na to narazona. Ja stosowalam balsam do kąpania oilatum czy jakos tak. a po kapieli balsam do ciala dla niemowlakow. Syn nigdy nie mial potowek czy innych skornych problemow.

Gość bebe123
kompałam:D:D:D:D oczywiście kąpalam :D:D:D

Gość Magdaleeena
matko dziewczyny jakie wy straszne błędy walicie to poprostu szok....

ja kąpałam i kapie w zwykłej wodzie z kranu z dod. płynu do kąpieli odpowiedniego dla wieku np Hipp potem nacierałam oliwka z Hippa albo Bambino buzie myłam czysta wodą osobno przygotowaną no i wilgotnym gazikiem przemywałam w buzi żeby zapobiec pleśniawkom od samego początku używałam chusteczek

Gość bebe123
temat jest o kompaniu dziecka a nie o błędach :P:D

W szpitalu polecili mi Oilatum i sprawdza się. Mały ma bardzo wrażliwą skórę. Po kapieli Emolium (polecone przez inną mamusię)- rewelacja! Ciałko miękkie i super nawilżone.

Gość Maminka__
ja tez przepradzam mialo byc kapiel i kapac ale jestem juz tam zmeczona ze nie widze powoli co puisze

Gość Magdaleeena
o kompaniu? czy o kąpaniu? :-D

Gość mamawiwi
ja moją córkę kąpałam na początku w plunie oilatum no i oczywiście oliwka.mydło skórę wysusza

ale to wstyd przecież. Jak ty potem dziecku sprawdzisz czy polski dobrze odrobiło? Zostałaś mamą to najwyższy czas nauczyć się pisać w ojczystym języku, bo rozumiem, że żyjesz w tym kraju co najmniej kilkanaście lat i tyleż lat uczysz się polskiego. Tylko nie wyjeżdżaj tu z dysortografią...

Gość bebe123
:D to było celowe :D A wracając do tematu, właśnie też słyszałam że olejek do kąpania(kompania) oliatum jest bardzo dobry jesli dziecko ma bardzo wrazliwą skore i sklonną do podrażnien:)

Gość ja również kąpałam
w nadmanganianie potasu

Gość Magdaleeena
ja też dolewam do kąpieli olejek Oilatum. Myję mydełkiem w płynie Nivea do ciała i włosków.

Gość Maminka__
nie rozumiesz tego ze szybko pisalam jestem zmeczona i sie pomylilam chyba gorzej bedzie jak ty zostaniesz matka bo twoje dziecko nie bedzie moglo nawet sie pomylic bo juz rozedrzesz swoja jape po nim!

Gość Magdaleeena
dziecko to dziecko,ma prawo pisać z błędami przynajmniej póki nie opanuje zasad ortografii, interpunkcji itd . mam dzieci i ngdy nie rozdarłam na nie japy :-D

Od urodzenia dziecko kąpane było w oilatum i smarowane Linomagiem po kąpieli (zarówno w szpitalu przez położne jak i później przeze mnie w domu). Zmieniłam Linomag krem na Linomag w maści (bez zapachu i koloru) i myję zamiast Olilatum - mleczkiem wyciśniętym ze sparzonych płatków owsianych, bo pojawiła się wysypka.Jakkolwiek pierwsze słyszę, że nie należy natłuszczać, WSZYSTKO jest sprawą indywidualną. moja od urodzenia miała bardzo uchą skóę, miałam pozwolić Jej się zadrapać na śmierć?

A co z buzią?? Tez stosujecie nawilżające balsamy, kremy, maście??? Macius ma bardzo suchą skóre na twarzy, do tego taką alergiczną - szorstką jak tarka, a ja mam obawy czy moge mu to czymś smarować...

ja kapie i kapalam tylko i wylacznie w oilatum i nic wiecej nie uzywam *bo tylko na plyn do kapieli oilatum moja corka nie ma uczulenia bo nawet na krem z tej serii ma...