Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

siuniab

Glupie pytanie zdrobnienie

Polecane posty

Nie urodzilam sie w Polsce, ale mowie i czytam po polsku (pisanie to trudniejsza sprawa). Pol roku temu, zaczelam korespondowac z facetem z Polski. On pisze do mnie po polsku a ja pisze albo po angielsku albo (staram) po polsku. Zauwazylam ze ostatnio jak pisze uzywa wiecej zdrobnien...szczegolnie moje imie. Polski jezyk jest o wiele cieplejszy jezyk niz angielski, to nie bardzo rozumie te \"sygnaly\". Konczy listy z \"sciskam\" albo \"caluje\"...czy to jest normalne zakonczenie w Polsce listu, czy cos tutaj sie dzieje?

Gość jatojatoja
to raczej normalne.

Gość jatojatoja
często się używa takiej formy grzecznościowej.

Gość fgfsasssdd
moze byc wyrazem czystej sympatii, lub proba okazania zain teresowania- zalezy co pisze w liscie

Gość no w angielskim masz tez przec
masz hugs and kisses i kazdy wali krzyzykami na to wszystko, nie zaleznie od tego kim dla danej osoby jestes!

nie zgodzę sie z przedmówcami..... mi jeden osobnik też pisze na końcu całuje, albo całusy itd. i sprawa jest poważna ( to znaczy w jego mniemaniu)

poza tym jak ktoś pisze na końcu listu takie coś, to to nie jest zwyczajny list, bo npl pisząc list do kontrahneta handlowego, nie napiszesz mu całuje, bo to by było co najmniej groteskowe