Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babki

czy wasze dzieci odkrywają sie w nocy ?

Polecane posty

Gość babki

mam 2 letniego syna. w nocy odkrywa sie strasznie. zastanawiam sie czy mu jest gorąco czy poprostu przewraca sie z boczku na boczek i kolderka sama zjeżdza? dodam ze w pokoju nie jest gorąco a mały nie jest spocony.

moja ma 16 miesięcy i ten sam problem... rozkopuje sie strasznie... gorąco nie jest jej na pewno :)

Gość spróbujcie nie przykrywać
dzieciom stóp kołdrą Ten patent działa :) Dziecko się nie rozkopuje

mój syn ma 9 lat i całe życie się odkrywał ( z tym , że teraz już się sam przykryje kiedy mu zimno). Nie warto nagrzewać pokoju z tego powodu, bo suche powietrze bardziej szkodzi. Po prostu jeśli się martwisz to ubierz dziecku cieplejszą piżamkę i skarpetki:)

no właśnie będę musiała, bo u mojej w pokoju na noc jest wręcz chłodno a bez rozszczelnionego okna to w ogole nie ma mowy o spaniu...

Gość babki
zastanawialam sie nawet nad śpiworkiem dle dzieci bo widzialam taki w sklepieale nie wiem czy to ma sens.

Gość Ojejku mama
Mój zakopuje się w pościel jak borsuk na zimę i muszę go wygrzebywać grabiami, taki cwany!

Gość moja malutka ma
19 m-cy i z tym odkrywaniem to totalna masakra. Jak tylko lekko się przebudzi i poczuje że jest przykryta zaraz się odkrywa. Skarpetek też nie znosi, jedynie w śpiochach jak śpi jestem spokojna ale jest już taka duża, że ciężko dla niej dostać. Ja przez to odkrywanie też nie śpię, bo jak tylko usłyszę że się kręci zaraz do niej biegnę i tak po kilka razy każdej nocy.

Gość spróbujcie nie przykrywać
żaden śpiworek :) Moja córka umiała się ze spiwora (zapiętego!) wysmyknąć i spała zupełnie na wierzchu. Naprawdę,, odkryj stopy i zobaczysz :)

Gość mama 8-latka
dokładnie tak, jak pisze mama 9-latka, mój synek ma 8 lat, też zawsze się rozkrywał, a, że bywał chorowity- martwiło mnie to i kombinowałam na różne sposoby- najlepiej mieć takie "śpiochy" całościowe, by plecy nie były odkryte, zakładałam też skarpetki, ale sprawdz, by nie uciskały....od 6 roku życia sam sie przykrywa, gdy mu chłodniej. Nie dogrzewaj pokoju- to tylko szkodzi na układ oddechowy i skórę.

Gość babki
dziekuje za wasze rady. moze macie racje ze spiworek nie przyda mi sie.