Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nn666

porod naturalny czy cesarka doradzcie co lepsze???????

Polecane posty

Gość rerere
milion było takich tematów poszukaj sobie

poszukaj tu na forum już było pełno takich tematów. decyzję i tak sama musisz podjąć bo głosy są bardzo podzielone:)

Gość nn666
lalka25 tez chyba zdecyduje sie na cesarke a duza masz blizne

nie,nie jest duza,wciaz moge nosic bikini:D powiem ci,ze przy cesarce nie masz zadnego bolu,mozesz spokojnie usiac,skorzystac z toalety itd.wiadomo,ze pierwsza doba jest ciezka,bo musisz sie wyprostowac a szwy lekko ciagna,ale masz srodki przeciwbolowe:)

sn jak sama nazwa wskazuje to porod naturalny, po ktorym szybciej obkurcza sie macica, kobieta szybciej wraca do siebie. cc jest lepsze dla dziecka, gdyz maluch sie nie umeczy, nie grozi mu owiniecie pepowina i podduszenie. oczywiscie od wszystkiego sa wyjatki. ja osobiscie mialam cc i jestem bardzo zadowolona, najgorsza byla pierwsza doba po, ale pozniej doszlam do siebie szybciutko, pokarm tez mialam az nadto i wspominam porod przyjemnie (w przeciwienstwie do moich kolezanek po sn).

Gość nn666
dzieki za rady dziewczyny

Gość nn666
zdecydowanie bardziej wole cc i na 90 % zdecyduje sie na nia

sn to na pewno duzy wisilek i dla ciebie i dal dziecka jednak cc to zawsze operacja . ja sama za 3 miesiace rodze i chyba wole zdezydowanie sn plus znieczulenie zewnatrzoponowe

ja czytałam, że dla dziecka dobry jest poród sn bo akcja porodowa tez i u dziecka wyzwala produkcje pewnych hormonów. Zresztą to chyba jak sama nazwa wskazuje naturalny sposób:P

Gość a ja mialam 2 razy
poród sn - tempo expresowe, dzieciaki o mało nie wyskoczyły :D nie bolało tragicznie - poród sn to pikuś - na cesarkę napewno bym sie nie zdecydowała - no chyba, ze nie było by innego wyjścia

Gość nn666
ngLka a duza blizna ci zostala dlaczego odradzasz cc mialas jakies powiklania ????

jeszcze ci powiem, ze moja blizna jest dosc widoczna, co prawda nie duza, ale miala byc na lini wlosow lonowych, a jest wyzej:( ale co tam, wole juz ta blizne niz dwie dziury po sn jak to miala jedna z moich znajomych:O

Gość uszko1234
mialam cc i doradzam jest fantastycznie nic nie boli blizne mam ok 3 cm ale naprawde nie widac wolalam zeby mi rozcieli brzuch niz krocze

Blizna jest, mozna powiedzieć, śliczna. Standardowo cięta byłam, na linii włosów łonowych, czyli nie będzie nic widac nawet w skąpym bikini.Miałam cc bo poród nie szedł, byłam 11 dni po terminie, po 3 indukcjach oksytocynowych i 72 godzinach skurczy partych.. bez rozwarcia. 2 masaże szyjki macicy też nic nie dały.Po cc bardzo szybko doszłam do siebie, ale pierwsze dni wspominam jako horror. W zerowej dobie bolało mnie tak, że nawet morfina nie pomogła.W pierwszej dobie już chodziłam ale ledwo, przez kolejne dni podtrzymywałam ściany. Do tego doszły problemy z karmieniem Młodej, non stop płakała, prawie w ogóle nie spałam, rana uniemożliwiała w zasadzie noszenie, szybsze podnoszenie się po dziecko. Leki typu pyralgina brałam do ok 10 dni po cc

Gość miaaa...23
Ja bałam się cesarki jak ognia. I na szczęście rodziłam naturalnie i jestem pewna, że jak znowu zajdę w ciążę to też będę chciała rodzić naturalnie. Owszem bolało, ale nie był to aż taki straszny ból :) Spokojnie dało się wytrzymać :)

Gość niedawno urodzilam
zaczelam normalnie rodzic , trwalo to ok 8 godzin (tych konkretnych boli) niestety nie dalam rady wyprzec dziecka i mialam cc, zaliczylam wiec prawie 2 porody i nigdy sie nie zdecyduje po raz drugi na naturalny porod. po cc jestem tydzien, nic mnie nie boli, czasem tylko jak za duzo chodze to mnie szew jakby pociagnie ale to nic w porownaniu z bolami porodowymi, blizny prawie nie widac, jest mala i na lini majtek. polecam cc

Gość nnnnnnnnnnnnnnn
ja rowniez polecam cc nie musisz przezywac tego bolu a te kobiety co mowia ze porod naturalny nie boli klamia w takim razie czego tak jadaczki drzecie przy naturalnym porodzie wiadomo ze z bolu i pamietaj ze porod naturalny trwa dlugo rzadkoscia sa szybkie porody naturalne

Gość jadaczka28
rowniez mam taki sam dylemat jak autorka topiku zastanawia mnie rowniez cena cesarki wszystko wskazuje na to ze bede miala naturalny porod dziewczyny orientujecie sie ile kosztuje cesarka na ''zamowienie''

Gość olusia2207
cesarka kosztuje ok 4 tys zl tak kiedys slyczalam

Gość no oczywiscie ze naturalny
jak sama nazwa wskazuje ;) Mialam 2 cesarki. Zawsze chcialam miec duzo dzieci. Ale teraz sie boje. Jakby mi ktos dal gwarancje, ze kolejne dziecko urodze normalnie to bym sie ani chwili nie wahala. Ale nikt mi takiej gwarancji przeciez nie da :(

Gość no oczywiscie ze naturalny
zeby nie bylo... to zanim mialam cesarke - zaczelam rodzic naturalnie. Ale sie nie udalo :(