Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TRZYDZIESTOPIECIOLATKA

LEKKI STOPIEN NIEPELNOSPRAWNOSCI

Polecane posty

Gość zapytaj tutaj
cos nie tak z tym wklejeniem: http://pomocspoleczna.ngo.pl/ a ja nie pracuje, teraz szukam czrgos na pol etatu, ale szczerze mowiac - boje sie bardzo, bo nie do konca czuje sie na silach.

Gość dzf
ja też mam orzeczenie o umiarkowanym stopniu. chciałam sie starać o dofinansowanie do studiów ale za dużo zarabiam:/ tak mi powiedzieli 1350 brutto czy to jest qr.. dużo.??? byłam strasznie zła jak by nie pomoc rodziców nie dała bym rady

Gość zapytaj tutaj
a dowiadaywalas sie ostatnio? bo cos sie chyba pozmienialo?

Gość dzf
wiesz tak PFRON wprowadził nowe stypendium w nauce dla osób np. ale trza mieć średnią 5,0 a ja niestety az taka zdolna nie jestem :(

Gość dzf
dostaję tylko to specjalne ale to nawet na czesne nie starcza. mogę wiedzieć ile masz lat??

Gość zapytaj tutaj
wiesz co, jesli masz jakies watpilwosci to warto zapytac tutaj, moze cos doradza http://www.integracja.org/ledge/x/13263 chyba ze jestes (a chyba tak ;) ) w temacie na biezaco. ja mam 28 lat. niepełnoprawnosc od okolo 15, szans na wyzdrowienie zadnych, a niestety mimo tego, jak zwykle wszystko przyznaja czasowo i ryzyko, ze mimo pogarszajacego stanu zdrowia, moga mi kiedys tam nie przedluzyc stopnia, taki nasz fajny kraj :O

Gość dzf
staram się śledzić to wszystko ze względu na to że już miałam wysyp ze ZUSem kiedy zaczynałam pracować. moją niepeł. też orzeknięto też przed 16 rokiem życia. Na moje szczęście orzeczenie mam wydane na stałe i zusowska rente też. na stronkę z integracji pisałam nie raz ale jakoś nie jestem pewna wypowiedzi osob na forum. maila wysyłałam to przyśłali mi fragment ustawy i na tym sie skończyło :(

Gość zapytaj tutaj
to masz dobrze, ja zawsze ze wszystkim mam pecha :(

Gość dzf
powiem ci tylko jedno jak by nie moja pani doktor która wszystko z zusami i orzecznictwemwyjaśniła moim rodzicom to bym nie miał teraz nic. taka prawda. zero dostępnosci do informacji dla osób niepełnosprawnych. znam multumludzi którzy "spaprali " sobie zusy i inne instytucje tym ze za późno sie czegoś dowiadywali. no ale cóż zrobić. polska:(

Gość dzf
ja zawsze ze wszystkim mam pecha ------- kiedyś pech sie skończy i będzie dobrze!!!

ZGADZA SIE, JESTESMY NIEDOINFORMOWANI

Gość zapytaj tutaj
ja sie niedawno dowiedzialam, ze do 26 lat mialam darmowe autbusy u mnie w miescie :O fajnie, ze wiedzialam :O

Gość zapytaj tutaj
dzf, nie bedzie dobrze, bo zrowa nie bede nigdy :( nie moge pracowac na caly etat, ciezko bedzie na pol etatu i moze to pogorszyc moje zdrowie, a ozrecznikow gowno to obchodzi i co 2 lata musze przechodzic mega stres, czy rente mi przedluza, i gdzie tu sprawiedliwosc? :O

MMMAM ZNAJOMEGO KTORY MIAL WYPADEK I STRACIL REKE, KOMISJA ORZEKLA MU RENTE NA CZAS OKRESLONY I CO JAKIS CZAS STAJE NA KOLEJNE KOMISJE W CELU PRZEDLUZENIA RENTY, PEWNIE LEKARZE SPRAWDZAJA CO JAKIS CZAS CZY MU REKA NIE ODROSLA, ACZKOLWIEK CIAGLE MAJA NADZIEJE ZE MU JEDNAK ODROSNIE BO W INNYM PRZYPADKU DALI BY MU NA STALE. A WNIOSEK Z TEGO JAK MADRYCH MAMY LEKARZY.

Gość zapytaj tutaj
masz racje, to jest po prostu tragikomedia, co piszesz, ale prawdziwa!!! zeby przynajmniej ci lekarze orzecznicy byli milsi, ale to tragedia i stres na maxa, choc przez tyle lat powinnam sie przyzwyczaic. najbardziej jednak boli ta niesprawieliwosc, czasem w miare zdrowym przyznaja renty na stale, a tym nieuleczalnym czasowo lub w ogole. tak chyba na chybil trafil, na kogo padnie, na tego bec, zero sprawiedliwosci.

CIEZKO OKRESLIC CZYM CI LEKARZE SIE KIERUJA, CHYBA MASZ RACJE ZA NA CHYBIL TRAFIL.

Gość dzf
WIADOMO POLSKA RZECZYWISTOŚĆ :( nie bedzie dobrze, bo zrowa nie bede nigdy - moja choroba też jest nieuleczalna, ale żyje i ciesze sie z tego. przyzwyczaiłam się do tego jaka jestem i staram sie nie myśleć o tym co będzie. cieze się z każdego dnia - nawet z tego jak rano nie mogę zwlec się z łózka bo stawy mnie tak bolą że wyje pół dnia. Ale zawsze potem pojawia się jakaś iskierka. To mój facet:) jest moją podporą zawsze pocieszy, poleży ze mną. Kiedyś byłam całkiem inna, załamana nigdzie nie wychodziłam. wszystko się zmieniło kiedy poznałam go. Poza tym praca daje mi dużo satysfakcji. kierownictwo tez jest bardzo wyrozumiałe i jeśli zadzwonię ze nie mogę przyjsc do pracy - rozumieją. nie mówie ze moje życie wyglada super kolorowo, ale staram się nie myśleć negatywnie. Staram się po prostu żyć. Bo to chyba dar najwiekszy!!! więc zapytaj tutaj głowa do góry.

ja tez mialam podobna sytuacje rowniez facet pomogl mi stanac na nogi, bylismy razem prawie 5 lat, niestety zmarl miesiac temu.

Gość dzf
Przykro mi :( i współczuję. Masz dzieci???

ta, mam 15 letniego syna z nieudanego malzenstwa

Gość dzf
mam nadzieję że teraz on jest dla Ciebie choć małą podpórką :)

Gość mam wazne pytanie
dzf lub ktos w temacie, zagladacie tu? bo chcialabym o cos zapytac, mam nadzieje, ze tak, wiec na wszelki wypadek pytam: szukam pracy na pol etatu (mam umiarkowany stopien niepelnospawnosci) i czy CV moge wyslac gdzie popadnie? gdzie i jak na cv wpisac, ze jestem niepelnosprawna, ze to musi byc praca chroniona i na pol etatu? mam z tym wielki klopot, bo nie wiem, gdzie to umiescic formalnie i czy mam prawo wysylac wszedzie, czy sa tylko jakies wybrane placowki, a wszystkie nie zatrydniaja niepelnosprawnych?